Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao! Koja doktorka ti vodi trudnocu? Meni je dokotrka Lolin iz Durmitorske vodila dve trudnoce i stvarno sam prezadovoljna! Ja nisam isla na vezbe!
Zasto bi platila porodjaj? Moraju da te porode platila ili ne platila!
Sa prvim detetom(2004) sam se porodila u Visegradskoj ,imala sam samo babicu! I super sam prosla! Prirodno sam se porodila za sat vremena! A sa drugim detetom(2006) sam se porodila sa epiduralom,tri sata je trajalo, isto u visegradskoj i samo sam platila anesteziologa 150e! Oba puta sam bas bila zadovoljna!
Pozdrav!

I mene vodi doktorka Lolin vec par godina, divna je, bilo bi super da je vise takvih lekara. A to za placanje ni meni nije jasno zasto odvajaju toliki novac, bolje za to da kupe nesto za bebca. Na vezbama je extra, babice su odlicne koje to vode i dosta toga moze da se nauci, ja cu od sledece nedelje krenuti i u skolu roditeljstva, pa bas da vidim kakvo je porodiliste u frontu...8)

Znam da sam mozda totalno smorila, ali me zanima da li ima sekret neke veze sa svim tim.
Mogu li po tome da zakljucim jesam li trudna?

Test za trudnocu radjen sest dana pred predvidjeno dobijanje menstruacije, popodne (dakle ne prva jutarnja) kaze da nisam.

Moze li mi neko reci ima li sekret veze?

Mada nemam sve tipicne simptome PMS-a, boli me ponekad stomak. Ali ne kao kad imas menstruaciju ili u PMS-u, da traje duze, nego samo zabolucka tu i tamo i potraje par sekundi i prodje.

Mislim da ne mozes nista pouzdano da zakljucis na taj nacin, jer simptomi pms-a i rani simptomi trudnoce jako lice. Znam da si jako nestrpljiva, ali probaj da izdrzis jos dan-dva. Ili skokni do neke laboratorije da urade hcg test iz krvi, to je najpouzdanije, ne ceka se duze od par sati, a kosta kao test iz apoteke.

Ne. Rijesila sam da se sredim i strpim.
I ne znam koji mi je djavo da dizem histeriju toliko unaprijed.
Bude - odlicno! Ne bude - nebitno. Bice, ima vremena, stvarno mi se ne zuri. Eto, samo da ne ludim bez razloga.

Posto sam protracila onaj test koji sam danas kupila - ne kupujem drugi!
Nego, ako do utorka ne dobijem - to je to! Meni nikada ne kasni vise od jednog dana i tada radim test. Eto.

Hvala ti puno!

Bah!
Osasavicu totalno! Jel' mora sve u zivotu da bude tako komplikovano.
Boluckaju me ledja...
Jel' ima to neke veze?

Boze, znam da smaram i ja iskreno sve vise mislim da i nisam trudna, ali iz ciste dosade blesavim sto ne znam unaprijed! Eto... Totalno sam neozbiljna. I ja treba nekome da udem majka i da ga vaspitavam? O, jadno moje dijete... :)

Ма, супер си:p
Кад је мени каснило два дана, убеђивала сам себе да нисам трудна, јер сам се плашила да се радујем пре времена и наредних пет дана сам причала да се "не осећам трудно".
Сад ме муж стално зафркава због тога....

Опусти се. Ако не буде сад :-(, онда у децембру на посао ;):p

Jao Hebeha sve to moze i ne mora, a to sa ledjima ti je super ledja bole pred kraj trudnoce ,u pocetku bolucka stomak kao da treba da dobijes.
Test mozes raditi u bilo koje doba dana ,ali najbokje je izjutra prva mokraca iz prostog razloga jer tada sadrzi najvise Hcg u sebi ( skupi se tokom noci).Bebi rapid je odlican test i vrlo osetljiv na koncetraciju Hcg,ako ti kasni bebi rapid ce pokazati pravu sliku ili jesi ili nisi???

evo mene u haosu. prehladila sam se i sada sam sva u panici jer mi je temperatura 37.2, doktorka na odmoru do mog pregleda (koji je za 6 dana) i ja sada u opstoj panici sta da radim? devojke, tempis smeta bebi, zar ne? ima neko neki predlog? eh, da, i jos da pitam, ja jedem maticni mlec, jer to ok u trudnoci?
btw, moja temperatura je od kada sam saznala 36.9-37... ali sada se osecam kipuce i bolesno... ima jos neko sa povisenom temperaturom u trudnoci?

nevena, ja sam kucni testic u neizdrzu uradila vece kada bi trebalo da dobijem (osetila sam da sam trudna, nisam to do sada radila) i pokazao je da nisam. - ko vrata. nista, od tog dana mi je zvanicno kasnilo i cekala sam nedelju dana i uradila nov i izasao plusic :) :) :) tako da i da je minusic ne mora da znace da nema bebe :)

Hvala na ovoj informaciji.
Dakle, ne otpisujem trudnocu!
Moj test nije + i - nego jedna ili dvije crte. Jedna je da nisi trudan. Meni je juce bila jedna, ali to definitivno ne znaci jos nista.
Moracu da pricekam da vidim hocu li dobiti.

E, jesu sve zene pred tu prvu trudnocu u fazonu - nisam sigurna st ahocu?
Ma, hocu ja moju bebu, definitivno. POstalo mi dosadno u zivotu :P samo se zapitam milion puta.
Pretpostavljam da je to normalno!

Nevena puno pozdrava i polako, ja nisam imala nikakve simptome da sam trudna, u stvari prvi put mi se malo vrtelo u glavi ujutro, a sa drugim detetom sam posumnjala na trudnoću tek u drugom mesecu, toliko sam imala obaveza da nisam ni primetila da mi prošišao termin, tako da nas ima različitih, a zajedničko nam je da volimo klince, što je najbitnije

evo mene u haosu. prehladila sam se i sada sam sva u panici jer mi je temperatura 37.2, doktorka na odmoru do mog pregleda (koji je za 6 dana) i ja sada u opstoj panici sta da radim? devojke, tempis smeta bebi, zar ne? ima neko neki predlog? eh, da, i jos da pitam, ja jedem maticni mlec, jer to ok u trudnoci?
nemoj da se nerviras, u trudnoci je obicno povisena TT, ali ako se osecas bolesno, verovatno si se prehladila...
ne uzimaj lekove za snizavanje temperature na svoju ruku, odmaraj sto vise, mlec je OK u trudnoci (postoji i mlec sa gvozdjem, bas za trudnice), tako niska temperatura bebi ne smeta...
da li sam uspela makar malo da te utesim? :p
NEVENA, samo opusteno, i sve ce biti OK.

Bojalina, moja kuma ima troje dece, a sa dva je ležala jaku prehladu u trudnoći, sa jednim u četvrtom a sa drugim u osmom, i svo troje dece su OK, ne brini, znam samo da mogu neki lekovi da se piju od 6-tog meseca trudnoće, ali to mora strogo da prepiše lekar

nemoj da se nerviras, u trudnoci je obicno povisena TT, ali ako se osecas bolesno, verovatno si se prehladila...
ne uzimaj lekove za snizavanje temperature na svoju ruku, odmaraj sto vise, mlec je OK u trudnoci (postoji i mlec sa gvozdjem, bas za trudnice), tako niska temperatura bebi ne smeta...
da li sam uspela makar malo da te utesim? :p
NEVENA, samo opusteno, i sve ce biti OK.

uspela si jako :) :) hvala puno jer sam na poslu i sizim, ne znam da li da idem kuci, sta da radim, a nikako da saznam za TT, ronjala po netu i nista... HVALA! ma nemam nikakav simptom jos uvek, sada sam u 7-8 nedelji i od svega mi se samo jako spava pa se plasim da li mi je bebiska dobro i da joj sa necim ne naudim :) moje malo zrno pasulja :) :)
nevena, sto se mene tice nemam to pitanje jer vec 2 godine sam imala samo probleme a bas cele 2 godine zelela bebu vise nego ista...

moji odgovori stizu nekim ludim tokom tako da ne znam kada ce sta stici :( elem, vec sam poslala post kojim sam se zahvalila youbetterstop a hvala i tebi ljupce! pa sad da vidim koji ce pre da stigne ;) hvala mame :) :) jooooj, i ja sam u klubu mama!!! :) :) :) diivno!

Nevena, moj muz i ja smo jednom tako (doduse, kasnilo mi je, nije da nije) smislili i ime za bebu. Imala sam nejasno pozitivan rezultat, ali to je bila ona tracica sto se umace u casu sa urinom, a taj test je vrlo nepouzdan, verovatno zato sto je bajat, godinama se vec ne proizvodi... Bila sam jako razocarana kad sam na kraju saznala da nisam trudna, plakala sam satima, ali posle par dana sam usla u fazu da uopste ne zelim da pokusavamo do daljnjeg... I stvarno nismo. I onda nam nekih pola godine kasnije dosla inspiracija, i odma' uspelo :D U svakom slucaju, jos par dana i znaces na cemu si, a par dana posle toga vise neces moci da verujes da si bila toliko uznemirena. Sve je to normalno, opusti se.

Bojalina, ne brini zbog temperature, mnoge zene imaju tu tzv. trudnicku temperaturu, i ja sam je imala, isto 37.2 (srecom znala sta je, imala i jedna moja drugarica, pa se nisam mnogo nervirala), spasce ti za par dana ili najdalje nedelju-dve, ako je to. Ako si prehladjena, nije ni to opasno, jer neke lekove smes da pijes. Ne smes andol, aspirin i tako to, ali smes paracetamol/febricet/ferveks... Ja sam dvaput vec kacila neke viruse od kako je pocela sezona gripa, pa proslo laganica, a Mihajlo ni ne zna za to i bas ga briga ;)

Nevena, moj muz i ja smo jednom tako (doduse, kasnilo mi je, nije da nije) smislili i ime za bebu. Imala sam nejasno pozitivan rezultat, ali to je bila ona tracica sto se umace u casu sa urinom, a taj test je vrlo nepouzdan, verovatno zato sto je bajat, godinama se vec ne proizvodi... Bila sam jako razocarana kad sam na kraju saznala da nisam trudna, plakala sam satima, ali posle par dana sam usla u fazu da uopste ne zelim da pokusavamo do daljnjeg... I stvarno nismo. I onda nam nekih pola godine kasnije dosla inspiracija, i odma' uspelo :D U svakom slucaju, jos par dana i znaces na cemu si, a par dana posle toga vise neces moci da verujes da si bila toliko uznemirena. Sve je to normalno, opusti se.

;)

E, kod nas nema ni da se kupi drugi nego ta trakica koja se umace u urin.
U svakom slucaju su sve zenice ovdje u jednom slozne - treba da se strpim malo! Ok, hocu! Poljubac!

molly pa ovo je fantasticno! sva pitanja osim onih o mucnini kao da ja pitam :) hvala hvala, mnogo mi je lakse! ovaj forum je fantazija, bas opusti komunikacija sa vama devojke! a sada da vas pitam, jer neka od vas uradila amniocintezu? ja sam jos od pre 2 godine u velikoj panici od down syndroma, radila sam sa takvom decom i upoznala roditelje i shvatila da starosna granica ne znaci mnogo a i pregledi ne kazu uvek tacno... :(
molly u kom si ti mesecu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back