Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žene kako izdržavate danas na ovoj vrućin?. Danas mi je gore nego ikad, čini mi se da mi je muka od ove vrućine. Juče za malo da napravim šou (odnosno da se ispovraćam) na Obilićevom vencu pred prepunim kafićima. Kako ste vi to rešavale kada vam je muka na ulici, prevozu, javnom mestu?

Да ли зна неко колико шансе има да преживи беба ако се роди у 29 недељи? Кума ми је у болници па ако неко има неки случај нека ми напише,мој се брат родио у 31 и био је ок тако да се надамо најбољем.

darkoje:
Да ли зна неко колико шансе има да преживи беба ако се роди у 29 недељи? Кума ми је у болници па ако неко има неки случај нека ми напише,мој се брат родио у 31 и био је ок тако да се надамо најбољем.

pitaj ove sa medicine.Trebalo bi da je ok.Do 28 nedelje se smatra pobacaj,a od 28 do 39 prevremeni porodjaj. Tako ja kao laik mislim da ce sve biti uredu:)
Drzimo fige

majcheki:
Ja mislim daa je sedmi mesec najgori mesec :lol:

Ja ipak mislim da je deveti mesec najgori.Svaki dan samo iscekujes kad ce,kad ce,a kakav je ovo bol,da nije mozda to TO,mozda ce biti veceras,mozda sutra ujutru...Pa onda ne mozes da se naspavas ko covek jer te sve boli,jedva se kreces jer ti je stomak do zuba i taman kad izgubis i poslednju nadu da ces se vec jednom poroditi i kad se deprimiras jer mislis da ces preneti,i taman napises poruku na forumu kako mislis da se nikada neces poroditi kad ono zaboli te stomak i u 14:55 ti vec drzis svoju bebu :D .
Meni je deveti bio najgori.

darkoje:
ja sam videla jednu bebu sa 25 nedelja je bila rodjena... Franceska, bila je u inkubatoru, pored mog sina
mnogo je bila mala i divna
bas sam mislila da se raspitam o njoj ovih dana... cula sam tamo na specijalnom odeljenju za bebe... ima puno takvih slucajeva, mislim da danas postoji tehnologija da oni mogu da prezive

Moja kuma je imala prevremeni, a nije usla u 7 mesec, bebac imao kilo i 250. Eno ga mali izaso pre dve nedelje. :-)
Imao je nekih problema sa disanjem, al' mic po mic, izborio se. I sad mora cesto kod lekara za svaki slucaj, radi neke vezbice i tako...

Evo prijavljujem jedan. Ponedeljak 6:17h jedna mala curica je ugledala svet.
55cm i 3470gr. Sve je proslo brzo i glatko, za 2,5h otprilike, a bolnicu smo napustile u cetvrtak. Sad se uigravamo i moram priznati da je jako zahvalna, tri sata spava, pa onda rucka i tako u krug. Nadam se samo da ce tako i ostati. :-D
I ne mogu da je se nagledam i dovoljno da je izljubim i da se pomazim sa njom.
I da uspele smo da budemo lavica. :lol:
Drage trudnjace sve vas pozdravlja jedna mala Teodora i zeli vam da i vi prodjete na porodjaju kao i njena mama. Cmok!! ;-)

KeineLust, cestitamooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Blago tebi, super ti beba. Moja je spavala iskljucivo na meni, i to od rodjenja. Nije htela u kreveticu ni pod razno, plakala do besvesti.. I sad voli tako, ali navikava se polako na krevetac
Pricaj kako je bilo..
Ljubi Teodoru!!!

KeineLust:
Evo prijavljujem jedan. Ponedeljak 6:17h jedna mala curica je ugledala svet.
55cm i 3470gr. Sve je proslo brzo i glatko, za 2,5h otprilike, a bolnicu smo napustile u cetvrtak. Sad se uigravamo i moram priznati da je jako zahvalna, tri sata spava, pa onda rucka i tako u krug. Nadam se samo da ce tako i ostati. :-D
I ne mogu da je se nagledam i dovoljno da je izljubim i da se pomazim sa njom.
I da uspele smo da budemo lavica. :lol:
Drage trudnjace sve vas pozdravlja jedna mala Teodora i zeli vam da i vi prodjete na porodjaju kao i njena mama. Cmok!! ;-)

Svaka cast,cestitam i sve najbolje tebi i tvojoj bebici!Dobro dosla medju nas mlade mame:)

Super cestitke za Teodoru!
Ajde ispricaj nam malo detaljnije kako je bilo. Sto se vise priblizava termin to mi je sve zanimljivije da slusam price sa porodjaja ;-) A jos vise kako teku prvi dani sa malim stvorenjem! Je l' ti neko od tvojih pomaze ili se sama snalazis?

Kazu da prva beba obicno stize malo posle termina, zivo me zanima koliko je to "malo" i kad ce se ispileti ovaj moj pundravac...

Hvala vam svima puno. :D Bilo je zaista brzo. U 4 ujutru dobila sam prve kontrakcije i prokrvarila, spakovala se na brzinu, dosla u bolnicu, babica me pregledala i kaze 8cm sam otvorena. To je bilo negde oko 5. Onda su me nakacili na CTG i pitali gde bih zelela da se porodim. Mogla sam da biram izmedju kreveta, hoklice i neke svemirske stolice. :-? Ja izabrala hoklicu, ali nesto mi nije islo. Parfem mog muza me toliko iritirao da sam htela da povracam. Posle nekoliko premestanja sa kreveta na hoklicu i obrnuto, spustili su mi neki kanap da se uhvatim za njega, i onda mi je samo napinjanje islo lakse. Malena je za cas izasla napolje. I za veliko cudo sve to uopste nije toliko bolelo. Moj prethodni porodjaj je bio na carski rez, tako da sad nisam imala pojma sta me ocekuje, ali kad bih odlucila da imam jos jedno dete, sigurno bih se pre poradjala prirodno nego carskim rezom. Malo su me usivali jer sam se pocepala, ali ni to skoro da nisam ni osetila. Beba je bila sve vreme na meni i odmah je pocela da sisa i to tako jako da sam sve zvezde videla. :lol: Jedino sto me sokiralo je kad sam sutradan stala na vagu i skontala da sam izgubila samo 4kg. :shock: A mislila sam da ce biti mnogo vise. Medjutim, evo sad posle nedelju dana vec je 8kg manje, jos 7 i vracam se na tezinu pre trudnoce. Ali u svakom slucaju uvukla sam se u farmerke od pre trudnoce. :)
Nego sve je to super proslo a prekjuce sam zaradila mastitis. Tako da sam trenutno na lekovima i izmuzavanju. Nadam se da ce za koji dan proci. Imala sam totalno izranjavane bradavice, tako da je ovo bilo neminovno. Drage trudnjace pripremite vase grudi na vreme za torturu malih gladnih bebica da vam se ne bi desilo isto sto i meni.
@snezas i hipotenuza, zelim vam sve najbolje na skorim porodjajima. ;)

Hvala!
Nikad se ne zna kad ce ova nasa dvojica da odluce da izadju. Evo oko mene sve pljuste bebe mama koje su trebale da se porode kad i mi u septembru! Doduse ja imam neki osecaj da ce moj da saceka do kraja.
Svaka cast da si dosla do 8cm kod kuce a da skoro nista nisi ni primetila!
Jes li imala problema sa grudima i u prvoj trudnoci?

Cure nije 8 kila za nedelju dana, 4kg:):)
4kg je izgubila posle porodjaja a 4 kod kuce....
Bilo bi lepo da je 8 kod kuce...ali polako kazu da ne treba naglo skidati kilazu....Sve dodje na svoje mesto za par meseci u zavisnosti od toga koliko se ko ubucio...
Evo ja od pre 4 nedelje nisam stala na vagu,a osecam da sam se ugojila,bojim se da sam presla ono 12kg od pocetka,do 32 nedelje sam dobila 9 kg,ali mislim da sam sad nabacila jedno 3-4,a ima jos da se gura....:):)

Nego Hipotenuzo imas li gorusicu??Mene uvece a i nekad preko dana tako nahvata da imam osecaj kao da mi stoji kuggla u grlu i ne mogu da progutam...Odvratno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back