Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam, pametna, krenula sa muzem na Novi Beograd.Pravim se fina,necu taxijem.Udjemo u mini bus,i na pocetku N Beograda moram da izlecem iz autobusa da povracam.Strasno,samo sto nije na usi krenulo.
I tako,ispustam ja dusicu moju,kad eto stize interventna.Krenu da preslisavaju mog muza,a ja se brisem za to vreme .Preturaju mu jadnom dzepove,proveravaju ga.Meni ni licnu kartu da traze,provalili da sam trudna.Na krajyu su objasnili kako su videli zenu kako place pa su morali da vide o cemu se radi.....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Avanturi nikad kraja.Ulazimo u taksi ,izdrzim ja neko vreme i blizu kuce moram da izlecem.Opet povracam na sred ulice ko kreten,ali nije bilo interventne u blizini....Polako se vratili peske kuci....Sad cekam da mi se javi musterija da idem da radim...Videcemo sta ce se desiti do kraja dana...
:hahaha::hahaha::hahaha:

Margo,
Kako si danas ,jer se javlja beban?
Ma idi kod tvoje doktorke da ti uradi ultrazv,da vidis tvoju bebicu,kod nas bar moze cesce,ovde ne,3ultrazv su obavezna u 12,22 i 32ned,a ono svakog mes je kontrola kod ginekol i to on za 2min obavi,prodje jednom dvaput ,i kaze sa bebom je sve normalno,nekaze nam ni tezinu ni velicinu a ni slike ne dobijemo :(
I ako trazis od tvog doce da ti da uput za ultrazv ovako da vidis dali je sve u redu sa bebom,neda,nema pravo,o tome brine ginekol.Samo da poludis!!!
Da vam se pohvalim zakazali smo jutros za 6novemb,znaci za 10dana,uradicemo 2d,3d i 4d,jedva cekam:D ubedila sam muza :klap::klap:
Nerazumem,dopler je onaj aparat sto se cuje i gledaju otkucaje srca bebi,kako posebno to rade,valjda kad ultrazvuk rade odmah i to urade :think: nerazumem,tako nisam zadovoljna sestrinom doktor,sad kad je bila na kontr,uradila joj kao ultrazv,a uopste nije merila vratni nabor bebe ,i ono ostalo sto se gleda za trizom.a ni otkucaje srca,niti je njoj merila kilazu a ni pritisak,:otkacio: da poludis.Pozdrav za sve!Danas sam dobro,nadam se da kontrakcije nece doci danas...:sad2:
Ja sam shvatila da je doler vaginalni ultrazvuk,bar su meni svaki put tako radili.Da li ce sad ne znam.Kod nas se nabori na vratu gledaju izmedju 12te i 15te nedelje.Pritisak i kilazu pocinju da kontrolisu tek od treceg meseca.meni su do sada samo jednom merili...

Evo me :)
Celo jutro se izlezavam sa mojim dragim ;)
Danas sam dobro,juce mi celi dan nije bilo dobro,sad cu malo da odemo da kupimo nesto za klopu,mora Emma da raste,ljubi je majka:cmok:

Drago mi je da si dobro, eto jos malo ces videti bebirona! :klap: ja cu za jedno 5 dana valjda na UZ i pregled opet... svaki put radim 3D i 4D, vala brinem se i zelim tako... sto kaze moja majka, za to se ne stede pare... a ja sam u Becu sve pare potrosila pa cekam da muzu legne plata pa cu tek onda moci na pregled da idem... :dash: treba i ovaj mesec (pardon sledeci tj Novembar) svasta poplacati! Koji uzas... :sad2: te stolar, te igrica, te pregled... :neutral:
Elem odoh ja da rucam... spanac i jaja... mljac, danas mi nije dan, plakala sam celo jutro... tako da cu sad u krevet i da odmaram! CMOK :cmok:

Ja sam, pametna, krenula sa muzem na Novi Beograd.Pravim se fina,necu taxijem.Udjemo u mini bus,i na pocetku N Beograda moram da izlecem iz autobusa da povracam.Strasno,samo sto nije na usi krenulo.
I tako,ispustam ja dusicu moju,kad eto stize interventna.Krenu da preslisavaju mog muza,a ja se brisem za to vreme .Preturaju mu jadnom dzepove,proveravaju ga.Meni ni licnu kartu da traze,provalili da sam trudna.Na krajyu su objasnili kako su videli zenu kako place pa su morali da vide o cemu se radi.....:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Avanturi nikad kraja.Ulazimo u taksi ,izdrzim ja neko vreme i blizu kuce moram da izlecem.Opet povracam na sred ulice ko kreten,ali nije bilo interventne u blizini....Polako se vratili peske kuci....Sad cekam da mi se javi musterija da idem da radim...Videcemo sta ce se desiti do kraja dana...
:hahaha::hahaha::hahaha:

Jadna ti... :eek:

Ja sam shvatila da je doler vaginalni ultrazvuk,bar su meni svaki put tako radili.Da li ce sad ne znam.Kod nas se nabori na vratu gledaju izmedju 12te i 15te nedelje.Pritisak i kilazu pocinju da kontrolisu tek od treceg meseca.meni su do sada samo jednom merili...

Zeno bas si me zabrinula :sad2: Kako si sad?
Meni su taj vagin ultrazvuk radili do 3mes kad je beba mala pa se lakse dolazi do nje,bolje je nego onaj drugu,a sada taj preko stomaka rade,ko zna ,mozda je dopler kod nas drugaciji,drugacije se radi :think: recices nam kad to uradis!
Cuvaj se,i odmaraj!!!

Cao drustvo! :) Evo da i ja napisem koje slovo posle tolikih nedelja. Necu vas smarati time kako mi je bilo, provela sam 2,5 meseca na relaciji krevet-kupatilo, pa mozete misliti. ALI PROSLO JE: :)
Danas sam bila na kontroli, babica je rekla da sada mogu da pocnem da uzivam u svojoj trudnoci. ;)
Ja kao da sam pala s Marsa, izgubila sam kontakt sa svetom svih ovih nedelja, sve sam poravnila, cak i strije. :P Sta da vam pricam, toliko su mi smetali mirisi da ni kremu za lice ni balzam za usne nisam mogla da koristim. Uzas na sta sam licila, koza suva kao barut. Ali sad ide na bolje. Danas sam se prijavila na kurs za "mame i tate po prvi put", da se malo druzimo. E, da, cekam jednog batu. :)
Pozdrav svima od nas. :bye:

Cao drustvo! :) Evo da i ja napisem koje slovo posle tolikih nedelja. Necu vas smarati time kako mi je bilo, provela sam 2,5 meseca na relaciji krevet-kupatilo, pa mozete misliti. ALI PROSLO JE: :)
Danas sam bila na kontroli, babica je rekla da sada mogu da pocnem da uzivam u svojoj trudnoci. ;)
Ja kao da sam pala s Marsa, izgubila sam kontakt sa svetom svih ovih nedelja, sve sam poravnila, cak i strije. :P Sta da vam pricam, toliko su mi smetali mirisi da ni kremu za lice ni balzam za usne nisam mogla da koristim. Uzas na sta sam licila, koza suva kao barut. Ali sad ide na bolje. Danas sam se prijavila na kurs za "mame i tate po prvi put", da se malo druzimo. E, da, cekam jednog batu. :)
Super :super::super:
Sad se opusti i uzivaj u trudnoci :cmok::heart::heart:
Koja si nedelja?:kiss: za vas dvoje

E, jel neko zna da mi kaze ZASTO mora da se spava ne levoj strani, i jeli to bas tako vazno? Posle dva i po meseca u krevetu, kicma mi je otisla u ... znate vec, naci pozu za spavanje je pravi izazov, ja spavam kako stignem. Osim na stomaku, to ova paranoicna zenska nije radila od prvog dana. :tongue:

Spavanje na levoj strani preporucuju zbog pritiska na glavnu arteriju valjda ili na jetru...tako nesto...Isto tako, kazu da u poodmakloj trudnoci ne sme da se spava na ledjima jer moze da bude opasno i za tebe i za bebu...Poenta je u pritisku na bitne organe i arterije, ne znam bas anatomiju...ali to je to...Koja si nedelja?

Angi, hvala na odgovoru, ja sam mislila da to ima neke veze sa bebom, a ne maminim organima. :P
Ne usudjujem se da zamislim period u kome necu moci da spavam na ledjima, ja tako odmaram kicmu kad me boli, a to je u kasnoj trudnoci skoro uvek, koliko cujem. :(

caos!
Kockice i Tina, hvala vam sto ste me utesile. Danas luduje od ranog jutra. :p
Bas ga cesto osetim, a vec neke pokrete mogu i pod rukom da osetim.
Bonzita,
Verovatno cu i ja da kupim taj jastuk, svi ga hvale.

Jel vi postujete ono da treba najvise spavati na levom boku?

:D

nema na cemu za cega sluzimo ovde nego da pomazemo jednim drugima i da razmenjemo iskustva.
ja postujem samo to da se ne spava na stomaku, heheheeh
salim se, izbegavam jedino na ledjima da spavam ali koliko mogu, niko ne moze da spava samo na levoj strani, pa pobogu moras se okrenuti, ja spavam i na levoj i na desnoj, i bolu me rebra najstrasnije od spavanja sa strane, ja sam spavala na stomaku pre trudnoce

Angi, hvala na odgovoru, ja sam mislila da to ima neke veze sa bebom, a ne maminim organima. :P
Ne usudjujem se da zamislim period u kome necu moci da spavam na ledjima, ja tako odmaram kicmu kad me boli, a to je u kasnoj trudnoci skoro uvek, koliko cujem. :(

pa ja sam citala da kada se spava na ledjima tezina bebe pritisne tu glavnu arteriju kao sto je receno i da to blokira protok krvi do posteljice, znaci do bebe ne stize ono sto treba, i da se to malo manje zacepi na desnoj strani kada se spava ali na levoj strani nema nikakvog pritiska, moze se lezati i na ledjima ali ne dugo lezanje po sat vremena. ja spavam i na levoj i na desnoj

Joj majko mila da ti znas koliko sam se ja brinula za tebe... :sad2: :sad2: :sad2:
Nadam se da je makar sad sve ok... CMOK od male Maki i mene... :cmok:

E, jel neko zna da mi kaze ZASTO mora da se spava ne levoj strani, i jeli to bas tako vazno? Posle dva i po meseca u krevetu, kicma mi je otisla u ... znate vec, naci pozu za spavanje je pravi izazov, ja spavam kako stignem. Osim na stomaku, to ova paranoicna zenska nije radila od prvog dana. :tongue:

E ljudi pise to u mojoj knjizi samo da vam prepisem... ustvari sad treba mi dodju majstori za komp, ali napisacu vam sto pre zasto na levoj strani! :cmok:

Meni je termin 21. mart, znaci dobro sam sracunala, sad sam dvadeseta nedelja. ;)
Ja nisam u Srbiji, u Norveskoj sam.
Neznamo jos pol bebca,na prosli ultrazvuk mu je pupcana vrpca bila izmedju nogu,mozda saznamo 6novembra kad budemo isli na 2d i 3d,4d.
Kako si 20ned?Ja sutra ulazim u 22ned,a meni je termin po prvom ultrazv je 12marta,a po ginekologu 19marta,tako mi se vodi svuda,kazu da je 19juna doslo do oplodjivanja,i onda je 19marta termin,ko bi ga znao :think::bye:Videcemo ili je 12 ili 19marta!

Poslednja izmena:
Ja ovde imam "trudnicki kalendar", ne znam da li to postoji kod nas. To je jedna zgodna spravica, kao svojevrsni kompas. Na njemu podesis datum zaceca, i onda ti on pokaze kad si u kojoj nedelji. Po ovom kalendaru, ako je do zaceca doslo 19.juna, termin je 26.mart, to je tacno 40 nedelja, izbroji na obicnom kalendaru, mozes i na mobilnom telefonu.
A tamo su ti rekli 19.mart jer je to 9 meseci?
Moj je bebac bio tako podesio noge da se nije dobro videlo na ultrazvuku, ali ona je rekla da je prilicno sigurna da je decak, a to su mi rekli i na prethodnom UZ. :)

Ah, sad sam skontala, tebi ako su na prvom UZ pomerili termin u odnosu na onaj koji je racunat na osnovu zadnje menstruacije, to znaci da ti pocinjes nedelje da racunas od termina prema UZ i unazad 40 nedelja, tako sam i ja. Tako ces dobiti datum zaceca! Naravno, taj datum moze da odstupi u par dana, oni to racunaju na onovu velicine delova tela bebe na UZ.

Ja ovde imam "trudnicki kalendar", ne znam da li to postoji kod nas. To je jedna zgodna spravica, kao svojevrsni kompas. Na njemu podesis datum zaceca, i onda ti on pokaze kad si u kojoj nedelji. Po ovom kalendaru, ako je do zaceca doslo 19.juna, termin je 26.mart, to je tacno 40 nedelja, izbroji na obicnom kalendaru, mozes i na mobilnom telefonu.
Moj je bebac bio tako podesio noge da se nije dobro videlo na ultrazvuku, ali ona je rekla da je prilicno sigurna da je decak, a to su mi rekli i na prethodnom UZ. :)

Deckiiiic... jeeeej!!! :super: :klap: :cmok: :heart:

Ma racunala sam po obicnom kalendaru,19mart je 41 ned i 3-4dana od prvog dana posled menstruacije,a na netu sam gledala na kalendaru trudnoce ako je 19juna doslo do oplodjivanja onda je termin 9marta,ma ko bi ga znao,videcemo,kad bebac bude spreman izacice :mrgreen: bitno da do tada bude sve u redu...
Kad si ti imala zadnju menstr?Ja 2juna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back