Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srecno Maslacak! Moja sestricina sutra puni godinicu! :) Milica mala :) A vama zenskicama samo da kazem da na vreme uplacuju i potrazuju sve sto treba,jer moja sestra jos nista nije dobila ni za prvo dete (mali rodjen 2005) a ni za nju..

Joj, znam da treba da se radujem sto dolazi beba, ali meni nesto frka (iako sam jos daleko) - mislim, to booooliii :sad2::sad2::sad2::sad2::sad2: Kako li nam je sad Maslachak?

Pa boli, ali prodje, a posle i zaboravis koliko te je bolelo.
Opusti se, toliko zena se porodilo, i ti ces bez problema.

Ja sam se porodila pre 20-tak meseci.
Secam se da je bolelo, bas me bolelo, ali nemam secanja o tom bolu, i da opet ostanem trudna,bilo bi mi lakse, jer sad znam kako to izgleda...

Bila sam radoznala, pa sam se vratila unazad na ovoj temi da vidim kako je islo i evo sta sam nasla (pisano 7 dana nakon porodjaja):

Evo me!
Malena sad spava, pa koristim priliku da vam se javim kao sto sam i obecala.
Evo kako je to kod mene islo.
U cetvrtak oko 19:30 su poceli bolovi, identicni onim kao kad treba da dobijem. Prvo sam mislila da je opet u pitanju lazna uzbuna, kao i ona tog jutra, tako da se nisam bas ponasala u skladu sa preporukama za to porodjajno doba. Oko ponoci sam konacno shvatila da je to izgleda ipak to, jer bol je postajao sve jaci i jaci. Spremila sam se i u 2h sam bila u porodilistu. Imala sam srece pa su me pustili naredna 2h da provedem na nogama i da setam i da disem. U 4h su me prikljucili na indukciju, to sam bas mogla i da ne upoznam, ali sta sad. Nije bilo bas tako strasno. Mislim boli, ali to je bol koji kratko traje i posle ide pauza za vreme koje moze i da se odmori. Problem je sto bol postaje intenzivniji i pauze su krace. U onom najjacem bolu sam imala osecaj kao da ce mi eksplodirati trticna kost, tako se to kod mene manifestovalo. U 8h su konstatovali da sam poprilicno otvorena, pojacali indukciju, u roku od nekih mislim 20 min me prebacili u porodjajnu salu i u 8:52 izlete moje sunce urlajuci iz sveg glasa!
Morali su malo da me secnu, ali to nije nista strasno. Ostila sam da su me secnuli, ali me nije bolelo, odnosno od onog drugog bola nisam ni osetila bol reza, a samo usivanje se radi pod lokalnom anestezijom i ne boli, ali je bas neprijatan osecaj.
Onda su nas ostavili da lezimo naredna 2h u sali (standardna procedura), za to vreme sam ja plakala kao kisa od srece, pokusavala da umirim moje dete koje je plakalo povremeno, zvala svog muza, mamu.... poslala milion poruka da objavim svetu radosnu vest....
Ostalo je nevazno.
Buduce mame, samo napred, budite hrabre - nije lako, bar meni nije bilo, ali prezivi se!

Poslednja izmena:
<----- klik ovde obaveznoo!!!! :D

Doblo vece dlaga Clbijo!
Ja cam Kockica i uplavo cam ce vlatila od cika doce... ja cam jedna malaaaa i zdlavaaaa beba koja svoju mamu zna da muci, ali ja to iz jubavi vadim... :D :heart: pocto cam htela mamicu da iznenadim ja cam, kad je ona bila kod nekog doce koji me je pokazivao na vejikooom eklanu, klenula da ce mdam jakooo i jakoooo i nogicama i lukicama i obladovala cam mamu punoooo... :cmok: :heart:

Hvaja cto cvi blinete o meni!
Vaca Kockica :heart:

Poslednja izmena:

Doblo vece dlaga Clbijo!
Ja cam Kockica i uplavo cam ce vlatila od cika doce... ja cam jedna malaaaa i zdlavaaaa beba koja svoju mamu zna da muci, ali ja to iz jubavi vadim... :D :heart: pocto cam htela mamicu da iznenadim ja cam, kad je ona bila kod nekog doce koji me je pokazivao na vejikooom eklanu, klenula da ce mdam jakooo i jakoooo i nogicama i lukicama i obladovala cam mamu punoooo... :cmok: :heart:

Dobro doso Vuce na krstaricu, a forum ces vec da izaberes!:cmok::cmok:I mi tebe volimo!A sada ajd lepo mamicu za rukicu pa u Srbiju. BRAVO CURO OVO JE DIVNO! INTERNET JE CUDO:klap::klap:

Doblo vece dlaga Clbijo!

DOBRODOSLA KOCKICE! :) :heart:

Sve superica!!! :D kaze doktor kakav salto pravi u duhu Olimpijskih Igara da je to znak da ce biti spotista!!! :mrgreen:

Čekamo da dođeš kući. Drago mi je što se dobro osećaš. Beba neka izvede milion salta, ali ti molim te pazi i dalje na svaki pokret. Žao mi je što te vraćam u surovu stvarnost, učinilo mi se da ćeš od sreće početi da skačeš.
Zaista se radujem što je sve OK kod tebe i što si super.

Doblo vece dlaga Clbijo!

Pozdrav za malu Kockicu i mamu Kockicu:cmok:

Dobro nam dosao mali Kockac:D
Vidim neko pominje Vuk...nisam u toku od pocetka...U kom si mesecu, jel deckic?

Nadam se da cu i ja prvi put da vidim svog minijaturnog bebca:), za dve nedelje idem na 4d UZ, tada cu biti u 10.nedelji. To je onaj besplatan na klinici Ana life u Zemunu.

Jel neka od vas bila?

E ovako nisam znala gde da postavim pitanje, ali posto ste sve ili trudnice trenutno ili bile onda da mi date savet. :-)
Radimo na bebi, i tokom ovulacije smo bas bili aktivni. Posle koliko mogu da radim test i vidim da li je uspelo? :-)

E ovako nisam znala gde da postavim pitanje, ali posto ste sve ili trudnice trenutno ili bile onda da mi date savet. :-)
Radimo na bebi, i tokom ovulacije smo bas bili aktivni. Posle koliko mogu da radim test i vidim da li je uspelo? :-)

10 dana posle ovulacije(najranije 10 dana stara trudnoca)...najbolje prva jutarnja mokraca, posebno kada se radi tako rano...

Dobro nam dosao mali Kockac:D
Vidim neko pominje Vuk...nisam u toku od pocetka...U kom si mesecu, jel deckic?

Nadam se da cu i ja prvi put da vidim svog minijaturnog bebca:), za dve nedelje idem na 4d UZ, tada cu biti u 10.nedelji. To je onaj besplatan na klinici Ana life u Zemunu.

Jel neka od vas bila?

Bila. Jel te nesto posebno zanima? Predpostavljam da si zakazala termin?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back