Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja jednom mesecno vadim krv, krvna slika, gvozdje i secer i analiza urina.....zadnji put su mi se pojavile bakterije u urinu pa sam radila urinokultru ali je nalaz sterilan tako da je sve ok...
jednom mesecno stavljam vaginalete prevencije radi.....
pijem mamavit i grickam flurogal.....
kako je u francuskoj?
Ja sam celu krvnu sliku uradila nedelju dana pre nego sto sam saznala da sam trudna,bilo je sve super,osim sto sam malo anemicna,ali to u prvom tromesecju neobracaju toliku paznju jer i nesme da se piju nikakvi lekici za gvozdje,tek sad u drugom pogotovu u trecem tromesecj mora da se pazi,Inace svakog meseca vadim krv,proverava se toksoplazmoza,i jos nesto,i urin obavezno,dali ima bakterije,kao i obavezno secer i proteini,briga me za novac,bolje da proveravam svaki mesec i mirnija sam,nije mi tesko nista kad je u pitanju moja beba.Znaci svaki mesec poseta ginekol pregled i ultrazvuk,i posebno sam radila onaj glavni u 12ned,sad 21okt imam kontrolu i ultrazv,i recice mi rezultate triple testa,i zakazacu onaj glavni ultrazv u 22ned,to je taj sto ce ti raditi,dopler,proveravaju se svi bebini organi...

znaci sve je isto.....
jedino sto meni ne rade toksoplazmozu i ako zivim sa zivotinjama valjda zato sto sam imuna....
sto se para tice ja sve placam jer nemam knjizicu......jedino sto vodim trudocu u dz pa je skoro za dzabe jer imam losa iskustva sa privatnim ordinacijma a sve analize obavljam privatno.....

Poslednja izmena:
Velike su glupostita sujeverja da se ne kupuje pre nego sto se beba rodi:roll:
Otac je tada u haosu i ne zna gde mu je dupe a gde glava,ne zna sta ce pre da uradi,i samo mu jos fali da kupuje garderobu,pelene,krevetac.Ja sam to vala uradila sve u 9 mesecu.I sve zenice sa kojima sam isla na vezbe.Lepo smo na miru oprale pelene,benkice,ogradicu za krevetac,opeglale i slozile u orman.
Ja ne volim kad mi drugi ljudi biraju.Otkud oni znaju sta sam ja namislila da kupim i sta meni odgovara?Ako neko nesto kupi - hvala mu.Ja brate volim da izaberem i kupim sama.
Od tih babskih prica mi se dize kosa na glavi.I sta fali mom sinu i drugoj deci?Nista:D To su sve gluposti. Kupite zene na vreme sve sto vam treba jer ce biti sve hladnije i hladnije i necete moci da idete i birate sta vam treba nego cete kupovati navrat nanos.KO ce da vam pere i pegla pelene,benkice,da kupuje kozmetiku za bebu?
Bas je slatko ono Kockicino bebce-ima veliku kosicu:D. Ja sam ga videla iz prve:ok:.

Otac je tada u haosu i ne zna gde mu je dupe a gde glava,ne zna sta ce pre da uradi,i samo mu jos fali da kupuje garderobu,pelene,krevetac.Ja sam to vala uradila sve u 9 mesecu.I sve zenice sa kojima sam isla na vezbe.Lepo smo na miru oprale pelene,benkice,ogradicu za krevetac,opeglale i slozile u orman.
Ja ne volim kad mi drugi ljudi biraju.Otkud oni znaju sta sam ja namislila da kupim i sta meni odgovara?Ako neko nesto kupi - hvala mu.Ja brate volim da izaberem i kupim sama.
Od tih babskih prica mi se dize kosa na glavi.I sta fali mom sinu i drugoj deci?Nista:D To su sve gluposti. Kupite zene na vreme sve sto vam treba jer ce biti sve hladnije i hladnije i necete moci da idete i birate sta vam treba nego cete kupovati navrat nanos.KO ce da vam pere i pegla pelene,benkice,da kupuje kozmetiku za bebu?
Bas je slatko ono Kockicino bebce-ima veliku kosicu:D. Ja sam ga videla iz prve:ok:.

budalastine....svako treba da se organizuje kako mu odgovara......

Espreranca, slazem se u potpunosti. Ja sam i ranije planirala da kupujem za bebu. Znas ono, sta ako mi kazu da moram da lezim pri kraju trudnoce?

Necu da panicim...Cisto pitanje...Da li prevremeni porodjaj u sedmom mesecu preti samo onima kojima je rizicna trudnoca ili je za sve trudnice to "ne daj boze ' opcija?
To mi je palo na pamet bas u vezi kupovine za bebu, da se do tad treba dobro informisati sta treba i gde.

Ali ja imam jos da guram do tada...tek sam cetvrti mesec...s jedne strane jedva cekam, a sa druge mi je super ovaj odmor koji sam sebi priustila otvaranjem trudnickog bolovanja:)

Pocela je strasno da mi se jede cokolada...moram nekako odoleti:p

Potpuno podrzavam kupovinu i pripremu svega pre odlaska porodiliste. Ja sam i nosiljku sa stvarima za iznosenje spakovala i stavila u ormar tako da je dragi samo treba da je uzme i donese. Pa nemate pojma kako izbezumljeni muzevi dolaze po svoju decu i sta sve donesu/ne donesu kad dolaze :).

odlicno sam.....dva dana sam radila po ceo dan ko konjic grbonjic tako da vreme nisam ni primetila....danas se bas lepo odmaram.....
bebec ti je predivan.....
Ja sam radila do 8.Nekako vreme brze prodje:D Nemoj mnogo da se forsiras jer ce te boleti stomak posle.To ti kazem iz iskustva.Mene niko nije mogao da uhvati.Drugarica me je zvala i nikad nije mogla da me nadje kod kuce.Ja il sam na poslu,il na vezbama il po prodavnicama snjuram sta cu da kupim za mog malog bebana.Treba proci i videti cene jer su mnogo bezobrazni ovi u bebi buticima.Neki dignu cene da su i za 500-1000din skuplji od drugiha roba potpuno ista.
Moj misic sada spavka,al cu da mu prenesem pozdrave.I on ce posle da kze bebbbbeee (to mu je sad in rec:D)

Potpuno podrzavam kupovinu i pripremu svega pre odlaska porodiliste. Ja sam i nosiljku sa stvarima za iznosenje spakovala i stavila u ormar tako da je dragi samo treba da je uzme i donese. Pa nemate pojma kako izbezumljeni muzevi dolaze po svoju decu i sta sve donesu/ne donesu kad dolaze :).
ja znam za jedan primer da je muz doneo sve za bebu a zeni nije nista poneo da obuce kad izadje iz bolnice pa su morali da ga cekaju da trkne do kuce jer nije mogla da ide u spavacici zato sto je bila zima.....

Espreranca, slazem se u potpunosti. Ja sam i ranije planirala da kupujem za bebu. Znas ono, sta ako mi kazu da moram da lezim pri kraju trudnoce?

Necu da panicim...Cisto pitanje...Da li prevremeni porodjaj u sedmom mesecu preti samo onima kojima je rizicna trudnoca ili je za sve trudnice to "ne daj boze ' opcija?
To mi je palo na pamet bas u vezi kupovine za bebu, da se do tad treba dobro informisati sta treba i gde.

Ali ja imam jos da guram do tada...tek sam cetvrti mesec...s jedne strane jedva cekam, a sa druge mi je super ovaj odmor koji sam sebi priustila otvaranjem trudnickog bolovanja:)

Pocela je strasno da mi se jede cokolada...moram nekako odoleti:p

Ma jedi slobodno,al nemoj da preterujes,jer ces imati problem sa stolicom:eek:, a i sa viskom kilograma:p
Ja sam tamila euro krem pa je posle bilo kuku-lele:rotf:

Ja sam radila do 8.Nekako vreme brze prodje:D Nemoj mnogo da se forsiras jer ce te boleti stomak posle.To ti kazem iz iskustva.Mene niko nije mogao da uhvati.Drugarica me je zvala i nikad nije mogla da me nadje kod kuce.Ja il sam na poslu,il na vezbama il po prodavnicama snjuram sta cu da kupim za mog malog bebana.Treba proci i videti cene jer su mnogo bezobrazni ovi u bebi buticima.Neki dignu cene da su i za 500-1000din skuplji od drugiha roba potpuno ista.
Moj misic sada spavka,al cu da mu prenesem pozdrave.I on ce posle da kze bebbbbeee (to mu je sad in rec:D)

pa stedim se i kilavim na poslu....sva sreca pa mi se moze da pravim raspored kako meni odgovara.....svi me kritikuju ali sta da se radi....mora se......

A sto je najsmesnije,koliko god da kupite uvek vam zafali ponesto:roll:.
Najbolje je da se sastavi spisak potrebnih stvari i onda lepo kupujete sve redom sa spiska.
Ja jos jednom da napomenem da malo ishabate cipele pre nego sto odlucite da kupite nesto,jer ima super ponude,al su i cene .....

pa stedim se i kilavim na poslu....sva sreca pa mi se moze da pravim raspored kako meni odgovara.....svi me kritikuju ali sta da se radi....mora se......

Znam da se mora i to je ono najtuznije,nego sva sreca da ti lepo nosis tu trudnocu.Ja sam imala probleme i pod bolovima sam radila:( Ne ponovilo se
U svakom slucaju ti prvo gledaj sebe i svoje dete,pa onda posao.Ne mogu ti nista sad kad si trudna;)

...ovako neiskusna POTPISUJEM :mrgreen:
ja se jedva sad suzdrzavam da ne kupujem stvarcice ali vec uveliko gledam kolica, krevetice i sve te "krupne" stvari....

I treba Maestra.Kolica se ne kupuju stalno i treba dobro obiti noge i pogledati u 100 prodavnica. Ja sam imala srecu da su nam pozajmili polovna Cam - ova kolica, pa smo bar tu malo ustedeli.Sad kad bih kupovala znala bih tacno sta da trazim i sta da kupim.Onda sam ih samo gledala i sva su mi bila lepa ( e sad, koliko su bila funkcionalna to je diskutabilno).

Znam da se mora i to je ono najtuznije,nego sva sreca da ti lepo nosis tu trudnocu.Ja sam imala probleme i pod bolovima sam radila:( Ne ponovilo se
U svakom slucaju ti prvo gledaj sebe i svoje dete,pa onda posao.Ne mogu ti nista sad kad si trudna;)

ma ja sam kreten.....prva tri meseca sam krvarila svaki drugi dan......sva sreca pa nije bilo nista strasno.....imala sam sve zakazano.....nije mi posao tezak samo dugo traje.....

[/B]
I treba Maestra.Kolica se ne kupuju stalno i treba dobro obiti noge i pogledati u 100 prodavnica. Ja sam imala srecu da su nam pozajmili polovna Cam - ova kolica, pa smo bar tu malo ustedeli.Sad kad bih kupovala znala bih tacno sta da trazim i sta da kupim.Onda sam ih samo gledala i sva su mi bila lepa ( e sad, koliko su bila funkcionalna to je diskutabilno).

a sta? a sta? :lol:

Kolica koja bih ja kupila: marka je nebitna.Osnovne karakteristike:
1. da NISU mnogo teska inace ode kicma
2. da imaju navlaku za kisu
3. da im se rucka moze da pomeraj napred-nazad (samo okrenes rucke i vozis kolica da beba gleda
prema tebi ili da ti je okrenuta ledjima - to pricam zbog vetra,a i uvek vidis sta mali zvrk radi)
4. da imaju nekoliko polozaja
5. da imaju kaiseve i oko struka i oko ruku (kad malo poraste,ti oko struka postaju nista za Hudinija)
6. da imaju donju pregradu za stvari
7. da imaju drzac za flasicu

Mozda nekom ne treba pola od ovih stvari,ali su po meni neophodne.

Kolica koja bih ja kupila: marka je nebitna.Osnovne karakteristike:
1. da NISU mnogo teska inace ode kicma
2. da imaju navlaku za kisu
3. da im se rucka moze da pomeraj napred-nazad (samo okrenes rucke i vozis kolica da beba gleda
prema tebi ili da ti je okrenuta ledjima - to pricam zbog vetra,a i uvek vidis sta mali zvrk radi)
4. da imaju nekoliko polozaja
5. da imaju kaiseve i oko struka i oko ruku (kad malo poraste,ti oko struka postaju nista za Hudinija)
6. da imaju donju pregradu za stvari
7. da imaju drzac za flasicu

Mozda nekom ne treba pola od ovih stvari,ali su po meni neophodne.
nasa kolica su 12kg....to im je jedina mana sve ostalo je savrseno.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back