carobnodrvo
Aktivan član
- Poruka
- 1.986
@ jelena=t, imaju, navodno ginekologe, samo ja ne znam gde se kriju. Nisu u privatnim ordinacijama, a ni u drzavnim bolnicama. 
Zezam se, rade u drzavnim, ali izgleda da vode samo problematicne trudnoce. Za "normalne" su zaduzeni lekar opste prakse i babica. :???:
Prvi nalazi se rade tek u desetoj nedelji, prvi UZ tek u sedamnaestoj... Cudna, mnogo cudna zemlja.
Lekara im uvek fali, a ono malo sto imaju su nestrucni. Prilicno jezivo, al' iz ove koze se ne moze.
Zivim u Norveskoj.

Zezam se, rade u drzavnim, ali izgleda da vode samo problematicne trudnoce. Za "normalne" su zaduzeni lekar opste prakse i babica. :???:
Prvi nalazi se rade tek u desetoj nedelji, prvi UZ tek u sedamnaestoj... Cudna, mnogo cudna zemlja.
Lekara im uvek fali, a ono malo sto imaju su nestrucni. Prilicno jezivo, al' iz ove koze se ne moze.
Zivim u Norveskoj.

Bice sve u redu
ne brini...Jako brzo prodje to najlepse stanje 

Elem, ja sam bila ukupno na pet zurki, pre nego sto sam shvatila da sam trudna, i na svakoj sam pila pivo, sveukupno 6 casa - uvek delim sa nekim, znaci litar i po u periodu od dve nedelje. Kod nas pivo sadrzi, cini mi se, oko 11% alkohola (4 case), a ovde 4,5% (2 case). Koliko je to lose?
Necete verovati koliko sam neupucena, ali ja nisam znala da je alkohol apslolutno zabranjen - u smislu ni casa piva, posebno na pocetku kad vecina zena ni ne zna da je trudna. Ali muz me je isprepadao da se to ne sme, sta da radim sad?
i sa pravom, zeno smiri se!
a gazirano stvarno zna dosta da pomogne, meni je na pocetku pomagalo, a sad ko manijak pijem i po 4l vode dnevno... hladneee vode... mmm... znaci gazirano je bebi i meni sad fuj bljak...
nadam se da je sve ok! Jedva cekam da se javi! 

) spremio spagete, ali bebcu se nisu svidele...