malamargo
Iskusan
- Poruka
- 6.589
samo se smiri.......
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
samo se smiri.......
E pa ovako... posto me sad stvarno boli stomak, dal zbog roze sekreta, nerviranja ili sve zajedno... za moje i bebino zdravlje NECU poslusati kineske lekare... jer su to ipak ljudi koji su meni savetovali odmah abortus kad sam im dosla sa krvarenjem iako je sa Kockicom na UZu bilo sve u redu...ko veli ima nas pun persun, pa 1 beba manje nije nista... samo hoce da ti izvuku pare, da te zaje.bavaju, itd. E pa Progesteron koji nisam mogla naci par dana cu opet kupiti i naci nekako danas, maximalno sutra i pijem ga dok ne dodjem u Srbiju... eto... pa nek nam je Bog u pomoci...
![]()
![]()

dali mi neko moze reci treci mesec je sa koliko nedelja?nista nerazumem,u knjigama pise jedno a doktori kazu drugo.moze li neko da mi pomogne?pozdrav

Hvala mlekce!nista nerazumem.Od poslednjeg ciklusa je dvanaest nedelja,od sutra ulazim u trinaestu.Pre nedelju dana sam bila na kontroli receno mi je da sam trudna 2mes i sad u ponedeljak mi je zakazan prvi ultrazvuk.ovde gde sam ja doktori su malo cudni.pozdrav

U trudnoci ti se cetiri nedelje racunaju kao jedan mesec. Normalna trudnoca traje do 40 nedelja.
Znaci, ako si u 12. nedelji, ti sad ulazis u 4. mesec![]()
Kako bre?!
ja sam usla u 14tu nedelju i rekli mi da sam sad 4ti mesec, a tako i pise u mojoj knjizi "Sta da ocekujete dok cekate bebu"... sad sam tek zbunjena... :???:ja sam nova trudnjaca i dugo cu se druziti sa vama.Ovo mi je prva trudnoca,sada sam u dvanaestoj nedelji!pozdrav svima

To je resenje koje sam ja htela da ti predlozim. Po recima mog lekara(a spasio mi je drugu trudnocu posto sam na pocetku imala krvarenje) progesteron takav hormon koji ne moze da steti vec samo da koristi...ja ga sad koristim preventivno, za sada pu,pu...kuc,kuc o drvo nisam imala problema pa mi je rekao da ga ipak koristi 3x1 dnevno, za svaki slucaj posto sam u predhodnim trudnocama imala problema...sad na tebi je da odlucis, al ako se ipak odlucis da uzimas progesteron na svoju ruku ovo sam ti napisala da bih te umirila....
tako da cu ja lepo uzimati 2 do 3 tabletice dnevno i valjda ce sve biti ok... 
Enna,
ništa nisam generalizovala?!..
Lepo sam napisala ženi da joj je najbolji savet njena krvna slika i njeno stanje i savet njenog lekara. Naravno, sada kada sam pročitala i ostatak Kockicinih poruka, i videla da ni nema rezultate na engleskom jeziku koje bi sama mogla da pročita nekom alternativnom doktoru, shvatam da je situacija komplikovana.
Ipak, ne bih se usudila da je podržim u odluci koja se kosi sa lekarovom, dokle god ne proveri kod drugog lekara.
Kockice,
držim ti fige, biće sve dobro. Odluči po svojoj savesti i dosadašnjem iskustvu. Vidim da su Kinezi problematični u zdravstvu.. Nadam se da ćeš brzo doći kući i da ćeš nam odavde pisati opuštenije i smirenije.![]()

12ta nedelje = 4 mesec?!?!?!![]()
![]()
Kako bre?!
![]()
![]()
ja sam usla u 14tu nedelju i rekli mi da sam sad 4ti mesec, a tako i pise u mojoj knjizi "Sta da ocekujete dok cekate bebu"... sad sam tek zbunjena... :???:
Ne daj se, mila. Bice sve u redu...Ma ne brini nista, u sustini to sam odlucila na svoju ruku, a i malo sam svrljala po internetu i uglavnom Progesteron svi hvaletako da cu ja lepo uzimati 2 do 3 tabletice dnevno i valjda ce sve biti ok...
Dobro sad si procitala i ostalo pa ti je malo jasnija situacija ovde u Kini... cinjenica je da im je zdravstvo ocajno...
I hvala sto drzis fige, veruj mi vi svi ovde preko foruma ste mi najveca podrska sad, jer nemam nikoga ovde! I ja se nadam da cu uskoro kuci, evo danas u 14h krecem ka malo udaljenijem gradu u njihovu policiju da vidim nekako da dobijem taj papir da izadjem iz zemlje... tako da novosti javljam veceras!
A inace sekret mi i dalje ide taj rozikast, ali ponekad blaze, ponekad jace... ma samo da kupim danas kad krenemo u taj grad Progesteron i makar cu se psihicki bolje osecati...
LJUBIMO VAS SVE Kockica i ja...![]()
![]()
![]()

12 nedelja su puna 3, iduce ulazi u 4. Sta nije jasno? 3x4=12.![]()

Ajoooooj pa ja sam onda vec odavnoooo u 4tom mesecu...![]()
![]()
![]()
Pa jeste, ako si 14nedelja za 2 nedelje ces u peti mesec...samo sto su to lunarni meseci od po 4 nedelje svaki tako da trudnoca po tome traje 10 meseci (40nedelja)....
koliko su velike bebe u 4,5 meseca?! :???:

svi drugacije racunaju. Evo da dodam malo zbrke - neki racunaju tako sto im je termin koji im je lekar rekao kraj devetog, pa onda oduzimaju... npr. treba da se porodim 1. marta, znaci 9ti mesec pocinje 1. februara, osmi 1. januara.... Lekari racunaju po nedeljama, meseci ih puno ne tangiraju.
Dobro nam dosla!!!![]()
![]()
Kako se osecas u 12toj nedelji?!![]()
jadan on,ma to su ludi hormoni.Imam neverovatne mucnine i povracam,skoro nista nejedem,imam kontrakcije,sto me plasi.primetila sam kad malo vise stojim ili voznja autom,sto mi je zabranjeno.moj ginekolog kaze da su kontrakcije normalne u prvom tromesecju.sto vise odmaranje.Ti se isto pripazi,sto manje setnje,vise odmaraj,dok ti ne prestane to rozikasto,za taj progesteron sam cula,on nemoze da ti steti.Ipak konsultuj se sa nekim doktorom.SAMO HRABRO.CUVAJ SE.Malo ste se zbunile oko racunanja.
U sledeci mesec ulazis po datumu poslednje menstruacije. Dakle ako si poslednju imala 15.6.npr., 15.8. ulazis u treci mesec, sto ti je 10 nedelja. A za termin porodjaja na kraju dodas 7 dana.
Tako da je lako znati kad si u kom mesecu, bez razmisljanja o nedeljama.
Ja sam danas usla u 10.tu, a pre par dana u treci.