Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao!
BAs zatisje danas...

Carobna, taj puls ti nije nista strasno...Znas da sam ja vise puta imala preko 100, pa mi svi kazu, ukljucujuci i dr, da je to normalno u trudnoci...Naravno, ako je pritisak ok, a meni jeste i malo nizi..Tako da opusteno...
Idem da gledam neki filmic...
Koliko ono bese granica tolerancije za visok pritisak? :sad2:
Meni je sad 138/83.

Carobna ,
Jeste ti malo vislji...ja sam otekla bas puno,a pritisak neznam koliki je,nemam merac,a i bolje sto nemam inace bi ga svaki cas koristila i strecala se..jer osecas neku promenu?
Ma ja sad svaki cas merim... poludeh. Testirala sam urin, imam one trakice, izgleda OK...
Ne osecam promene, ako izuzmem da zeludac hoce da mi iskoci napolje jer vise nema mesta unutra. :P

Carobna,
radi se o masazi perineuma pred porodjaj,kako bi se izbegla epiziotomija ili pucanje.Ta masaza se radi svako vece i moze da se pocne mesec dana pred porodjaj a koristi se ulje kao maslinovo,weledino ulje za masazu medjice...ja bih krenula to malo da radim ali neznam kako...moracu da pitam doktorku...jer babica mi rekla da sam nekako tesna...e sad da li je mislila na ulaz ili na moju karlicu, e to nemam pojma....

Ovde,u Srbiji,je praksa da se svakoj prvorotki radi epiziotomija,za svaki slucaj,a skoro uvek je i potrebna,dok se drugorotkama radi samo iz nuzde.Tako su bar nas ucili.

:cao:
Mi danas idemo kod ginekologa,da vidimo kako smo se namestili....
carobna,
Jer su tebi prsti na rukama oteceni?Ja nemogu da stegnem pesnicu,prsti su bas oteceni i kao da su blokirani...Jer osecas ti blokiranje u ruke,tj prstiju?

Cestitamo ulazak u novu nedelju bananici i ludnici :super::klap::klap:
Bebac je super,ljubi ga majka,glavica je na dole,ledja na levoj strani,kaze doca vasa beba je velika,napeduje dobro,uterus mi je 33CM?Zatvorena sam,pritisak 115/75,i sto je bitno samo sam dodala jedno kilce za mesec dana :super:
Kaze da imam 7L vode plus na porodjaj da ode 7kg ostaje mi jos 7kg to cu brzo skinuti jer cu da dojim malog...
Imamo kontrolu nedelju dan pre termina,znaci 12marta,i imam 8dana fore da uradim neke nalaze u laborator.
Bas se super sad osecam :lol:

Bonzi,
Super sto se okrenula beba!:) Sad to ne mora da te brine...Uzivaj i cekaj da krene...
Jeste li kupili sobicu, koje je boje?

On je uvek na uz sa glavicom na dole,od samog pocetka,mada me je nesto zezao ovih mes dana,al dobro je sad ,sad sam mirnija,nadam se da ce i tvoja beba da se okrene ako ne obavezno trazi carski,jer prirodni karlicni je pakao,ovde to niko neradi,a kod nas pustice zenu da se tako muci,jer unapred ocekuju da im se da nesto,to je sramota...
Bas smo pitali docu hoce li on da me porodja,kaze da ako se desi po danu,jer nocu i vikendom nije na klinici...nadam se da ce Enzo da bude dobar,jer bi volela da me onporodi,jer je super doktor :ok:
Joooj nismo uzeli sobicu,muz nije mogao da idemo,morao je nesto svekru da pomaze,pa smo resili idemo sutra ili u sredu,uzecemo belu od medijapana,ili mozda belu sa nesto plavo,nisam bas nesto odusevljena al to je najbolje sto mozemo da nadjemo ovde,nemaju neki izbor,do nedelje cemo sve srediti i onda cekamo :lol:
A da rekao mi je(ovo je za carobnu)za oticanje,sto vise vode,nema suhomesnato ni soli,i obavezno pritisak proveravati,i da se spava na levom boku,sa podignutim nogama,i da od 6l vode poznaje se otok,znaci svaka trudnica moguce je da ima malo vode,ali cim pocne da otice znaci da ima vec 6l vode...

Pa kako sad kazes da je uvek bio glavom dole, kad si prosli put napisala da je glava gore, pa smo poceli celu pricu oko okretanja beba?
Bolje belo-plava sobica, da nije jednolicno:)
Ma to mi je doktor opste prakse rekao da je glavicom na gore,nije gledao na uz nego je rukom na pipao,a inace uvek kod ginekologa na uz je bio glavicom na dole...
Videcu za sobicu,ili mozda bela al stavicu neku dekoraciju,neke slikice,uzeli smo dekoracije vinijeve za sobu,al su bas skupe...

:cao:
Mi danas idemo kod ginekologa,da vidimo kako smo se namestili....
carobna,
Jer su tebi prsti na rukama oteceni?Ja nemogu da stegnem pesnicu,prsti su bas oteceni i kao da su blokirani...Jer osecas ti blokiranje u ruke,tj prstiju?
Osecam Bonzi, ja sam ocajna, sad me vec bole i ruke i noge koliko sam natekla, ne mogu da se krecem uopste, nosim muzeve carape i zaista ne znam sta ni kako da obujem kad budem isla na kontrolu, stopala su mi cetvrtasta. :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back