Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mi smo vredno radili.....malo sam umorna......
za strije koristim bademovo ulje......mislim da je odlicno...nisam neko merilo koza mi je uvek bila super.....videcu na kraju......grudi sa normalnih 75 su otisle na 80 ali vec sutra planiram da odem po veci....zulja......mlekce mi ne curi jos uvek......kao spavam na levoj strani ali se uvek pretumbam.....dobro je sto sam prestala da spavam na stomaku.......
suzo, mozda ce sutra hteti da izadje.....
bonzita, kako ti je.....da li si isla u setnju.......

е, друштво, ево и мене, још сам ту...
данас сам се мало уплашила на контроли, повећан ми био притисак, па ми доца рекао да пијем неке таблетице, па да једем неслано, и успела сам да га врнем на нормалу... као пред крај трудноће је нормално да порасте, али је алармантно кад пређе 130/85, то је плафон који се толерише... а беби баш лепо унутра, срце лупа изнад 140 (баш ми је разиграна беба:) ) и све остало у реду...
поздрав свима
и велики цмок

Šta? Još si trudna????
Očigledan dokaz da predviđeni termini i nisu mnogo tačni.:)

Kad smo vec kod pritiska....Meni je standardno nizak, a cula sam da mi koje imamo nizak, u trudnoci zivnemo jer se unormali. Kod mene je jos nizak...Nekad bude i 95/55 kao danas...Kad to krene da raste?

Sto se tice strija takodje nema pravila(da vas malo utesim)...ja imam grozno suvu kozu, i od puberteta imam strije na grudima...u prvoj trudnoci sam bila ubedjena da cu dobiti brdo strija...i nista ni jedne...mazala sam se samo niveinim mlekom i to ne previse redovno...a moja mama ima masnu kozu i u trudnoci je dobila brdo strija...

tanja

cestitamo ti. ova tema ce oduvek biti ziva, koliko je trudnica proslo kroz ovaj forum a koliko tek dolasze.

Evo i mene:)
Tanja javi nam rezultate,kolika ti je beta?:bye:

Hvala vam, puno! Beta je 137! Zvala sam odmah doktorku i krajem ove nedelje uradićemo kompletan pregled! Po mojim proračunima (od zadnje mece) ušla sam u 5. nedelju! Inače, Mihajlo je oduševljen saznanjem da mama ima bebu u stomaku! I kad me grli i kad se igramo, neće da mi pritiska stomak i samo ga onako razneženo gleda! Čak je rekao da će svoj krevetac i kadicu dati bebi!!! Srećica mamina najveća na svetu!!! :heart: :heart:

U julu je napunio 3 godine! A već neko vreme ga smaramo pitanjima tipa: Da li bi voleo da imaš batu ili seku? (odgovor; i bati i seku) i Da li bi volieo da ti mama rodi batu ili seku? (odgovor: seku Mivicu)! :mrgreen:
Ogi je još beban, ali vidćeš da dok se porodiš, on će već biti momčina! Koliko će on biti star u vreme kad treba da se porodiš?

Hvala vam, puno! Beta je 137! Zvala sam odmah doktorku i krajem ove nedelje uradićemo kompletan pregled! Po mojim proračunima (od zadnje mece) ušla sam u 5. nedelju! Inače, Mihajlo je oduševljen saznanjem da mama ima bebu u stomaku! I kad me grli i kad se igramo, neće da mi pritiska stomak i samo ga onako razneženo gleda! Čak je rekao da će svoj krevetac i kadicu dati bebi!!! Srećica mamina najveća na svetu!!! :heart: :heart:
divan je......

Kad smo vec kod pritiska....Meni je standardno nizak, a cula sam da mi koje imamo nizak, u trudnoci zivnemo jer se unormali. Kod mene je jos nizak...Nekad bude i 95/55 kao danas...Kad to krene da raste?

Kako trudnoća odmiče, tako se i pritisak povećava! Ja takođe imam nizak pritisak, pa sam sa Mihajlom u 9-om mesecu imala 125(130)/80(90)!

dusica mala......
meni je bratanac (7) rekao da ima za bebu nosiljku, krevetac i mnogo stvarcica i kako je sve to njegovo i kako ce sve da da mojoj bebi......onda me pazi......nemoj teto ovo nemoj ono.....sad si dabela i velika.......
klinci su sou......
ja sam dobro.....i sad smo 25-ta nedelja......
da li su ti krenule mukice????

Poslednja izmena:
Na sreću, nisu još! Sa Mihajlom su počele u 7. nedelji, tako da se polako spremam, mada ne mora da znači! Radim još verovatno ovu nedelju (ako izdržim celu :mrgreen:), pa uzimam nedelju dana godišnjeg što mi je ostalo i onda pravac bolovanje, da uživam sa Mihajlom!

Za sada jeste! Sa Mihajlom sam imala mučnine i povraćanje 24h dnevno od sredine drugog do sredine trećeg meseca!
A upravo sam zakazala kompletan pregled kod doktorke za četvrtak! Sutra moram da dam krv i urin, jer hoće da joj donesem komplet laboratoriju! Jedva čekam da vidim "tačkicu" na UZ!

sad idem po uput za dopler.....zakazan je za 05.11.....dugo nisam videla bebicu jer sam zadnji put isla u front na uz a njih bas briga da pokazu bebu a necu je videti ni 05. moram da pitam moju dr da uradimo uz cisto da vidimo sta radi i kakav je.........

sad idem po uput za dopler.....zakazan je za 05.11.....dugo nisam videla bebicu jer sam zadnji put isla u front na uz a njih bas briga da pokazu bebu a necu je videti ni 05. moram da pitam moju dr da uradimo uz cisto da vidimo sta radi i kakav je.........

Margo,
Kako si danas ,jer se javlja beban?
Ma idi kod tvoje doktorke da ti uradi ultrazv,da vidis tvoju bebicu,kod nas bar moze cesce,ovde ne,3ultrazv su obavezna u 12,22 i 32ned,a ono svakog mes je kontrola kod ginekol i to on za 2min obavi,prodje jednom dvaput ,i kaze sa bebom je sve normalno,nekaze nam ni tezinu ni velicinu a ni slike ne dobijemo :(
I ako trazis od tvog doce da ti da uput za ultrazv ovako da vidis dali je sve u redu sa bebom,neda,nema pravo,o tome brine ginekol.Samo da poludis!!!
Da vam se pohvalim zakazali smo jutros za 6novemb,znaci za 10dana,uradicemo 2d,3d i 4d,jedva cekam:D ubedila sam muza :klap::klap:
Nerazumem,dopler je onaj aparat sto se cuje i gledaju otkucaje srca bebi,kako posebno to rade,valjda kad ultrazvuk rade odmah i to urade :think: nerazumem,tako nisam zadovoljna sestrinom doktor,sad kad je bila na kontr,uradila joj kao ultrazv,a uopste nije merila vratni nabor bebe ,i ono ostalo sto se gleda za trizom.a ni otkucaje srca,niti je njoj merila kilazu a ni pritisak,:otkacio: da poludis.Pozdrav za sve!Danas sam dobro,nadam se da kontrakcije nece doci danas...:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back