Ako imas frku od porodjaja , i ne znas uno o tome, nije ti forum bas resenje, jer cices tu i dobro i lose pa ces se zesce istripovati.. Za to ipak postoji resenje, ako budes raspolozena poslusaj me meni je kao prvorodki to jako pomoglo. Evo o cemu se radi :
U klinici NARODNI FRONT postoji grupa sestara koje drze psihofizicku pripremu za trudnice, nezavisno od toga da li ces se poradjati tu ili u gradskoj. Uslov za prisustvao je uput lekara ginekologa uz potvrdu da imas zdravu trudnocu, tj da ne pijes partusistem i te stvari.
Psihofizicka priprema nije samo vezbanje vec jedna vrlo vazna edukacija trudnica o porodjaju i fazama koje se prolaze u toku porodjaja. Nauce te bukvalno sve od toga da prepoznas vrstu kontrakcija do toga kako da se pravilno napnes i da tako sacuvas i snagu i da ti beba brzo izadje. Ja sam imala 25 god kad sam ostala trudna , niko oko mene se jos nije poradjao pa mi niko nije mogao dati savet, ali sam nasla ove zene u FRONTu i spasila se. Toliko sam se spremila za porodjaj sto psihicki sto fizicki da sam krenula nasmejana , i prosla ceo porodjaj bez problema, za samo 45 min . Ta sto sam naucila na pripremama mi je bilo zlata vredno i zato ja danas svima to toplo preporucujem. Ti si 7 mesec, mozes ici 2 puta nedeljno u front u trajanju od 4 h. Tamo se skupljaju trudnice i razmene se malo iskustva i upravo je to ono najbolje. U 9 mesecu se uci napinjanje i ide se zato 3 puta nedeljno.
Ako te ovo zanima , ja ti mogu jos puno pricati o tome. Sve je besplatno, i stvarno ti toplo preporucujem. Moram da napisem i da zene koje odrzavaju trudnocu tamo dolaze da se edukuju. Sede i slusaju. I to je znacajno.