Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Huuuu Baki, to ti je sasvim normalno, sto kaze ra-ta-tat i kod mene je i pre trudnoce bilo raznih promena raspolozenja. Inace, prvih mesec dana trudnoce, toliko me je nervirao, da sam pratila svaki njegov korak i cekala da ga napadnem hahahahah. Jadnicak, mada briga me.... On tek sada doznaje da sam trudna, sad kad se primecuje stomak...uzas. Muskarci! Svaka cast izuzecima :). Ali ono, imala sam prilike da vidim, u cekaonici kod ginekologa kako tip prosto ne da dise svojoj zeni, sto me isto tako nervira, tako da sam zakljucila da je najbolja zlatna sredina :o)

Ja glasala i sad će i svi oko mene, hvala snežo što si ostavila taj link ovde:wink:

baki, i ja sam mnogo plakala u trudnoći, mnogo stvari me jako potresalo, sve sam shvatala dramatično... A najgore što nisam shvatala tako, nego kao - normalno se ponašam. Ali prođe; postporođajno nisam imala nikakave depresije ni bluzeve:wink:

Hvala svima sto glasate,mozda i nesto napravimo sa tom peticijom:):), pa da nam svima bude malo lakse

A ja sam evo u 29 nedelji i dalje mislim da se ponasam " Normalno":):) au astvari ne,ali i to e proci...
Nego imam jedno pitanje procitala sam postove sa pocetka ono u vezi sta poneti na porodjaj ,samo me zanima da li u bolnicama postoji neko obavestenje....
I gde se kupuju mrezasti "Niva "ulosci u apotekama,ili ih ima i po drogerijam Lili,Dm...

Mrežastih uložaka ima sigurno po mega marketima, ja sam iz NS-a pa sam kupovala u njihovoj (Nivinoj) prodavnici... Šta je potrebno dobila sam spisak u školici, ne znam odakle si i da li ima školice, ako ne - sigurno ćeš naći na netu (čak i ovde na nekoj temi znam da ima) na nekom sajtu za trudnice i majke.
ako ništa, slobodno mi pošalji pp, pa ću ti ja sastaviti (iskusan;-) ) spisak

Mrezaste uloske potrazi u prodavnici u okviru porodilista, kad ti budu trebali.
I Front i GAK imaju prodavnice u prizemlju, mislim da je Beomedicina, imas i uloske i toalet papir i sokove, sendvice, jogurt, sampon, vlazne maramice.... i sve sitnice koje se ti na takvom mestu mogu zatrebati. Ono sto ja dodajem generalnom spisku su papirni podmetaci za wc dasku i glicerinski cepici. Ne znam sta mije bilo bolnije, hemoroidi ili epiziotomija, uglavnom ovi cepici su mi malo olaksali odredjene muke. Nisu lek, samo glicerin. I obavezno najobicnije japanke, za ulazak u "tush kabinu", koje ces posle da bacis.
Pred porodjaj pajamaca mi je savetovala da kupim neki bezveze dezodorans, da me kasnije miris ne bi asocirao. Kao i za neke druge stvari, bila je potpuno u pravu. Iskusna zena :)

KAd dodje vreme da krenes na CTG u odabranoj bolnici, svrati pa vidi sta sve ima tamo u prodavnici. Menije bilo lakse da sidjem i kupim nego da cekam da mi neko donese sve sto mi treba.

Uzivaj u trudnoci, informisi se i ne brini unapred...

mackica ns:
Ide se pred sam kraj, a on će ti već reći ima li taj aparat ili moraš u bolnicu

hvala mackice :) :D
nadam se da ima da ne moram u bolnicu.
Nego opet jedno stupidno pitanje? :confused: Ja jos uvek nisam bila kod "drzavnog"lekara u DZ.Kada tamo da idem...Ja bih ako moze pred kraj samo po uput nesto mi se neda tamo...Imam losa iskustva od proslog puta kad sam imala spontani u 4 mesecu.

Idi u savetovaliste, nece ti nista, trebalo je da povremeno odes da ti mere teziu i pritisak...
A bolovanje otvaras najkasnije mesec dana pre termina, i tece 12 meseci od tog dana...
Ako si odabrala bolnicu i dr koji ce da te porodi, sa njim dogovori sve oko CTG.

E Sanja ja dala otkaz posle spontanog...iskoristils odmor i zdravo.I suvise mi je bilo stresno.Inace idem kod lekara na 4 nedelje a mislila sam da idem u Dragis Misovic ako otvore porodiliste ili u NF.Ma videcu imam jos 10 nedelja.
Ali svaka informacija je dragocena od mama koje su to prosle tako da se zahvaljujem svima.

Pozdrav svim koleginicama trudnjacama! :D
Kod mene je sitno, u 35 sam nedelji i to mi je najdalje dokle sam isterala sa trudnocom. Jedna prevremeno rodjena beba i jos jedno ruzno iskustvo od ranije, tako da sad prosto ne mogu da verujem da sve tece normalno i da se ja osecam kao da nisam u drugom stanju. :) A devojcica je nemirna za neverovati. :lol:

Hvala! :D
Nego imam jedno pitanje za vas. Muce li i vas grcevi u nogama, u listovima tacnije i sta radite protiv toga? Desavalo se meni to i ranije, pre trudnoce da me uhvati grc u listu, ali nikad ovako bolno kao sad i ovako cesto. Znam da je to tipican simptom u trudnoci, ali ne znam sta da mu radim. :roll: Evo vec nekoliko dana me boli cela noga od grca koji me uhvatio u toku noci. :-? Inace pijem magnezijum tokom cele trudnoce, to bi trebalo da pomaze, ali ne znam kakvu lokalnu pomoc mogu da pruzim mom bolnom listu?! :cry:

U teoriji bi trebalo da prodje ako sednes, ispruzis noge i pokusas da dohvatis prste noge koja je u grcu suprotnom rukom. Medjutim ja probala, sa stomacinom nema sanse! Zato ako je neko pored mene namestim se u tu pozu sa ispruzenom nogom i zamolim ga da mi savije stopalo prema meni. A ako sam sama gurnem ga o neki komad namestaja i malo se otkoci. Posle bolucka pa prodje.

Mi jos nismo ni npravili spisak nekih imena. :confused:

Mi smo danas usli u 30 nedelju i valjalo bi bar da napravimo spisak sa nekoliko imena i da pocnemo da kupujemo stvrai...
nista ne radimo po tom pitanju :oops:

Kod nas to s imenima ide lako. Sin je dobio ime cim smo saznali da je beba decak. A sad smo nas troje glasali za drugu bebu. Svako je dao po jedan predlog za musko i zensko ime, glasali smo, i ispalo je dva jedan za Teodoru (posto se u medjuvremenu potvrdio moj osecaj da ce biti devojcica).

Mi smo juce bili na UZ-u i sve je ok :)
Hteli smo da vidimo pol, ali nema sanse, bebac se skupio i ni makac :P...Tako da je dr rekla da to ostavimo za sledeci, pa cu tek onda razmisljati o imenu, mada imamo par kombinacija ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back