Banshee
Buduća legenda
- Poruka
- 25.746
cekaj cekaj,tek ce tebi da narastu

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam mislila da cu postati nadrndana, isfrustrirana zenturacha, ali dobro, to sam i bila..shalim se..
mislila sam da cu skroz da se uozbiljim, nabacim nekoliko kila, kuvam ruchkove, da se zapustim i vishe nikad ne izadjem iz kuce..
sise necesh verovati kolike ce ti biti kad se porodish..moje su bile br.5 ladno, a mosh misliti kako to izgleda na mrshavoj zeni ..
moj mali je prestao da sisa sa nepuna 3 meseca, a moj pokojni muz nije primecivao sise nikada..E, а шта каже твој муж на то?![]()
ja sam imala grcheve negde pred kraj i to k'o za inat kad legnem da spavam, nisu bili bash chesti :?..Mamavit obavezno svaki dan svih 9 meseci i dok dojite naravnoDrage trudnjace, vidim da mnoge od vas imaju grceve u nogama. I ja sam ih imala i mogu vam reci da su bili bas jaki i ucestali.Nemojte piti raznorazne sumece tablete i kojesta. Mamavit je zakon. .......Moze li mi neko reci koliko se vremenski izbegava hrana (pomarandze,limun, pasulj,grasak,boranija,kupus smrc ocu saaaaaaaarme) Jel samo 40 dana ili duze? To pitam zbog dojenja.
poz![]()
Inače, što se mleka tiče Lena je na Aptamilu, a probali smo Bebelak, Nan i Novalak...
Bebelak mi je pedijatar zabranio čim sam pomenula da sam joj to davala i ja sam se uplašila i promenila mleko (koje joj je inače baš prijalo) i uveli smo Aptamil, isto po preporuci pedijatra... I to je katastrofa, zvala sam je da je pitam šta da radim jer moja beba ne može da kaki, da se baš muči i da joj je stolica jako, i neuobičajeno tvrda... Iskulirali me, kao to tako treba... E reko, ******, ima toliko mleka... Čula sam da je Nan dobar, al ona to nije htela da pije - inače je dosta gušće mleko, probala sam i Novalak (koji je inače najskuplje mleko koje postoji kod nas, francuzi ga rade) al od njega je imala zelenu stolicu... objašnjenje je bilo da je to zato što je duplo jače od aptamila, odnosno masnije pa se cima oko toga... tako da smo se mi vratili na taj aptamil i patimo svaki put kad treba da kaki, bar naprduje i žuto je
Ne smem više da joj menjam mleka........ to tek nije dobro...
Ja sam kupila farmerke za trudnice u Trznom Centru na Ustaničkoj . Na lastiš su, koji možes da pomeraš kako ti raste stomak, a na stomaku je materjal sličan trenerkama koji je rastegljiv, tako da te nece stezati kad ti bude rastao stomak. Kostale su 1200 din. Ako budes išla u prodavnice koje su namenjene trudnicama ima da te ošišaju do gole kože. Mnogo su im bezobrazne cene.
Jao Espi, da si se ranije javila mogla si da mi uštediš neki dinar
Po preporuci sam otišla u neki butik Eleni u Bulevaru.. ima finih stvari ali sam
jedne takve pantalone platila 2200Gde u TC u Ustaničkoj? Svakodnevno sam tu
a ne znam da postoji takva radnja![]()
Hvala Ljupce
Nisam bas srecna zbog toga, jer sam navikla da povrce i vice bude u velikloj meri na mom jelovniku,al sta je tu je. Jescu od povrca samo baren krompir i sargarepu. Sta da se radi
Imam jos jednu nedoumicu. Posto nemam dovoljno mleka dohranjujem bebu. Procitala sam da je Bebelak najgori i definitivno cu ga izbaciti, mada mom sinu prija.
Pitanje je sledece: Da li da mu dajem po malo vodice posle adaptiranog mleka? Znaci malisa prvo siki, pa mu onda dam dohranu.
Htela sam da pitam doktorku kad smo bili na kontroli, ali nam je na sred pregleda upala neka njena drugarica, tako da nisam mogla da je pitam nista od onog sto sam htela. A pritom je hladna i nepristupacna. Brrr, pothitno moram da menjam pedijatra. Ne volim takve osobe.
E bas mi je zao, ali eto, ako ti jos nesto treba, mozes tamo da odes. Kad izadjes iz trandze i udjes u TC, krenes malo napred i on je otprilike 4 lokal s leve strane. Imaju svasta. Najvise prodaju deciju garderobicu, ali ima i stvari za nas debele hahahaha. Kupi ti njih, ja sam ih nosila celu trudnocu. Trebace ti jos jedne pantalone, jer kad operes te neces imati sta da obuces :?. To je sad meni problem. Ne mogu niusta da udjem. Imam bar 12kg vise. Idem jos uvek u trudnickim pantalonama.
Nego cico, ako te bilo sta intresuje i imas neke nedoumice slobodno me pitaj, sve cu ti objasniti. Inace, ja sam otisla u taj famozni butik Eleni i platila pantalone na tregere i haljinu 6000 hiljada. Zali Boze para, haljinu sam samo jednom obukla.
Ostavicu ti broj moba na pp,pa me ti zvrcni ako ti nesto bude trebalo.
poz
Dakle sad sam od vas cula da Bebelac ne valja, porodila sam se u januaru ove godine i to su mi na otpustu preporucili kao dohranu bebi, jer mi se mleko brzo izgubilo. Doduse pio je formulu do 4. meseca a onda sam presla na kravlje, kupovno. Nego to nije tema.
Pitala si za vodu. Meni su rekli da vodu dajem ako je beba na formuli. Formula je teza i teze se vari i zato se voda daje, prokuvas malo vodice, ohladis i to je to. Nudis bebi izmedju obroka. Izvini nisam u toku, koliko ima beba?
Patronazna je u pravu, nista prokuvanoj vodi nece faliti u frizideru, nego kako ces je svaki cas podgrevati? Ja sam recimo kuvala 100ml, ohladim i tako na sobnoj temperaturi stoji recimo 3-4h, posle bacim pa kuvam novu. Koju vodu dajes? Flasiranu ili cesmovacu? Ja i sada sinu dajem Rosu. Dok je bio manji kuvala sam je a negde od njegovog 6. meseca vise je ne kuvam, iz flase u flasicu.
Slobodno daj vodu, formula je gusta i cesto slatkasta pa bebe ozedne. Tvoj mis je bas mali bebacMoja cerka je kao prevremeno rodjena beba bila 2 meseca na Institutu za neonatologiju, i tamo su nam tada (pre 5 godina) rekli Impamil i prokuvanu vodu izmedju obroka sa malo secera?! Od njega je cesto imala zatvor i tvrdu kaku, pa sam joj davala caj od kamilice malo vise zasladjen. On je resavao sve probleme.
Jbt al su tebe namucili. Sve mi imamo po neku jezivu pricu iz porodilista, stvarno osoblje zna da bude strasno neljubazno. Sve te zene se ponasaju kao da se one nikada nisu poradjale, da ti se zgadi.
U pravu si za Rosu jedino od nje ne ostaje beli talog kad se prokuva, i ja sam probavala sve kupovne vode.
Jesu,grozni su. Namucila sam se ko crnac, 20h otvorena 1 prst, posle toga za 7 sati rapidno otvaranje 9 prstiju, na svaka 2 min kontrakcija, nekad je kraj jedne bio pocetak druge. I sto je najgore nisu mi dali nijkakve lekove da mi pomognu da se brze otvorim, nego su me pustili da se patim ko ker8-) Ali nije mi zao, Nikolica mi je odgnao sve boli i sve ruzne stvari koje su se desile, a bilo ih je puno.