Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada je bolovanje u pitanju načelno stvar je ginekologa da ga otvori i to se obično vodi kao neka komplikacija, preteći abortus itd jer zdravo žensko makar i trudno mora da radi.A koliko se to isplati je drugo pitanje.Tu gdje ja živim je to vrlo neisplativ hobi a tek poslije poroda kada isplatu neke crkavice preuzme socijalno ili neko drugi . Doduše ja bez obzira na sve to ne radim ....uslovi rada su problematični za raniju trudnoću...:)

Hvala svim na odgovoru! :super:
Zvezdara mi je ipak malo daleko.Na kraju sam se odlucila da sacekam 18. avgust i odem u blok 44. Blizu mi je, prijateljice mi kazu da su zadovoljne, a neke od njih su isle samo u 9. mesecu i koristilo im je.
Ja cu tada biti 31. nedelja, tako da valjda necu mnogo okasniti.
U svakom slucaju, hvala puno, vidim da ste sve ujednacene oko jednog misljenja-da vezbe jesu korisne i da treba ici, a to mi je najvaznije.
Lep pozdrav svima! :bye:

A ja tu skolicu ne mogu da nadjem da uopste postoji u Shabcu... i to me nervira... :otkacio: :evil: :sad2:

Raspitaj se po Domovima zdravlja...mora da ima negde...ako bas nema, svrati do Beograda na nedelju-dve, kada udjes u osmi mesec (ako imas gde da budes, koliko sam shvatila ti si iz Beograda), pre toga se cuj sa nekom skolicom u beogradu da ti izadju u susret i objasne najvaznije za te dve nedelje...kada sam ja isla u tu skolicu dosla nam je jedna trudnica iz unutrasnjost bila je tu par casova i sestra koja je drzala casove bas se potrudila oko nje...Ja sam isla u DZ Zvezdara i mogu da ti nabavim telefon...

Ja se nadam... moram sve to da isproveravam...
Inace da se pohvalimo, jeli smo prelepo danas!! Znaci dugo vremena nisam bila ovako lepo sita... kupili u Meku hranu... sta cu vise sam prsla, samo da nas nesto zasiti i ja sam happy! :worth: :heart:

Kakva je kod nas situacija sa otvaranje trudnickog bolovanja? Da li mogu da odem npr. u trecem mesecu i trazim da otvore ili zatezu ako je sve u redu?

U mojoj firmi je dosta stresno...a imam i 34 godine, ne bih da se zezam...

Mislim da se trudnicko bolovanje moze otvoriti (i da se i otvara) ukoliko su uslovi rada takvi da mogu nepovoljno da uticu na trudnocu, a pod to spada u svakom slucaju i stres.

Ja se nadam... moram sve to da isproveravam...
Inace da se pohvalimo, jeli smo prelepo danas!! Znaci dugo vremena nisam bila ovako lepo sita... kupili u Meku hranu... sta cu vise sam prsla, samo da nas nesto zasiti i ja sam happy! :worth: :heart:

:cry: Kockice, nemoj da jedes u Meku, bre
Pa jel nema tamo da se kupe sveze namirnice, da mozete nesto da spremite sami, ako vec po restoranima nema nista jestivo
Ne mora to da bude nesto specijalno komplikovano, ako niste vesti u kuhinji
Ono..snicla, salata

josh uvek prisutna i u komadu. :D

a nocas, negde okolo 2 h, probudimo se ja i moj chovek, onako bzvz, ne znam ni ja shta nam bi... i ukljuchimo tv...
a tamo neka chudna (da ne kazzem neki drugi pridev) emisija - vreme je za bebe... :D
i zzena se poradja...
totalno cool.
moj chovek nije zaspao do ujutro. :lol: :lol: :lol:

Hvlaa na odgovorima..
Zanimljivo je da nigde na netu ne mogu da nadjem temu o trudnockom bolovanju, da vidim iskustva...kad je ko otvarao i kakve su reakcije lekara na rano otvaranje...

Kad cete vi koje radite da otvarate?

:cry: Kockice, nemoj da jedes u Meku, bre
Pa jel nema tamo da se kupe sveze namirnice, da mozete nesto da spremite sami, ako vec po restoranima nema nista jestivo
Ne mora to da bude nesto specijalno komplikovano, ako niste vesti u kuhinji
Ono..snicla, salata

Ali ali... :sad2: jela sam sad a nisam vec sigurno mesec dana jeo u Meku :sad2: i to se kockici svidelo... salate zelene ovde nema one koje mi jedemo, a i uopsteno nekako salate ne uzimam vise, jer su ajd manje vise prljave da moras da ih peres 10 minuta, nego imaju neke cudne bube i svakojake insekte u sebi, a ja kad to vidim samo povracam i tek onda nista ne jedem... a snicle jedem ne brini, evo bas cu ih za veceru spremiti! :heart: hvaja cto blinec Manja! :cmok: :heart:

Devojke sekret mi je malo rozikast... jel to nesto alarmantno?! Znate da sam se dosta brinula za muza i saginjala i pomagala mu, mislim morala i htela sam, nema tu cile mile kad je on jadnik u savovima i bolovima... pa ne znam sad sta da radim?! Dal da idem kod lekara ili da cekam utorak, kad i treba da idem kod nje... :sad2:

što je sekret malo rozikast ne brini,to se događa kada se malo naprežeš,i ja sam imala,ali je prošlo za dan-dva,kada sam normalno odmorila...e sad,ako bude krvi ili se pojača,onda obaveznoooooooooooooooooooooooooooo kod ginekologa,ako ne,onda sačekaj utorak,nemoj i zbog toga dodatno da se nerviraš..

Hvlaa na odgovorima..
Zanimljivo je da nigde na netu ne mogu da nadjem temu o trudnockom bolovanju, da vidim iskustva...kad je ko otvarao i kakve su reakcije lekara na rano otvaranje...

Kad cete vi koje radite da otvarate?

Jel' ti moras da otvoris bolovanje? Jel' ti nije dobro ili sta?
Ne razumem..
Ako imas komplikovanu trudnocu, moci ces da otvoris trudnicko, ako nemas, sto bi otvarala? :think:
Ja ne planiram.

Cmoka,
Nemam za sad komplikovanu trudnocu. Jedino sto mi je muka i spava mi se po ceo dan, pa nisam bas orna za posao. A na poslu stres i losi medjuljudski odnosi..:thumbdown:
Da radim neki lep poslic radila bih sigurno dokle mogu, ali sa ovim mojim, jedva cekam na ih sve tamo ne gledam neko vreme.

Cmoka,
Nemam za sad komplikovanu trudnocu. Jedino sto mi je muka i spava mi se po ceo dan, pa nisam bas orna za posao. A na poslu stres i losi medjuljudski odnosi..:thumbdown:
Da radim neki lep poslic radila bih sigurno dokle mogu, ali sa ovim mojim, jedva cekam na ih sve tamo ne gledam neko vreme.

Da.. Kapiram..
Mada, gledaj da preguras taj period nekako (koliko sam skontala, ti si negde na pocetku trudnoce?), kasnije ces biti bolje.. Mislim, proci ce ti mucnine, a i napadi spavanja..
Ja sam vezbala uredno do 5. meseca u teretani, posle se bacila na setnje, da ne izgubim redovne aktivnosti. Moras, jednostavno da se normalno ponasas i tu trudnocu shvatas kao blagoslov, a na okolinu ne reagujes.
Radi na sebi i svojoj bebi, osluskuj svoje telo i potrebe, pa ako bas bude problema, obrati se lekaru za pomoc i trudnicko bolovanje.
U suprotnom, teraj polako, kao i sve trudnice..
Srecno! :super:

Cmoka,

Znas kako, odes kod ginehologa i kazes joj da ti nije dobro (kao malaksala si imas mucnine...) Mene je moja doktorka odmah pitala da li hocu da otvorim trudicko bolovanje i zesce se iznenadila kada sam rekla da hocu jos malo da radim...al ipak sam ubrzo otvorila bolovanje...Mislim da ti prvi mesec nista ne treba, samo odneses te doznake na posao...posle ides na komisuju, al i to nije bio neki problem, ako je doktorka napisala da nisi u stanju da radis, oni te malo pitaju kako si i uprincipu prihvate to...tako je bilo pre dve godine ako nisu nesto "poostrili"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back