Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ah, sad sam skontala, tebi ako su na prvom UZ pomerili termin u odnosu na onaj koji je racunat na osnovu zadnje menstruacije, to znaci da ti pocinjes nedelje da racunas od termina prema UZ i unazad 40 nedelja, tako sam i ja. Tako ces dobiti datum zaceca! Naravno, taj datum moze da odstupi u par dana, oni to racunaju na onovu velicine delova tela bebe na UZ.
Sad si me bas zbunila :think:
Ovako; prvi put kad sam bila kod ginekol on je na ultrazv rekao da je doslo do zaceca 19juna,tako je upisano i posto trudnoca traje 9mes znaci oni su rekli da je termin 19marta!
E a posle na onom espertskom ultrazvuku drugi doktor sto je gledao bebu i po velicini,tj po starosti,rekao je 12marta termin!E a sad ko je u pravu videcemo :mrgreen:
Jer pijes nesto od lekova,vitamina?

Cetvrtog. Ma ti i ja smo tu negde sa terminom. :)
To tvoje racunanje nedelja je malo cudno, ali ko ce ga znati vise, sto kazes, kad beba odluci, tad ce i doci. ;) Samo 5% beba se rodi na dan termina. :P

Ma da,ja i ti smo tu dva tri dana sa terminom!Lepo racunam,pogledaj na obicnom kalendaru,od 4juna racunaj koliko ned ima do sada,i to ti je to,nedelje se racunaju od prvog dana poslednje menstruacije,to mi je isto i doca objasnio.Tebi od cetvrtka pocinje 22ned!Pogledaj!

Sad si me bas zbunila :think:
Ovako; prvi put kad sam bila kod ginekol on je na ultrazv rekao da je doslo do zaceca 19juna,tako je upisano i posto trudnoca traje 9mes znaci oni su rekli da je termin 19marta!
E a posle na onom espertskom ultrazvuku drugi doktor sto je gledao bebu i po velicini,tj po starosti,rekao je 12marta termin!E a sad ko je u pravu videcemo :mrgreen:
Jer pijes nesto od lekova,vitamina?

Taj ekspertski ima vise sanse da bude u pravu, jer je beba veca i sve lepo izmere. Neces verovati, meni je termin bio 12. marta na osnovu zadnje menstruacije! :super: Onda su me na ekspertskom pomerili na 21. mart i sad je to termin po kome se vodi trudnoca jer je pouzdaniji. Pijem folnu kiselinu (B9), jos nisam prestala, mada je najpotrebnija prva 3 meseca trudnoce i 3 meseca pre zaceca, po mogucnosti. Pijem i Omega3 masne kiseline sa vitaminom B6, B12 i E. Pitacu lekara za vitamin D i kalcijum i gvozdje sledeci put, mislim da je to vazno, a ovde na kontrolama ne vade krv, i kako ja da znam sta treba da uzimam, a sta ne? :confused:
Vitamin A i vitamin C - vestacki, znaci u tabletama itd, a ne u hrani treba u trudnoci izbegavati.

Poslednja izmena:
Ma da,ja i ti smo tu dva tri dana sa terminom!Lepo racunam,pogledaj na obicnom kalendaru,od 4juna racunaj koliko ned ima do sada,i to ti je to,nedelje se racunaju od prvog dana poslednje menstruacije,to mi je isto i doca objasnio.Tebi od cetvrtka pocinje 22ned!Pogledaj!

Jeste, ali to sve pada u vodu kad dodje UZ. :p
Od tog trenutka se nedelje racunaju po danu zaceca koji je odredjen na UZ, jer je UZ pouzdaniji. Pitaj lekara sledeci put, pa ces videti. :)

Devojke,
Racuna se od prvog dana poslednje menstruacije, pa dodas devet meseci i 7 dana.
Imate na www.roditeljportal.com kalendar trudnoce. Tacno po nedeljama razvoj bebe. Samo ukucate datum poslednje menstr.
Meni bi plodni dani trebalo da su bili pocetkom jula (meca 20.juna) a termin ispadne 27.mart. Tako i lekari racunaju...Bar ovde...

Moj i dalje racuna po datumu moje prve menstruacije... :eek:

:eek: :eek: :eek:
Pa sta su ti rekli na UZ? A..., vi u Srbiji idete na UZ kod privatnih lekara, i zato verovatno oni koji vode u drzavnim nemaju veze sa tim, ili sta. Ovde je sve u drzavnoj bolnici, i termin na osnovu zadnje menstruacije je samo privremeni, dok se ne ode na UZ. Usput, koliko zena ima seks u toku menstruacije? Zar mislite da ima ikakve logike racunati prvi dan zadnje menstruacije kao dan zaceca? :whistling:

Moj i dalje racuna po datumu moje prve menstruacije... :eek:

I moj isto!Sad 21oktob kad smo bili na kontroli,ginekol kaze znaci 4puna meseca i 2dana!
Nesto mi se cudno desava,kad sam se vratila iz radnje,oko pola sest veceras,cudno mi je,osecam u vagini duboko sve do donjeg stomaka i u celom stomaku,kao da voda bucka,kao da neko ispusta baloncice u vodi,znate na sta mislim,nisam nikad osecala to,dali se to nekoj desava?Neboli me,ali je cudan osecaj,malo se brinem, za bebu inace lezim,u krevetu sam...

Devojke,
Racuna se od prvog dana poslednje menstruacije, pa dodas devet meseci i 7 dana.
Imate na www.roditeljportal.com kalendar trudnoce. Tacno po nedeljama razvoj bebe. Samo ukucate datum poslednje menstr.
Meni bi plodni dani trebalo da su bili pocetkom jula (meca 20.juna) a termin ispadne 27.mart. Tako i lekari racunaju...Bar ovde...

U USA se racuna zadnji dan menstruacije+7 dana+40 nedelja.
Ovde se racuna kao i u Srbiji, ali samo dok prvog UZ, tada se termin i racunanje nedelja pomeraju. Po meni, najrealnije bi bilo dodati 2 nedelje na prvi dan poslednje menstruacije, jer tada nastupa ovulacija, i taj dan racunati kao dan zaceca, jer tada su "plodni dani" i najveca sansa da se zacne. Naravno, pod uslovom da tacno znate kad ste zacele, onda jednostavno zaboravite sta doktori kazu. ;)

Bas vas smorih s ovih racunanjem, izvinjavam se. Ocigledno u Srbiji i dalje ostaju pri najnelogicnijem racunanju. Ovo kazem jer znam kad sam zacela i to se slaze sa UZ nalazom, a nikako sa prvim danom zadnje menstruacije.
E, a sad cu vas sokirati. Ovde u toku trudnoce se (izuzev u slucaju komplikacija) ne obavlja ni jedan jedini ginekoloski pregled!

Pa sta su ti rekli na UZ? A..., vi u Srbiji idete na UZ kod privatnih lekara, i zato verovatno oni koji vode u drzavnim nemaju veze sa tim, ili sta. Ovde je sve u drzavnoj bolnici, i termin na osnovu zadnje menstruacije je samo privremeni, dok se ne ode na UZ. Usput, koliko zena ima seks u toku menstruacije? Zar mislite da ima ikakve logike racunati prvi dan zadnje menstruacije kao dan zaceca? :whistling:

Ma znam da nema logike, ali to oni kao tako racunaju... :roll:

I moj isto!Sad 21oktob kad smo bili na kontroli,ginekol kaze znaci 4puna meseca i 2dana!
Nesto mi se cudno desava,kad sam se vratila iz radnje,oko pola sest veceras,cudno mi je,osecam u vagini duboko sve do donjeg stomaka i u celom stomaku,kao da voda bucka,kao da neko ispusta baloncice u vodi,znate na sta mislim,nisam nikad osecala to,dali se to nekoj desava?Neboli me,ali je cudan osecaj,malo se brinem, za bebu inace lezim,u krevetu sam...
]

A da to nije beba mozda cici... :heart: prestani samo da brines za svaku sitnicu molim te! :dash:

Mislis od PRVOG dana poslednje mece?I meni je glupo sto tako racunaju, ali sigurno oni znaju zasto...Kako znati tacan datum oplodnje...pa mladi smo za jednom mesecno?:hahaha:

Jeste, to sam mislila. E pa, vidis, ja sam imala srece. :mrgreen: Bila sam na godisnjem sa ekipom u kolektivnom smestaju i mm i ja nismo bas imali puno vremena nasamo.
Al' smo ugrabili jednu noc... :whistling:

Bas vas smorih s ovih racunanjem, izvinjavam se. Ocigledno u Srbiji i dalje ostaju pri najnelogicnijem racunanju. Ovo kazem jer znam kad sam zacela i to se slaze sa UZ nalazom, a nikako sa prvim danom zadnje menstruacije.
E, a sad cu vas sokirati. Ovde u toku trudnoce se (izuzev u slucaju komplikacija) ne obavlja ni jedan jedini ginekoloski pregled!

Eh cula sam to.. :roll:

Elem sad uradih na roditeljportalu i meni je po njihovom termin 23. Februar, a po mom lekaru 21. Februar tako da i nema nekih velikih razlika pa se ni ne brinem! :heart:

Ma svi doktori dali u drzavnim bolnicama ili u privatnoj,i dali u srbiji ili u nekoj drugoj drzavi svi oni isto racunaju od prvog dana posled menstruacije,ili kao sto znas svakog 14-15dana dolazi do ovulacije,sad kod nekoga je tako,kod nekoga pre a kod nekoga kasnije...Ma ko bi razumeo doktore,ja gledam kako mi moj ginekol kaze,i to je to :mrgreen:

Da,cula sam to,da je tako u norveskoj,i ovde u francuskoj do 3mes me nisu pregledali ginekoloski,jeste tek pre neki dan i cini mi se jos jednom proslog meseca,samo je proverio da li je grlic zatvoren.ma i bolje je sto ne vrse te preglede,u stvari izbegavaju ih,da nebi doslo do infekcije...

A da to nije beba mozda cici... :heart: prestani samo da brines za svaku sitnicu molim te! :dash:[/QUOTE]
Sta ti znaci beba cici?Brinem se,sto si takva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back