Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma, mazi se cime hoces, samo da ti odrzava kozu elasticnom, ne mora da bude specijalno protiv strija, moze i obicno mleko za telo. Meni apotekarka rekla da ne bacam bezveze pare i da koristim obicno mleko, a ponekad da namazem stomak najobicnijim vazelinom. I tako, nisam nabacila ni jednu strijicu. Mada isto kazu da ako si takav tip da lako dobijes strije, nema spasa. Sta ces.
E, a bila sam i na casovima za trudnice i kazu da bradavice narocito ne treba nicim mazati, a kamoli ih trljati peskirom i sl, jer to direktno podstice kontrakcije materice

I ovde kod mene (u Italiji) kao i u u G. doktori vole vise carski rez nego 'leba da jedu. Iz par razloga: da se oslobode odgovornosti (jer kod prirodnog radjanja moze da se iskomplikuju stvari a da oni ne uspeju da izadju sa tim na kraj i sl.), zbog love - carski kosta ihahaj i na kraju zato sto im se zuri da oslobode pokretnu traku tj. salu/krevete za nove mame.

Ja se mazem od jutra do sutra, tj. 2 puta dnevno naizmenicno malo kremom protiv strija za trudnice, malo kremom za elasticnu kozu, malo bademovim uljem. Za sad se nisu pojavile! Ziveli :) Ja sam im sklona - iako sam mrsava imam ih po nogama i dupetu vec godinama, sto od rasta sto od sirenja ;) .
Koza mi je postala kao bebeca. Super je! :D
U principu dobra je bilo kakva krema, mleko, ulje... samo proveri da nema nekih sastojaka koji nisu preporucljivi u trdnoci. To mozes na internetu. Saljic kazu da je dobar, od raznih je travki, ali vidi da medju njima nema nekih koje mogu da ti skode. Znas da ne smemo ni sve cajeve da pijemo tako i ovo...
Izbegavaj kreme protiv celulita, procitala sam mnogo puta da nisu za trudnice. Isto i anti-age kreme za lice koje imaju hyaluronic acid .

Evo samo da javim da trudnice koje su u Srbiji i imaju u svom gradu St. George mogu da izaberu lepe haljine i tunike po super cenama od 700 do 1500 din. sve moze da se nosi nakon trudnoce,a i materijali su ok.
Ove sezone je tajva moda haljina da vecina i izgledom deluje kao trudnicka:):):)
Ljubim vas sve

Kad vec pomenu tunike, gde vi inace kupujete odecu za trudnice (Beograd)? Ja se nesto slabo snalazim, u ovih nekoliko butika za koje znam, sve stvari kao da su pravljene za zene od 50 godina. Inace, da se pohvalimo, danas smo tacno na pola, punih 20 nedeljica :p

ja sam u trudnoci dobila tri crvica na stomaku (strije)
mali su i vise se ni ne vide
koza mi se zategla... nicim nisam mazala
a ni u trudnoci nisam bila nesto revnosna sa mazanjem, valjda sam bila uplasena od zategnutosti mog stomaka... mislila sam da ce svakog momenta malisan da izleti i mahne mi

ali to ne ide bas tako lako... izgleda

a videla sam u bolnici stomake koji su bili zastrasujuci... moj je bio lep, a strije sam videla tek kada su mi uradili carski... nisu se videle, sakrivene dole ispod

imala sam prvo onako visak koze, ali se sve sredilo samo... meni je bilo opet jezivo da se mazem, uzasan osecaj posle carskog reza na dodir

a sto se tice bradavica... da, luci se oksitocin i prolaktin kada beba sisa, to skuplja matericu tj. izaziva kontrakcije
mislim da mazanje ne moze da izazove ovakav efekat... tj. zavisi koliko to agresivno radite

wow... kada je prvi put moj dasa zgrabio moju bradavicu ja sam odskocila sa stolice, ali neverovatno... ja sam se navikla i na to :lol:

@ Hipotenuza
uputstvo lanolinske kreme tj proizvodjac ce ti reci da mazes uvek i da trosis sto vise... to je logicno, ako zene mazu i mazu, za svaki slucaj... u potpunom mraku u vezi sa tim sta ih ceka... pa njima je u interesu da ti to trosis sto vise... u svakom slucaju proizvodjac moje kreme je moralniji
Medela... ne kaze da se maze pre bebe tj. u trudnoci

Lexilexi:
Kad vec pomenu tunike, gde vi inace kupujete odecu za trudnice (Beograd)? Ja se nesto slabo snalazim, u ovih nekoliko butika za koje znam, sve stvari kao da su pravljene za zene od 50 godina. Inace, da se pohvalimo, danas smo tacno na pola, punih 20 nedeljica :p

Cestitke Lexilexi :D :lol: sada ste ne pola puta...jupi :) :)
A sto se tice garderobe ja nisam usla ni u jednu radnju za trudnice,tako da samo predpostavljam kakav je izbor. :( :( Ja sam nosila Levisove farmerke na trgere neko vreme dok sam mogla i dok nije bilo vako toploooooo,
Kupila sam na Novobegradskom buvljaku neke pamucne pantalone na lastis ( imaju lepe boje ) i furam neke suknje iz Women Secret-a od prosle godine na lastis pa ih spustim ispod stomaka.....A u St.Georg-u sam uzele tri letnje haljine i dve tunike :) :)
E sad ja sam se ugojila 7-8 kg od pocetka a danas ulazimo u 29 nedelju. Nadam se da necu nista vise kupovati od garderobe samo neke udobne papuce i sandale .

Ma ne lezim non stop,ali muglavnom lezim...Pa to mi ostalo od onomad kad sam prokrvarila 14 nedelja....Pa mi i dalje kaze manje setnje vise odmaranja...Tako da uvece prosetam,ali valjda od lezanja nemam ni snage pa je to jako malo.....
Inace je sve ok.

Trudnice, imate dobre letnje pantalone u Teranovi.Ja sam kupila pre 2 nedelje po 1.600 a danas vidim da su na popustu 1.200. Od lana su, ne guzvaju se puno, dole imaju uckur i sto je najvaznije pojas je sirok, rastegljiv, ja mislim da ce moci da se nosi do kraja trudnoce. Imaju bele, crne, teget, crvene...Kupila sam danas 2 tunike u jednom butiku u Dzordz Vasingtona 9 , nisu skupe, dugacke, sa strane su malo naborane, mogu da se nose i posle trudnoce, bas kao i pantalone

Ja sam od treceg meseca, pocela da se mazem onom kremom protiv strija iz "Avona", mislim, cula sam od drugarice da je ok i probala, mada u poslednje dve nedelje vidim da su mi pocele strijice na stomaku :(. A taj Saljicev melem se kupuje u apoteci ili ..?

Muzevi ne mogu da shvate ono sto ne vide, uglavnom. Raste ti stomak, to je ok, ali skokove i padove raspolozenja oni prosto ne mogu da shvate.
Placi kad si tuzna, i smej se kad ti prija. A muzu kazi da poprica sa drugovima ili nekim bliskim, ili jednostavno pokazi neki sajt gde jasno stoji da su takve pojave potpuno normalne. Hormone ne mozes da kontrolises.

@Baki 75 pa normalno da ima cas smeh malo suze...
Meni je moj u sali rekao drugo dete???Pa ima da zavrsim u ludari :):)
Takodje mi preti da ce da me snima i da mi pusti posle da vidi koliko sam bila ennormalna ( mislim jos uvek sam ).
Ali to i jeste drugo stanje:):)
Samo lagano i uzivaj.
A Sanja je u pravu ima toliko sajtova da se informise da moze da se skroz upozna sa novonastalom situacijom.

Moj muz je odavno navikao na moje promene raspolozenja... takva sam bila i pre trudnoce... tako da nije u vezi sa hormonima... bar kod mene.

Ali u trudnoci su drugi imali problema sa mnom... moj muz zna da izadje na kraj... za razliku od...

u svakom slucaju, posle imas baby blues

a kada to prezivis, onda ces biti ok... ja sada vise skoro uopste ne placem, tj. placem samo kada gledam TV... ne mogu da verujem koliko budala ima :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back