Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
овде у БГ почетком деветог месеца гинеколог ти напише упут за породилиште, а током деветог месеца прибављаш гомилу папира који уз то иду (с краја на крај БГ-а!). У мањим градовим углавном има једно породилиште, тако да не знам како је тамо...
Како си ти?
Hvala ti mila!Znaci nije isto :think: Ja sam dobro,imam blage mucnine,ali nekako uspevam da jedem!Slabo jedem,cudno kazu da posle 3mes obicno ti se apetit poveca,ali kod mene nije :dontunderstand: kako je kod tebe?
Kako je kod ostalih?Jer vam se apetit povecao?Ja se sve plasim da ne unosim koliko treba,ali nemogu,jedem voce,sokove,jedem meso,povrce,i to po malo ali ona 3obroka unesem.Pozdrav za sve vas :cmok:

ја сам целу трудноћу (па и сад у деветом, кад би као требало више да се једе) јела количински отприлике као и пре трудноће, али у више мањих оброка. јела сам све као и пре, осим што сам таманила салате (иначе их обожавам, а сад сам јела дупло више) и воће... Добила јесам 16кг, али је све отишло у стомак... А и крећем се максимално, значи шетњице нон-стоп, плус вежбице које ми баш пријају...
Најважније је да пратиш свој организам и да своје понашање прилагодиш њему, он ипак зна шта му прија... И без нервирања (то је бар у Србији тешко избећи, али трудим се)... Ова моја беба баш реагује на све стресове (примири се док сам ја нервозна, а онда почне да ме лема кад се ја смирим:) )... Сад се поготово ужасно много рита (додуше, нема места у стомаку, па осећам сваки покрет), али још неће напоље, ваљда је лепше унутра, ко би га знао...

Poslednja izmena:
kakav dopler u front su mi zakazali obican uz a dopler tek za mesec dana.......uzas....
decko je veci nego sto bi trebao da bude......naravno niko nista ne objasni......kad sam ga pitala da li je to ok on mi je rekao da ce videti za mesec dan.....strasno......

Nemogu da verujem ,za mesec dana?Pa kod nas stvarno nisu normalni:otkacio: Sta su ti rekli na tom obicnom ultrazv,jer su gledali bebine organe,koliko je dugacak bebac?Bas sam se iznervirala,nikakve doktore nemamo kod nas,i sad ovaj pregled je najvazniji za bebu,idioti jednii!!Nesekiraj se sigurno je sve u redu,procitaj mi sta su ti napisali?

kreteni.....samo to da je beba veca nego sto treba da bude......niko ne kaze da li je to ok ili nije....bas ih briga.....napisali su amo mere.....

Ne mogu da se setim koji si ti mesc bese?
A i sto se nerviras, zar zaista mislis da bi te dr ostavio mesec dana u panici da nesto stvarno nije kako treba (pu, pu daleko bilo!).
Mi trudnice smo previse sklone panici.
Bez panike i nervoze draga :cmok:

Ne mogu da se setim koji si ti mesc bese?
A i sto se nerviras, zar zaista mislis da bi te dr ostavio mesec dana u panici da nesto stvarno nije kako treba (pu, pu daleko bilo!).
Mi trudnice smo previse sklone panici.
Bez panike i nervoze draga :cmok:
To i ja mislim,slazem se sa tobom,da nesto nije u redu rekli bi odmah a ne posle mes dana,nego su trebali da gledaju svaki organ bebin,sad je ovaj najbitniji ultrazv tj dopler,tako je ovde,a i kod nas,i svuda je tako.

ako je HC velicina onda je 206.....klasican UZ nisu mu gledali organe......
po mojoj logici je bolje da je beba veca ali je ovaj dr izgledao malo zabrinuto......kad sam ga pitala da li to ok kaze videce za mesec dana.......sutra idem u DZ da vidim da li da idem privatno na dopler i o cemu se radi.....ja stvarno mislim da je sve ok.....

sad je moj muz prosao pored doma zdravlja i pitao moju doktorku za sve, ona kaze da je sve u redu da je normalna procedura da prvo rade obican uz pa tek onda da zakazu dopler.....sve je ok sto se velicine tice i ne slusamo gluposti i uzivamo.......

vaginalni UZ....sonda....
22 nedelja sam.....
Ne,vaginal ultrazv se radi u maloj trudnoci,tj do 3mes a kasnije moze ako se sumnja da nesto nije u redu sa bebom,vagin ultrazv se bolje dolazi do bebe ,bolje se vidi nego onaj preko stomaka,doplerom se cuju otkucaji srca bebe,
BPD-precnik glave
HC-obim glave
FL-duzina femura
AC-obim abdomena
ima jos puno toga ,i to je taj eksperski ultrazvuk koji se radi na 2D,U 12ned,u22ned i32ned.Ja ti preporucujem da ides privatno da uradis taj ultrazv,jer sad je bitno u 22ned,i nebrini bice sve u redu,nego u drzavnim bolnicam nerade kako treba,i nedaju obavestenja.Pozdrav

I meni su rekli da je Ogi nesto veca beba, radila sam opterecenj na secer, dr kaze da od secera beba moze da bude veca, al posto ja nisam imala povisen secer, onda su mi radili to ispitivanje koliko brzo moj organizam razlaze secer...i sve je bilo ok, mada je beba i dalje bila 1nedelju veca nego sto treba...termin mi je bio 19septembar, porodila sam se 18septembra, Ogi je imao 3,450kg i 52cm...zar to nije idealno?
Mojoj drugarici su tvrdili na tim "ekspertskim uz" da je beba manja jedno 2nedelje, rodila je sina od 3.600kg i 52cm...zar je to manje? Zato bez panike, ne mogu tacno da odrede velicinu i tezinu bebe jer to komp izracunava preko obima glave i mislim duzine butne kosti...sad ako beba ima malo vecu glavu ili duze noge eto zabune...

Da li su vam lekari savetovali da se ne savijate? Nesto sad citam da nikako nije dobro pranje kade, a samim tim i kose preko kade, kao sto ja radim? Usisavanje isto.
Malopre sam prala kosu stojeci:confused: navikla preko kade..

Ovih dana mi je bas krenuo stomak, pa sam malo vise postala svesna da sam trudna.:)

Suza, nadam se da je sve u redu, Javi sutra sta su ti rekli.
Bonzita,
Kako si ti? Jel bese radis u Francuskoj ili ne? Imam drugaricu tamo, kaze morala je da radi do 9tog meseca, a posle valjda porodiljsko tri. Kako surovo!

ја сам целу трудноћу (па и сад у деветом, кад би као требало више да се једе) јела количински отприлике као и пре трудноће, али у више мањих оброка. јела сам све као и пре, осим што сам таманила салате (иначе их обожавам, а сад сам јела дупло више) и воће... Добила јесам 16кг, али је све отишло у стомак... А и крећем се максимално, значи шетњице нон-стоп, плус вежбице које ми баш пријају...
Најважније је да пратиш свој организам и да своје понашање прилагодиш њему, он ипак зна шта му прија... И без нервирања (то је бар у Србији тешко избећи, али трудим се)... Ова моја беба баш реагује на све стресове (примири се док сам ја нервозна, а онда почне да ме лема кад се ја смирим:) )... Сад се поготово ужасно много рита (додуше, нема места у стомаку, па осећам сваки покрет), али још неће напоље, ваљда је лепше унутра, ко би га знао...
Koliko si se ugojila,koliko kg do kraj 4mes?Jer ti veliki stomacic?Joooj jedva cekam da i meni poraste :mrgreen: E danas sam kupila neki jastuk,specijalno za trudnice jedna strana se stavi iza ledja jedna na stomacic,tako ga pridrzava,dobar je za ledja i noge,a i za hranjenje bebe kao i za bebu od 7-8mes da se nasloni,tj sedi,to je polu kruzni jastuk,strava je,a i nije skup.

Da li su vam lekari savetovali da se ne savijate? Nesto sad citam da nikako nije dobro pranje kade, a samim tim i kose preko kade, kao sto ja radim? Usisavanje isto.

Ovih dana mi je bas krenuo stomak, pa sam malo vise postala svesna da sam trudna.:)

Bonzita,
Kako si ti? Jel bese radis u Francuskoj ili ne? Imam drugaricu tamo, kaze morala je da radi do 9tog meseca, a posle valjda porodiljsko tri. Kako surovo!

pa nije preporucljivo da se savijas preko kade ja perem kosu u salonu tako da nemam problema .......a kadu riba muz......usisivac mi je strasno tezak.....i to radi moj jadni muz.........

Bonzita,

Trenutno neradim,dala sam otkaz kad sam saznala da sam trudna,imam te kontrakcije,zato je bolje da odmaram sto vise,a i muz mi neda,radi on za nas,kad bebac napuni god dana radicu,hocu sto vise vremena snjim da provodim,ljubi ga majka :D
Pa zavisi koji je posao radila ta tvoja drugarica,nije svuda bas tako do 9mes :eek: a i daju porodilj samo do 10ned bebe posle u jaslice:(
Ja sam danas bila u shopingu i jos neke papire sredjivala za bebca,ali pre toga sam imala nervi slom :otkacio: prvo me iznervirao majstor za bojler,dosao a nije se najavio,posle muz,ali nije jadan kriv, tako da sam se sva tresla,a i nista nisam jela ceo dan od nervoze i stresa...bole sam sad,nego sto neko rece ovde na forumu da je nervozan,i ja sam i to previse ovih dana...
Kako si nam ti Angi?Jer osecas bebca?Nevalja savijanje a ni preko kade:nono: kazu da je normalno da se javi bol u ledjima,to zato sto beba raste i pritiska neki nerv:sad2: Pozdrav

pa nije preporucljivo da se savijas preko kade ja perem kosu u salonu tako da nemam problema .......a kadu riba muz......usisivac mi je strasno tezak.....i to radi moj jadni muz.........
I moj muz to isto radi,i hoce da spremi da jedemo kad vidi da bas nemogu,sad bih za ned pravila neku torticu,on mi neda,kaze kakva torta,kupicemo,preca je beba,hocu da odmaras sto vise i da jedes dobro,sled mes bi trebali da idemo 10dana na odmor:super: jedva cekam,hocu da plivam:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back