Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rosarium_7:
Fino se provedi, Tamara, ja idem na more sljedeće srijede, mozda nam se negdje sudare stomaci u moru :)

I tebi lep provod. Povećaće se nivo vode kad ti i ja uđemo u more sa našim stomacima. Meni je doktorka rekla da smem da se kupam i sunčam ali da ne preterujem sa suncem od 10 do 17h.
Ostalim budućim i sadašnjim mamama, čuvajte vaše bebe.

Ej baki75 ja sam u Italiji a ovde je svetinja ferragosto. Niko ziv ne radi. Sve zatvori i opustosi na par nedelja. Najgora je nedelja u kojoj pada praznik 15. avgust kad i ko je radio do tada stavlja kljuc u bravu. A meni je bila frka da izvadim bas tada krv da mi ne istekne lekarski uput. Srecom uspela sam na kraju da iskopam neku drugu bolnicu u kojoj je labaratorija radila i obavila sam to.

E bre Snezo a ja bas mislila da cu jutros procitati da je stigao Strahinja! Pa sta kaze doca kad ce?
I ja sam zakazala prvi ctg, idem u petak.

Jeli neka od vas iz Bgd isla na vezbe za trudnice, kakvo vam je iskustvo, koliko dnevno to traje?

@snezac
stalno mislim na tebe pa virnem na forum da vidim sta ima novo
i meni je krenula neka frka, u 8.m sam, a sto me nerviraju oko mene kad krenu Sad kad rodis ovo, odmah ajde i drugo... pustite me ljudi...
@Hipotenuza
sad mi jasno sto je do septembra mrtvo more

Sad kad rodis ovo, odmah ajde i drugo... pustite me ljudi...

Kazi im Baki slobodno da su dosadni,kao da je to jednostavno! :)Uostalom dete se radja kad osetis zelju a ne ko na traci reda radi...

Snezac
Samo bez panike,kad bude hteo izaci ce...:) Kada je tebi termin ?

baki 75:
Jeli neka od vas iz Bgd isla na vezbe za trudnice, kakvo vam je iskustvo, koliko dnevno to traje?

@snezac
stalno mislim na tebe pa virnem na forum da vidim sta ima novo
i meni je krenula neka frka, u 8.m sam, a sto me nerviraju oko mene kad krenu Sad kad rodis ovo, odmah ajde i drugo... pustite me ljudi...
@Hipotenuza
sad mi jasno sto je do septembra mrtvo more

Baki isla sam ja u narodni front , pisala sam o tome ovde , jednom sam obajasnjavala Suzi ...

Sjajno je !!! Obavezno idi ..traje tri sata , dva pita nedeljno...mislim da ces naci to pisanije ako krenes u nazad malo.

Evo iskopala sam ja ,postoji tema porodjaj ...

Ako imas frku od porodjaja , i ne znas uno o tome, nije ti forum bas resenje, jer cices tu i dobro i lose pa ces se zesce istripovati.. Za to ipak postoji resenje, ako budes raspolozena poslusaj me meni je kao prvorodki to jako pomoglo. Evo o cemu se radi :
U klinici NARODNI FRONT postoji grupa sestara koje drze psihofizicku pripremu za trudnice, nezavisno od toga da li ces se poradjati tu ili u gradskoj. Uslov za prisustvao je uput lekara ginekologa uz potvrdu da imas zdravu trudnocu, tj da ne pijes partusistem i te stvari.
Psihofizicka priprema nije samo vezbanje vec jedna vrlo vazna edukacija trudnica o porodjaju i fazama koje se prolaze u toku porodjaja. Nauce te bukvalno sve od toga da prepoznas vrstu kontrakcija do toga kako da se pravilno napnes i da tako sacuvas i snagu i da ti beba brzo izadje. Ja sam imala 25 god kad sam ostala trudna , niko oko mene se jos nije poradjao pa mi niko nije mogao dati savet, ali sam nasla ove zene u FRONTu i spasila se. Toliko sam se spremila za porodjaj sto psihicki sto fizicki da sam krenula nasmejana , i prosla ceo porodjaj bez problema, za samo 45 min . Ta sto sam naucila na pripremama mi je bilo zlata vredno i zato ja danas svima to toplo preporucujem. Ti si 7 mesec, mozes ici 2 puta nedeljno u front u trajanju od 4 h. Tamo se skupljaju trudnice i razmene se malo iskustva i upravo je to ono najbolje. U 9 mesecu se uci napinjanje i ide se zato 3 puta nedeljno.
Ako te ovo zanima , ja ti mogu jos puno pricati o tome. Sve je besplatno, i stvarno ti toplo preporucujem. Moram da napisem i da zene koje odrzavaju trudnocu tamo dolaze da se edukuju. Sede i slusaju. I to je znacajno.

@Mirka
hvala ti na trudu, secam se ovih tvojih postova...
Ja juce htela da idem u D zdravlja na vezbe gde sam dobila uput, srecom pozovem da pitam da li mi nesto treba da ponesem i sestra kaze Jooj Mico pa mi danas izgleda necemo imati vezbe...Zovite za 20 min da proverim, ja zovem kad mi rekla ona kaze Jao ja u guzvi zaboravila da pitam, ajde da se cujemo za 5 min...Ja zovem treci put ona kaze da su vezbe otkazane, a ujutru u 8h pitam ja...Ajde se javite ujutru u 7.15 pa cemo videti...Jutros zovem ona kazze nema ni danas ni u petak.... Eto, mnogo je lepo obiti trudnica u Srbiji....Inace , pitam je koliko traju dnevno te vezbe kaze 1 sat... a sad sam se podsetila da u Frontu to traje 3 sata...

Malopre je rodjen Mihajlo, bebonja od preko 4 kg, posle uspesnog carskog reza (zbog karlicnog polozaja i velicine). Snezinu bebu ocekujem iduceg vikenda.... Uh nije ni cudo sto sam sanjala da sam trudna, kad se drage osobe oko mene poradjaju ovih dana...

Sad su mi javili, bebac je tezak 4,650 kg, masala!!!

E cestitam i ja:):) svaka cast zankilazu kakav momak:):)
Ja verovatno sledeceg vikenda ,ako Strahinja ne krene pre,Sanja ce vas obavestiti...
Ja u utorak idem kod dr. pa ce mo videti...

Nego smem li da ponesem com u bolnicu...Znam damje pitanje debilno ali da prekratim reme do carskog....

Ponesi mali radio, stavi sluske i ne slusaj sta okolne zene u bolnici pricaju, neces cuti nista lepo i pametno, a to ti pred porodjaj ne treba. Za vikend sam gledala neku obrazovnu emisiju, o tome kako su ljudi ziveli nekada mnooogo davno, u prastaro vreme (Ana spavala, pa ne pustam ton), fenomenalna dramatizacija kromanjonaca kako su ubili noja, odrali ga, meso bacili u vatru i ispekli (da, svi su goli-i veseli)... I scena gde pored njih lezi trudnica, ustaje u bolovima, drzi se za stomak, hvata se za granu i napinje u stojecem polozaju, i kao bebac izlazi... Uzima bebu u ruke, i tata je tu, donosi kozu odranog noja da umota bebu, lizu ga zajedno... To je najlepsca scena koju sam ikad na tv videla.

Ćao devojke! Vratila sam se sa odmora i baš mi je prijalo. Volela bih da imam mogućnost svakog dana da plivam, jer mislim da bi to prijalo i meni i mojoj bebi. A i dobro je za održavanje linije i kondicije. Jedino što nisam uspela da izbegnem stomačni virus koji vlada na moru. Prvo je zakačio sve oko mene i taman kad sam mislila da ću dobro proći, na putu kući sam se i ja razbolela i povraćala za sve ono što nisam u trudnoći.

Snežo, pa šta je to? Ja sam mislila da kad se vratim sa mora da će Strahinja već biti veliki dečko ali njemu se izgleda ne izlazi.

E cure moje, Strahinji je termin 7 Septembar,tako da on jos uvek ne kasni.
Ja se nadam kao sto rekoh da ce to konacno biti u petak 31.Avgusta,ali videcemo.
Sutra idem u bolnicu na ctg i da se dogovorim sa docom,pa cu znati nesto vise...
Uglavnom sutra javljam da li idem u bolnicu u sredu ili ne...
U svakom slucaju Sanja ce Vas obavestavati ,ja njoj telefonom informaciju a ona prosledi VAma:):):
Tamara drago mi je sto si se iskupala,plivanje je cudo koliko je korisno i dobro.Ja to nisam radila jer sam uglavnom moirala da lezim...smrc.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back