Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobrodosla, ciciban! U kojoj si nedelji? U cemu je problem? Naravno da smo uz tebe!
Bojalina, ne moras crveno meso da jedes ako ne zelis, jedi druge stvari koje sadrze ono sto ti iz njega treba (gvozdje imas u mahunarkama, spanacu... ne znam ni ja gde sve, ali to pise na svakom sajtu koji se bavi ovom i slicnim temama), a jedi piletinu, ribu, pecurke itd. Samo nemoj suhomesnato.
Sad si me bas zamislila, ovo je jedini pravi argument u prilog "i" koji sam cula u poslednje vreme :)

Hvala na dobrodoslici , cuvacu se koliko mogu ali nemogu bas da mirujem jer mi je dete jos uvek malo u Februaru ce da napuni 3 godine , tako da videcemo zdravlja Boze, nadam se da ce sve biti u redu . Inace u 5-toj sam nedelji . Pozzzzz

Moja mama je odrzavala trudnocu sa sestrom, kada sam ja imala oko 5 godina i bila mali loknasti zvrk!
Zato znam da je tada puno crtala sa mnom, da sam joj "pomagala" u kuci (npr. ona kuva a ja drzim slanik i sl...) i da sam se nageldala crtanih kao nikad u zivotu.

Licno necu svom djetetu da uvaljujem tv do druge godine, ali crtici su mi skroz ok, posebno sto vas potomak (jel decko ili cura?) ima vec citave tri godine! :)

Mi svakako gledamo crtace nece nam biti tesko nadam se samo da ovo cemu se nisam nadala bude ok , a planirano i sve ali se opet nisam nadala da cu ostati u drugom stanju tako da nisam se cuvala od tezih fizickih stvari i citavih mesec dana nisam uradila test :) , sta da radim . I ovaj da ne ureknem pu pu , danas se osecam bolje a juce mi je bas bilo gadno videcemo ..........

Dobar dan zene , ja se odjavljam s ovog kutka do daljneg imala sam spontani juce , tako mi je zao razmisljam o razlozima ali je mozda tako trebalo a bude . Pozdrav svima navraticu ponekad ali zasad dosta nesto mi muka oko srca

Hvala vam , i meni je zao i uvek ce mi biti zao jer je to ipak bila moja mala bebica . Trudim se da se ne nerviram ali ne ide mi ............. mali jos uvek ne zna , a i ne bi toliko razumeo , bila sam mu rekla da mama ima bebu u stomaku pa je danas po gift shopovima osim njegovog birao deda mraza i za bebu .

drage devojke/zene, da li medju vama ima trudnica koje nisu uopste povracale u trudnoci. vec danima ne mogu da se smirim jer sam cula kako je povracanje znak da se plod lepo uhvatio a mene i mucnina zaobilazi a kamoli povracanje. kapiram da sam srecnica sto je tako ali mi treba ono crno na belo "ja nisam povracala i rodila sam zdravog sina/cerku..." ima li takvih...? uopste ne mogu da se opustim.. jos mi je gore kada sam pre neki dan videla i cula jedno malo srce koje jako brzo lupka.. :) uplasila sam se da... znate..

Sta ce ti bre povracanje u zivotu :)
Evo, ja nisam ni jednom povratila. Jeste mi bilo muka cesto, ali to je sve. Mozda bih i ja prosla bez bilo kakvih tegoba, ali u to vreme su bile one velike vrucine sa preko 40 stepeni, to je bilo gadno... A to za taj znak je potpuna besmislica. Ovo je super, bar ces moci da se lepo i zdravo hranis. Ja sam nedeljama zivela na plazma keksu, neko pristojno jelo sam mogla da pojedem samo uvece (kad ga muz spremi, jer ja nisam mogla, smetali mi mirisi hrane koja se sprema). Nisam jela ni paradajz citavo leto. A ti mozes sta god hoces, blago tvojoj bebi!
Pazi samo da se ne ugojis previse. Znam jednu kojoj tako nije bilo muka uopste (moja mama), ali je stalno bila gladna, i ugojila se 30 kg :)
Ma uzivaj bre...

Ma ne sekiraj se, već sam pisala da na svaku trudnicu raličito deluju hormoni. ja nisam imala u ove trudnoće ni mučninu, ni gorušicu, niti sam povraćala. Kada sam drugi put ostala trudna, primetila sam tek nakon ulaska u treći mesec:D, nisam izlazila iz auta. Obe trudnoće sam prošla super, jedino što sam oba puta bila ooogromna i puno se ugojila, uživaj u svojoj trudnoći i to je lep period i deo našeg života, svaki dan jedinstven, iskoristimo to:rolleyes:

jao, ne shvatate koliko mi znace vasi odgovori!! hvala vam puno!!! :) verovatno je normalno da kako saznamo da smo trudne pocnemo da brinemo kao nenormalne (barem tako ja sebe opravdavam :) ) i kazem vam, kako sam videla malo srce tako sam samo pala u paniku da nastavi da raste! a i stvarno vec jako dugo zelim decu i imala sam sve moguce probleme o barikade i pored svih rezulata ostala sam trudna... jako sam srecna ali jako jako uplasena. a sto se hrane tice i gojenja, u pravu ste skroz, vec sam nabacila 1kg :) inace sam dugacka a tanja pa je ok, ali u pravu ste, bolje da malo pripazim ;)
HVALA!! :)

drage devojke/zene, da li medju vama ima trudnica koje nisu uopste povracale u trudnoci. vec danima ne mogu da se smirim jer sam cula kako je povracanje znak da se plod lepo uhvatio a mene i mucnina zaobilazi a kamoli povracanje. kapiram da sam srecnica sto je tako ali mi treba ono crno na belo "ja nisam povracala i rodila sam zdravog sina/cerku..." ima li takvih...? uopste ne mogu da se opustim.. jos mi je gore kada sam pre neki dan videla i cula jedno malo srce koje jako brzo lupka.. :) uplasila sam se da... znate..

Evo ja nisam ni jednom povratila tokom cele trudnoce a muka mi je bilo samo kada se prezderem:shock:

Rodila sam sina od 4050 gr.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back