Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sledeci put cu to raditi stojeci :hahaha::hahaha:
Ma znam da nevalja,ali navikla sam tako,operem tako kosu,pa posle udjem da se istusiram,ali izgleda da nesmem vise :( e jadan moj muzic trckarao oko mene,nervirao se,i dobro se uplasio,kad mi se malo smanjile kontrakcije on ode do cvecare kupi mi tri ruze plave zna da ih obozavam :zaljubljena:

Sta se radi zenske?
Meni se tako spavaaaa!Popodne me boleo stomacic,prala sam kosu nad kadom,i pocnu mi kontrakcije od tog polozaja,strasno,odmarala,posle neki prijatelji dosli da poludis,nevolim kad mi je lose a neko mi bane tako :otkacio: A i ni ja nesto neosecam danas bebca :( sutra ce valjda da bude aktivniji :think:

Kockice-nedostajala si nam,kako se sad osecas?Jer ti se javlja Martica?Posalji nam slikice onoga sto si kupila!

Pazi aman zeno malo vise na sebe... :nono:
Elem ja sam ok, preumorna, znaci sad me 7 dana minimum ni svetlost nece videti ima samo da leskarim i da uzivam... bas sam se isforsirala u Becu! Maki i ja smo od Sunny77 dobile preleeepeee poklonciceee... :D postovacu slikice kad mi se sredi soba ili kad nadjem taj kabl sto mi treba, jer je trenutno kod mene haos sa stolarom itd da ne objasnjavam... Maki dusa mamina se javlja, minimum 1 dnevno je osetim bas lepo, samo sto se na mom stomaku jos to ne vidi, jer sam debela... ali ima vremena za mesec dana najkasnije dva ce se videti... eto toliko od mene, ja odoh da uzivam! Pardon... MI odosmo... :rumenko: :heart: CMOK :cmok:

Veeliki pozdrav za Kockicu i Maki...Dobro nam dosle!
E sad jedno pitanjce...neka od vas(ne secam se ko, blam zaboravna skroz) mi je napisala kako duze da cuvam urin...sutra ujutru treba mom sinu da nosim urin na pregled(tako zahteva nas pedijatar, ne voli privatne laboratorije pa moramo u dz), a meni je naucna fantastika da mu uopste uzmen urin u bocicu, a kamoli ujutru kada je pospan i placljiv...pa bi pokusala danas da nekako uzmem urin a ne znam da li moze da se sacuva do sutra ujutru...pozzz

pozeljno je da bude prva jutarnja mokraca......u bolnici sam cekala ponoc tako da to verovatno ima neke veze......koliko sam videla na nekim testovima za trudnocu posle sat vremena treba staviti urin u frizider.......uzima se srednji mlaz........

caos!

Ja zaspah posle dorucka...:)Mislim da ovaj progesteron uspavljuje...Jel ga jos neko pije? Meni rekao dr da on to daje preventivno do kraja trudnoce...Koje smaranje...

Moj bebac me juce bas bio uplasio nejavljanjem, tek sinoc se malo javio pa sam se smirila. Kockice i Tina, hvala vam sto ste me utesile. Danas luduje od ranog jutra. :p
Bas ga cesto osetim, a vec neke pokrete mogu i pod rukom da osetim.
Bonzita,
Verovatno cu i ja da kupim taj jastuk, svi ga hvale.

Jel vi postujete ono da treba najvise spavati na levom boku?

Idemo veceras da gledamo kupanje bebice nasih prijatelja:D

sad sam gledala kalendar trudnoce.......ostalo nam je jos 111 dana......presli smo 60%.....

Bravo vama,vidis kako vreme brzo prolazi,nama jos ostalo 133dana!
Uskoro nam bebci dolaze :mrgreen::heart::heart:
Kako se ti osecas?Meni su se sinoc opet javile kontrakcije,taman sam zaspala kad ono opet,poludela sam.Jutros opet ali na kratko :worth: inace Emma mi se javila jutros dok sam lezala,i to dobro me sutnula nekoliko puta ,mamino zlato :)
Idem popodne malo do radnje(ako mi bude dobro)do bebece radnjice :p moramo da vidimo sta sve ima,otvorila se nova prodavnica kazu da ima svasta...pa da proverimo tu informaciju!:bye:

jao ja i dalje ne znam sta su kontrakcije ali za ovaj nas period u 6 mesecu je ok , ja osetim samo kako mi se stomak stegne i bude tvrd ko kamen, mozda je to ali kao neke menstrualne bolove ne osecam.

jel ima neko mleka vec u 6 mesecu,hehe, meni kad krene ja cu umreti od smeha, imam mleka a bebu jos ne.
i kako stojite sa strijama, ja ih jos nemam, mislim ni ne ocekujem ih, njih se najvise bojim, mazem sve posle svakog kupanja pavlovicevom kremom

jao ja i dalje ne znam sta su kontrakcije ali za ovaj nas period u 6 mesecu je ok , ja osetim samo kako mi se stomak stegne i bude tvrd ko kamen, mozda je to ali kao neke menstrualne bolove ne osecam.

jel ima neko mleka vec u 6 mesecu,hehe, meni kad krene ja cu umreti od smeha, imam mleka a bebu jos ne.
i kako stojite sa strijama, ja ih jos nemam, mislim ni ne ocekujem ih, njih se najvise bojim, mazem sve posle svakog kupanja pavlovicevom kremom
Neznam kakve su kontrakcije kasnije,ali ja ih imam od samog pocetka,sad kad mi se jave,bolovi su kao menstrualni,jako i tupo te boli stomacic,i jako ziga,kao kad te neko jako ustine,suze ti krenu od tog bola,kod mene je tako,a i moj ginekol kaze da su to kontrakcije uterusa :( zato i moram da lezim,pogotovo kad mi se to javi,rekao je odmah u krevet lekic i mirovanje dok to neprodje.I bolje sto neznas sta su kontrakcije,jer je bas zeznuto!
Jer su ti velike grudi?To je bas mleko ili neka zuta tecnost mislim da se zove kolost.tako nesto,ako imas puno ,kupi one jastucice za grudi to se ubaci u brus i tako se nekvasi majica ili sta vec imas,ja sam primetila da su mi bradavice malo crvenkaste i bolne i kao da su porasle:rumenko: Kako je kod tebe?Ja mazem neku kremicu mirise na djurdjevak,,skupa je 18e 150gr a za nepune dve nedelje ode,mislim da cu potraziti bademovo ulje,kazu da je jako dobro a i koristila sam ga pre toga,ali je masno pa ja nemogu da ga bas podnesem,mozda kremu preko dana a ulje uvece :think:

ne jos nemam meleka ili tu zutu tecnost, ali mislim da cu uskoro imati jer su mi odjednom potamnele bradavice i onako bas porasle.
samo odmaraj, imedju kontrakcija prosetas kupis nesto za bebanu i kuci. ne znam da li si ti to gledala i imali ko jos radoznao kao ja, ali upravo sam nasla sajt gde gledam porodjaje, evo i sada mi suze liju, kako je to prelepo i mocno, uh kakve emocije, super je dok gledam jer me ne boli, znam da cu vristati jos gore nego sve te zene sto sam pogledala, moja beba sad samo skace oseca moje emocije, katastrofa.

ne jos nemam meleka ili tu zutu tecnost, ali mislim da cu uskoro imati jer su mi odjednom potamnele bradavice i onako bas porasle.
samo odmaraj, imedju kontrakcija prosetas kupis nesto za bebanu i kuci. ne znam da li si ti to gledala i imali ko jos radoznao kao ja, ali upravo sam nasla sajt gde gledam porodjaje, evo i sada mi suze liju, kako je to prelepo i mocno, uh kakve emocije, super je dok gledam jer me ne boli, znam da cu vristati jos gore nego sve te zene sto sam pogledala, moja beba sad samo skace oseca moje emocije, katastrofa.

Jaoooj kome pricas,i ja sam pre par dana nasla sajt sve o porodjaju,pravi video snimak sve znaci prikazuju,snimak prirodnog porodjaja,pa onog gde secnu,pa i onaj u kadi,i ja sam plakala,ali moram priznati kad sam gledala carski,strasno je,nisam mogla sve da gledam jer je uzasno kako seku,i guraju one kasike i ruke unutra,sokirala sam se,nesto me kompj zezao i izgubila sam taj sajt,al se nesecam kako sam ga nasla,potrazicu ga opet...Smiri se nevalja zbog bebca,on sve oseca,i uznemiri se i on...

Moj bebac me juce bas bio uplasio nejavljanjem, tek sinoc se malo javio pa sam se smirila. Kockice i Tina, hvala vam sto ste me utesile. Danas luduje od ranog jutra. :p
Bas ga cesto osetim, a vec neke pokrete mogu i pod rukom da osetim.
Bonzita,
Verovatno cu i ja da kupim taj jastuk, svi ga hvale.

Jel vi postujete ono da treba najvise spavati na levom boku?

Idemo veceras da gledamo kupanje bebice nasih prijatelja:D

Hehehehe ma svasta nas mame uplasi, cak i one najbanalnije sitnice! :mrgreen: ja kad se tako nesto istripujem samo zamislim da sam neko drugi i da stojim pored same sebe... i samo se nasmejem samoj sebi na tu glupost i uzmem nesto da radim, da mi odagna misli! :ok:

E hocu i ja taj jastuuuk... gde bese moze da se naruci?! :think: a ja se trudim da spavam samo na oba boka koliko mogu! Vise na levom, ali non stop prebacujem onda desnu nogu preko stomaka pa onda turam jastuke izmedju! :dash:

Ne znam dal ste citali, ali i ja vec imam to mleko i to zuckasto, a tek sam u 23oj nedelji... to uglavnom znaci da ces imati mleka i to kvalitetnog kaze moj doktor kad je tako rano! :klap: i meni su bradavice ponekad crvene, nabrekle i pomalo bole, a strija imam na tone... :sad2:

ne znam da li si ti to gledala i imali ko jos radoznao kao ja, ali upravo sam nasla sajt gde gledam porodjaje, evo i sada mi suze liju, kako je to prelepo i mocno, uh kakve emocije, super je dok gledam jer me ne boli, znam da cu vristati jos gore nego sve te zene sto sam pogledala, moja beba sad samo skace oseca moje emocije, katastrofa.

Jaoooj kome pricas,i ja sam pre par dana nasla sajt sve o porodjaju,pravi video snimak sve znaci prikazuju,snimak prirodnog porodjaja,pa onog gde secnu,pa i onaj u kadi,i ja sam plakala,ali moram priznati kad sam gledala carski,strasno je,nisam mogla sve da gledam jer je uzasno kako seku,i guraju one kasike i ruke unutra,sokirala sam se,nesto me kompj zezao i izgubila sam taj sajt,al se nesecam kako sam ga nasla,potrazicu ga opet...Smiri se nevalja zbog bebca,on sve oseca,i uznemiri se i on...

E devojke dajte i meni taj sajt! Hocu to da vidim... :heart:
CMOK od Maki i mene... :cmok:

Kockice -ti imas velike grudi,zbog toga ti se pojavilo mlekce,meni su onako normalne(85b) ali se uvecale sad u trudnoci tako da moj muz kaze sad sam njegova pamela :hahaha::hahaha:
Kad nadjem onaj sajt,poslacu ti...
Eto ti si nakupovala neke stvarcice za Marticu,a ja jos nisam pocela,mozda sled ned kad idemo na 4d,saznamo kog smo pola i pocnemo sa kupovinom,malo po malo,jer nezelim sve odjednom znam da cu baciti novac na nesto sto mu nikad necu obuci,zato polako,za 4mes cemo svaki put kad naletimo na nesto cakano kupiti,ali da vidimo dali smo bata ili seka...:mrgreen: kad vec svi hoce da znaju.E bas sam se smejala,moj muz se izgleda uplasio kad doca rekao da smo mozda devojcica,pa sad kaze mozda bolje da neznamo ,poginula sam od smeha :hahaha::hahaha:

Jastuk ima da se kupi, bar tako kazu, u Aksi-decja robna kuca na Banovom Brdu.

Inace, ja za strije mazem neku emulziju iz jedne apoteke, samo oni je prave, i fenomenalna je. Masna i ceo dan ti je stomak (i grudi) mekan i elastican.
Videcemo rezultate. Imam uzasno suvu kozu, od puberteta imam dosta strija po butinama.

Mada kazu da sve zavisi kakva ti je koza tako ces i proci sa strijama. jedni misle da ih nisu dobili od npr. Strijeta, a druge pisu da su ga koristile i popucale skroz.
Moja drugarica se nije ni mazala, a nije popucala...srecnica...

Kockice -ti imas velike grudi,zbog toga ti se pojavilo mlekce,meni su onako normalne(85b) ali se uvecale sad u trudnoci tako da moj muz kaze sad sam njegova pamela :hahaha::hahaha:
Kad nadjem onaj sajt,poslacu ti...
Eto ti si nakupovala neke stvarcice za Marticu,a ja jos nisam pocela,mozda sled ned kad idemo na 4d,saznamo kog smo pola i pocnemo sa kupovinom,malo po malo,jer nezelim sve odjednom znam da cu baciti novac na nesto sto mu nikad necu obuci,zato polako,za 4mes cemo svaki put kad naletimo na nesto cakano kupiti,ali da vidimo dali smo bata ili seka...:mrgreen: kad vec svi hoce da znaju.E bas sam se smejala,moj muz se izgleda uplasio kad doca rekao da smo mozda devojcica,pa sad kaze mozda bolje da neznamo ,poginula sam od smeha :hahaha::hahaha:

Eh ja sam u Becu poginula da nadjem sebi brus... :roll: na kraju nadjoh 95E (!!!) koji mi je ok... ali mi zena kaze da sam ja za 100F... :eek: joooj moj dragi muz me video na kameri na skype-u kad sam bila u BGu i to je neka bas VRH kamera i nije mogao da me se nagleda... jadnicak samo cvili... jao kako si leppaaa... jaooo kako su ti lepe grudiii... a licee... a tibaaa... Makiiii... :sad2: evo i sad zaplakah... uh evo necu vise! Ajmo osmeh! :mrgreen:

Elem ma ja sam samo par stvarcica bukvalno kupila, tako da to nije nista, moja majka je izjavila da ce sve pokupovati za Maki sto bude nasla u Becu... tako da sam rasterecenija sad, a i pokazala sam joj sta mi se svidja... :ok: ma sve tate se uplase kad saznaju da su devojcice! :rotf: ali evo Goran se vec vezao za Martu... vec se zeza, uh kakvi su momci danas neces izlaziti do 18te! :hahaha:

E da dobila sam adresu za sajt, hvala vam puno! Hvalaaa tina! :worth:

Angi hvala i tebi, nacicu ja to, pa cu i ja da uzmem taj jastuk, mozda vec i uskoro jer sam cula da je stvarno dobar i za trudnice za spavanje! :think:

Elem da vam se pohvalim: Maki vec ima svoju uspavanku i personal pesmu! :klap: :heart: od Aleksandre Radovic pesma "Cuvam te" ali izvodi tj peva joj mamica uvek... :rumenko: evo i teksta:

Vesto skrivam tvoj lik, od ljudi pomalo zlih
k'o trn u oku, sreca je za njih

Nije mi tesko jer znam sa tvog su mi lica dar
i suze i smeh za dusu su lek, oduvek

Prste sklopim u dlan pred novi dan
zeljo jedina dobro znaj dobro znaj da

Cuvam te, ne dam nikom da te dira
na dlanu si moja tajna urezana

Cuvam te, gde god krenem imam te
na dlanu si ti moja linija zivota, ljubavi

:heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

I cisto da vam se pohvalim cim krenem da joj ovo pevam, ona se smiri! :D a i vec radim na skicama za crteze za zid! Bice i to gotovo ovih dana... :mrgreen: mislim da je Sunny77 te skice vec videla... nacrtacu joj iznad krevetca sarene Diznijeve princeze! :heart:

Kad smo vec kod bruseva...Ja sam jos na 75B:( Malo su se povecale, ali jos ne moram veci brus...Kupila sam jedan 80 i OK mi je i on...Ih, kad bih dosla do 85...gde bi mi kraj bio;)

A sto se tice muskaraca i to da zele sinove...Ja se izgleda krecem u nekom drugacujem krugu ljudi....Oko mene svi muskarci zele kcerke...Pocevsi od mog dragog...Bukvalno od drustva samo jedan drug navija za sina...Vremena se menjaju...

Драга Smiki 987, и ја сам имала сличан проблем као ти. Пила сам тај лек 10 дана и онда сазнала да сам трудна. Била сам преплашена, али ми је докторка рекла да то није индикација за прекид трудноће. Стрепела сам до првог експертског УЗ у 12. недељи, али кад сам видела бебину главицу, ручице, ножице... :-) Радила сам још и Double таст, и пошто су резултати били добри, нису ми тражили даље анализе. Сада сам, хвала Богу у 25. недељи. Оно што сам у међувремену сазнала је да су још две моје познанице имале сличан проблем, и родиле здраву децу. Иначе, тај лек на листи тератогености спада у категоријулекова који се у строгим индикацијама може применити чак и у трудноћи (нпр. упала бубрега), и опаснији су у другом триместру него у првом. Такође, бактерији E. coli и у трудноћи има лека, а то су Пеницилини и неки Цефалоспорини, пошто не утичу штетно на плод.
Желим ти пуно среће!!! :-)

Kad smo vec kod bruseva...Ja sam jos na 75B:( Malo su se povecale, ali jos ne moram veci brus...Kupila sam jedan 80 i OK mi je i on...Ih, kad bih dosla do 85...gde bi mi kraj bio;)

A sto se tice muskaraca i to da zele sinove...Ja se izgleda krecem u nekom drugacujem krugu ljudi....Oko mene svi muskarci zele kcerke...Pocevsi od mog dragog...Bukvalno od drustva samo jedan drug navija za sina...Vremena se menjaju...

Uh ja pred dragim ne smem ni da izjavim da bih volela manje grudi! :rotf: kastrirao bi me na licu mesta! :whistling: ali ponekad su manje tako prakticne, nemas uopste frke u nalazenju bruseva... a ja... kukuuu... :dash: :sad2:

Eh pa zavisi kako ko... neki bi sinove, neki cerke, neki sve! :mrgreen: moj hoce i cerku i sina ali je hteo onako staromodno prvo sina, pa da on pazi na malu seku i juri njene simpatije... :hahaha:

е, друштво, ево и мене, још сам ту...
данас сам се мало уплашила на контроли, повећан ми био притисак, па ми доца рекао да пијем неке таблетице, па да једем неслано, и успела сам да га врнем на нормалу... као пред крај трудноће је нормално да порасте, али је алармантно кад пређе 130/85, то је плафон који се толерише... а беби баш лепо унутра, срце лупа изнад 140 (баш ми је разиграна беба:) ) и све остало у реду...
поздрав свима
и велики цмок

е, друштво, ево и мене, још сам ту...
данас сам се мало уплашила на контроли, повећан ми био притисак, па ми доца рекао да пијем неке таблетице, па да једем неслано, и успела сам да га врнем на нормалу... као пред крај трудноће је нормално да порасте, али је алармантно кад пређе 130/85, то је плафон који се толерише... а беби баш лепо унутра, срце лупа изнад 140 (баш ми је разиграна беба:) ) и све остало у реду...
поздрав свима
и велики цмок

Hehehehe znaci ti jos tu... :bye: Cmok od Maki i mene... i budi nam dobra! :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back