Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
AKo je verovati opisu leci sve zivo ;-) .
Samo budi jako oprezna sa cajevima i biljnim preparatima jer su mnogi zabranjeni u trudnoci. A izgleda da je vrkuta jedan od njih! Potrazi malo na Googlu pa ces se i sama uveriti. Ja se ne bih salila na tvom mestu.

Naravno, nista bez provjere, ovo bi ionako bio prvi ekskluzivni caj koji bih popila u trudnoci. Ali cula sam za njega da je dobar da se pije posle porodjaja, jer, navodno, brzo vraca trudnicki stomak i matericu u predjasnje stanje, za nekih 10 dana.
Koga interesuje, neka provjeri - zaista zvuci privlacno.

Cao buduce mame
Evo da se prijavi jos jedna trudnjaca.Ja sam tek na pocetku.
Naravno odmah imam pitanje,povremeno obicno ujurto me malo bolucka stomak rekao je doktor da je to normalno u pocetku jer se maretica pocinje striti valjda tako nesto ili raste.Pa me zanim koliko je to kod vas trajalo ako ste imale te simptome.Mene boli oko 5-6 dana ali neznam koliko jos moze da portaje
Inace nemam nikakve mucnine,kao sto rekoh tek sam na pocetku mozda kasnije sad sam 7nedelja

Narode, sad me zvvala sneza, porodila se 30.08., ona i Strahinja su ok, na rodjenju je bio 4050 gr i 53 cm!
Eto, samo da podelim sa vama radosnu vest, da ste mi svi zivi i zdravi, ura, stigao Strahinja!!!!

Tamara, ta se biljka valjda i kod nas zove vrkuta. Evo jos jednog sajta, mada je tu prica potpuno ista, ali samo da se uvjeris za ime. Inace, cula sam da je caj mogao da se kupi na Institutu Josif Pančić, da li se još tamo može nabaviti - ne znam, a takođe sam čula da ima da se kupi u nekoj prodavnici/biljnoj apoteci na Kalenić pijaci koja je okrenuta ka Njegoševoj ulici i na Zelenom vencu, apoteka Hersana.

Samo, kao što Hipotenuza reče, oprezno, pitaj doktora za sve.

Pilence, ja nisam imala bolove u stomaku u početku, tako da ne znam, a mučnine su tek stigle na polovini trećeg mjeseca, bile su večernje, a ne jutarnje i na sreću trajale su samo 20-ak dana.

Super vijesti za Snežu i Strahinju!!! Čestitke i od mene!

Eto znala sam da Sneza zari i pali po bolnici! Sad jedva cekam da se pojavi pa da nam isprica detalje!!!
Super-cestitke za Strahinju!!!! Vidi ti njega koliki je! :D :D :D

Ej pilence sve zavisi od slucaja do slucaja. Ja sam ih osecala povremeno bar do 20. nedelje, doduse lagane. Kao kad treba da dobijem m.

I ja sam osećala blage bolove, rekli su mi da su to kontrakcije i da u prva tri meseca treba da mirujem. Čudno ali osećala sam te bolove uvek dok vozim. Sada je to prošlo, kao i mučnine i najzad se bolje osećam.

Ja bila juče na uz i rekao čika doca da je sa bebom sve u redu, da se super razvija i tako. I rekao mi je još nešto: da je muško. A ja bila totalno sigurna da je žensko, znate već, jak osjećaj. Čak sam imala i sve bapske znake da je žensko: obao stomak, dupe poraslo, flekice po licu, naprasno lakiranje noktiju u crveno... :razz:

Sad treba da se naviknem na neko drugo biće u meni, jer sam se već bila sprijateljila sa Nevenom :roll:

I moja mama nije htela dečaka ni u snu, pa kad se rodio moj brat, odma' se zaljubila....I eno ga sad razmažen do daske :lol: .....
Manje je mene mazila nego njega.
(Pazi ovo što sad ispalo k'o da sam ljubomorna, a nisam ozbiljno, samo htedoh da dočaram da sve to prođe čim ga vidiš onako malog slatkog crvenog....)

Jao super!!!! :) Cestitke Snezi i bebi Strahinji! :) Mogli bi mi da se sprijateljimo! :) Moja sestricina je takodje imala 4.050 na rodjenju...Iako je mirna i uglavnom spava kad je gladna pusti glas i nadmasi bilo koju opersku pevacicu! :) Maza tetkina! :)

Rosarium ma samo da bude ziv i zdrav :) Boze zdravlja bice i popravni! :wink:

Snezac
Cestitam, bas sam se obradovala Strahinji, sve nam ispricaj cim dodjes do kompa , a znas da mene sad sve interesuje jer me uskoro ceka taj dogadjaj:)
Rosarium
u istoj situaciji sam bila pre par meseci kad mi je dr. rekla da je decak. Bila sam u soku, jer sam razmisljala samo o devojcici sto kaze moj muz ponasas se kao da nije bilo sanse da bude decak. Suze su bile jace od mene tog dana, i od tad stalno molim Boga da mi oprosti zbog plakanja. Potpuno te razumem, ali veruj da za neko vreme ces se potpuno navici... Sad znam da ce on biti mamim sin voljen , mazen i pazen...

Rosarium, ne mogu da verujem da je dečak. A ja ti po onom računanju rekla da je devojčica. Ti si prva kojoj nije ispalo tačno, što znači da možda ni ja ne nosim devojčicu. A kao što si i ti rekla i ja sa sam se sprijateljila sa Valentinom. I o drugoj varijanti uopšte ni ne razmišljam. Ne mogu da dočekam sledeću nedelju da idem na UZ da vidim svoju bebu i da saznam šta je.
Ma nema veze, važno da je bebica dobro i da napreduje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back