Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ne tu sam! Ne verujem da ce ovaj mali da se ispili ranije. Jeste da mu je glava praktcno u podrumu, to jest jaaaako nisko i doca je rekao moze svaki cas da bane medjutim nisam imala do sad nii jednu jedinu kontrakciju. Eto samo te bolove jedan dan i jednu noc (moram davam priznam bila me u'vatila prpa...).

Mali se mrda ko lud. Kao da trazi vrata. Po udarcima rekla bih da ce njegove prve cipelice biti broj 42! :shock:
Mozda ceka da mu nadjemo ime pa ce tek onda da izadje. Posao uopste nije lak! Tata je Italijan i zivimo u It. dakle ime ce biti ovdasnje. Ovde su nasa imena koja se meni svidjaju neizgovorljiva a bogami slicno je i obrnuto. Citala sam tati pre neki dan neku provizornu listu koju smo napravili, samo je jadnicak odcutao, nije nista hteo da komentarise...
Evo nekih od poslednjih predloga (nemoj da mi popadate u nesvest!!!): Nicolò (naglasak na zadnjem slovu), Manfredi, Gualtiero.

(Bili su jos u igri Marzio, Livio, Folco, Adriano (na zalost ovde postoji lanac bioskopa koji se tako zove pa bi bilo kao da ga nazovemo Odeon ili Cineplex, da ne kazem Dom Sindikata ;) ), Ardito...)

Kako vam se cine? :?

Manfredi, Gualtiero.. :( Jao Hipotenuza pa ti bas imas tezak zadatak! :) Imena su ok za italijane,mada da ja cekam sina i da mu je tata italijan zvao bi se Pietro...:) Mozda da probate da mu date ime koje je i ovde i tamo isto za izgovor npr Luka,Nikola...naravno ako se muz slaze :) Kako se zove Tata ?

Ovde se svaka druga osoba zove Luca, Matteo, Mattia, Marco, Stefano i sl. Ne izlaze iz mode.
Pietro je bio na listi neko vreme (iako je jaaaako cesto ime, pogotovo u Rimu) ali smo ipak odustali. Meni mnogo lepse zvuci Petar a Pietro - nije mi to to.
Dete ce ziveti ovde tako da nema mnogo veze da li su moji u Beogradu culi za to ime. Dovoljno je da deda ume da ga izgovori... :?
Tata je Lorenzo.

Nece Strahinja napolje pa to ti je! :)
Petar je lepo samo ne znam kako bi ga italijani izgovorili..I tamo kao i kod nas postoje imena koja ne izlaze iz mode cini mi se posto gledam italijanske kanale da Francesco i Roberto br 1.Kad je moja sestra trudna sa Nadjom dok jos nije znala kako ce se zvati u opticaju je bila Mona...E sad ja sam cula da je Mona na italijanskom (zenski pol organ) i zamisli kazem ja da ti dete sutra dan zivi u inostanstvu sa takvim imenom.:( A imam prijateljicu koja je udata za italijana njena majka se zove Galina,(kokoska)...Mozes misliti kako je kad zet kaze kako mu se tasta zove...Hahaha!!!
Sa liste mi se najvise svidja Nicolo a tebi ?

Hipotenuzo gde živiš u Italiji? Moja drugarica i kuma treba sledeće godine da ode da živi u Đenovi sa mužem koji trenutno tamo radi.

Ja sam juče bila na UZ ali u Domu Zdravlja i nije mi rekla ništa posebno osim što je uzela parametre za triple test. Danas sam išla u Institut za majku i dete da vadim krv i sledećeg petka očekujemo rezultate. Nadam se da će sve biti u redu. Trenutno sam u 17 nedelji, da li mogao već da se vidi pol bebe?

A što se tiče imena i meni se sviđa Nicolo.

U RImu sam.
U petak sam se zgengelila niz stepenice i povredila 1 zglob. :( Stomak i beba su ok jer sam prvo pala na savijene noge pa tek onda na dupe tako da nisam tresnula karlicom.
Prvog dana i noci me je dragi nosio u narucju do kupatila a znate i same koliko wc i trudnice vole da se druze ;) . Otpadose mu ruke. Juce smo nabavili stake pa se sad krecem sama. Valjda ce brzo da prodje. Drzite mi palceve!

Ćao svima!

Vratila se sa mora - ah, kako je bilo lijepo! Prosto mi se plakalo kad smo krenuli nazad, znate već - mozak na otavu, nema pranja, kuvanja, čišćenja, samo muž i ja i uživancija.

Hipotenuza, baš je nezgodno to sto ti se desilo, nadam se da ces se brzo oporaviti.

Pozdrav za Snežu koje nema - očekivala sam vijest o rođenju Strahinje, ali znači još uvijek se čeka. Mislim na vas.

Ćao Rosarium 7! Drago mi je što si se lepo provela i odmorila na moru. Kako je bebi prijalo plivanje i sunčanje? Ja bih najviše volela da sa plivanjem mogu da nastavim i ovde u Bg, ali kako je to izvodljivo jedino u bazenima a oni nam nisu peporučljivi zbog mogućih infekcija, onda od toga nema ništa. Od kako sam došla sa mora čini mi se da počinjem da se gojim jer sam stalno gladna a i stomak mi odjednom raste.

Hipotenuzo, čuvaj se, izdrži još malo, pa ćeš uskoro moći i da trčiš. A od bebe ćeš toliko ojačati da ćeš moći ti muža da nosiš.

A šta nam je sa Snežom?

Mame hvala na podrsci!

E to za ime Galina je stvarno da se covek upiski od smeha. Svekrva Kokoska. Zamalo da se i jedna moja drugarica tako zove, predlagala familija al je tata znao malo italijanskog pa je stopirao.

Ej Tamara moze da se vidi pol i u 17. nedelji ako je aparat moderan a doca sto gleda iskusan a i ako beba dozvoli i namesti se tako da se vidi. Samo sto se nekad desi da pogrese kad je tako rano pa se posle roditelji, naviknuti na ideju da ce imati bebu tog i tog pola, razocaraju.
Ja sam saznala tek u 22 na onoj tzv. morfoloskoj ekografiji.
Sta bi ti vise volela?

A to sto se Sneza ne javlja znaci da je zamenila tastaturu za bebu, nema druge! ;) Sad samo malo da se strpimo pa ce nam za koji dan sve sama ispricati.

Hipotenuzo Cuvaj se! Dobro si prosla,guza je ublazila pad! :)
Tamara moja sestra je bila na 4g ultrazvuku kad je bila 4 mesec i kada je donela cd svi smo nagadjali sta nosi.."Experti" moj tata i sestrin svekar bili su ubedjeni da je decko! :) Doktor joj je rekao da su u tom periodu i muski i zenski polni organi slicni i da samo on moze da utvrdi sta je!Kako samo deluje prelepo kada vidite vasu bebu u stomaku na ekranu! :) Ostalo znate! :)
Rosarium Verujem da si uzivala! Bebica ionako pliva 9 meseci...blago njoj! :)
Baki i tebi se priblizio datum za upoznavanje sa bebom ? Decak ?

Sad sam pogledala, Sneža nam se nije javljala od 28.avgusta. Prilično dugo je nema. Nadam se samo da je razlog tome što ne može da se odvoji od Strahinje i nađe vremena da nam se javi.
A što se tiče pola bebe, sačekaću da sakupim sve rezultate pa ću ponovo otići privatno kod ginekologa na UZ, jer planiram da vodim i tatu. U četvrtak sam bila u Domu Zdravlja i UZ je trajao svega 5 min a bebu mi nije ni pokazala na ekranu.

Tamara1, nadam se da je i bebi bilo fino. Malo mi je bilo svaki put frkica kad sam isla u vodu, jer se sam se bojala ili da je hladna ili da nije dovoljno cista (zavisno od plaza na koje smo isli). I jela sam, ne bas kao luda, ali sva tri obroka, a onda kad sam se vratila u PG, ta se potreba za hranom malo smanjila. Stomak se, naravno, uvecao, sad je totalno ocigledno da nekoga ima unutra, i kilogrami se rapidno povecavaju - uopste mi nije jasno kako, jer iako jedem vise nego obicno, cini mi se da to nije ni izbliza previse, ali eto.

Sjutra idem na ultrazvuk i jedva cekam da vidim da li je beba dobro. Takodje se premisljam da li da pitam za pol bebe, jer bi mi bilo bas bezveze da doktor pogrijesi i da se naviknem na djecaka/djevojcicu, a da kasnije saznam da je obratno... Razmislicu do sjutra.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back