Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Carobna,
ja sam uzela ta kolica ali samo onaj sportski deo bez kosarice i autosedista,jer to planiram da pozajmim ovde od jedne poznanice koja ima isto takva....inace kostaju 780 franaka ali nama su dali popust tako da sam ih platila 680 franaka...e sad neznam koliko je to u evrima...
Ukoliko ne uspem da pozajmim moracu da kupim i to ali se jos razmisljam za kosaricu....mislim da je cisto bacanje para jer koliko ce beba da je koristi?A autosediste mi treba ali mozda uzmem neko drugo a ne od te marke...videcemo....
Epa gde si ti zenska?Kako si sada?
Svajc franak ti je nesto skuplji od evra,I neznam dal ces moci da koristis drugo sediste na ta kolica,raspitaj se dobro pre nego sto kupis...sediste je do 9mes,a kosarica je strava,ima bas lep dusecic i plus prolazi vazduh,inace se koristi do 6mes...
Ja ne masiram,nista nam babica nije rekla za to,jedino cu od veceras da pocnem da mazem bradavice kremom,pripremam ih :lol:

Neznam gde si to videla,ali ispod 1000e nisu ovde...
Ja sam uzela ona dva dela,sediste i ono kad se rodi,i obicna kolica,pa mi je iznelo preko 1000,ta sa tri tocka su samo 515e,plus sediste 189,i ono kad se rodi 359e...
Predomislila sam se zato sto ja zivim u gradu,a ona su bas za neravan teren,brda i za planine,za svakakav teren,i nebih mogla u busu da udjem sa njima,tako da sam ja sve uzela osim sto su kolica loola up full....
Jesu skupa al mi se cini da si rekla da ispred kuce imas brdasce tako da mislim da su super za tebe...
Na netu, evo ostavila sam link gore... Meni treba neka teska kategorija kolica koja imaju tockove na vazduh, sto vece to bolje, zbog terena. Ova izgledaju jako dobro, a laksa su od svih ostalih koja sam gledala...

sediste je do 9mes,a kosarica je strava,ima bas lep dusecic i plus prolazi vazduh,inace se koristi do 6mes...
Za kosaricu svi kazu da vredi para jer je odobrena u autu umesto autosedista do 6 meseci, i plus se na putovanjima moze koristiti umesto krevetica posto ima dobar dusek.
Ja bih rado uzela kosaricu i kolica, ali izgleda nema ta kombinacija, moze ili samo kolica ili sve troje. :(

A gde pise to da je odobrena do 6 meseci?Mislim jel to po nekom zakonu ili sta?

Pa moze i duze valjda ako ce bebac da stane u njoj,i ako bude miran,jer obicno od 6mes bebac je radoznao,voli da posmatra,da istrazuje,zato od 6mes ona obicna koloica se koriste..
Nama su rekli da do 6mes se koristi,kilaza se tu gleda,a za sediste sam pogresila moze do godinu dana da se koristi,opet sve zavisi od deteta ako je prevuse napredno sigurno nece moci da stane,visice mu nogice...

A gde pise to da je odobrena do 6 meseci?Mislim jel to po nekom zakonu ili sta?
U autu, znaci umesto autosedalice moze da se koristi 6 meseci, naravno da sve autosedalice moraju da prodju odredjene testove i zadovolje standarde da bi bile odobrene za upotrebu.
Bonzi, preko neta izgleda ide sve troje u paketu ili samo kolica, u radnji mozes da biras i kupis sta hoces. A meni dodje puno jeftinije preko neta da kupim sve troje, nego ovde u radnji samo kolica i kosaricu... Gledala sam ovde po forumima, oni koji su narucivali kazu da nisu imali problema, mislim, sve i da lazu za sve ostalo, za cene ne mogu... :lol:

Na netu, evo ostavila sam link gore... Meni treba neka teska kategorija kolica koja imaju tockove na vazduh, sto vece to bolje, zbog terena. Ova izgledaju jako dobro, a laksa su od svih ostalih koja sam gledala...

razmisli o tockovima na vazduh...oni jesu bili napredak u odnosu na klasicne tockove, ali zato sa njima imas rizik da se probuse kao i svaka guma, narocito u prirodi.

mi cemo uzeti bugaboo kolica, ona imaju najnoviju tehnologiju sto se tice tockova jer su tockovi punjeni gelom. taj gel ima isti efekat kao vazduh u gumi, ali se guma ne moze probusiti. pogledaj ako jos neki proizvodjac ima istu tehnologiju za tockove, mada nisam vidjala, mislim da ce tebi to biti bitno jer je priroda oko tebe. na ovim kolicima tockovi i zbog svoje konstrukcije i zbog tih guma dozvoljavaju da se voze na svim terenima, cak i kroz sneg i kroz pesak na plazi. mi cemo ih koristiti uglavnom po gradu, ali posto tata ima avanturisticke sklonosti i velike planove za svoju princezu, dobro ce nam doci ova kolica.

razmisli o tockovima na vazduh...oni jesu bili napredak u odnosu na klasicne tockove, ali zato sa njima imas rizik da se probuse kao i svaka guma, narocito u prirodi.

mi cemo uzeti bugaboo kolica, ona imaju najnoviju tehnologiju sto se tice tockova jer su tockovi punjeni gelom. taj gel ima isti efekat kao vazduh u gumi, ali se guma ne moze probusiti. pogledaj ako jos neki proizvodjac ima istu tehnologiju za tockove, mada nisam vidjala, mislim da ce tebi to biti bitno jer je priroda oko tebe. na ovim kolicima tockovi i zbog svoje konstrukcije i zbog tih guma dozvoljavaju da se voze na svim terenima, cak i kroz sneg i kroz pesak na plazi. mi cemo ih koristiti uglavnom po gradu, ali posto tata ima avanturisticke sklonosti i velike planove za svoju princezu, dobro ce nam doci ova kolica.
Eto vidis, taman pomislim da sam nasla nesto sto mi odgovara, a javi se neka mana...
Valjda cu se odluciti pre nego sto dete preraste kolica. :lol:
Nisam znala za tu tehnologiju kod bugaboo kolica, jeli to vazi za sve modele? Koji ces ti uzeti?

Hehe, sad pogledah video za Bugaboo Bee, svaka im cast, konacno neko da napravi reklamu da valja.
http://www.bugaboo.com/ (Sa desne strane, Bugaboo bee film) :)
Ne mogu da se nacudim kako neozbiljno pojedini proizvodjaci pristupaju tome da upute kupca u svoje proizvode, mnogi nemaju ni posten sajt.
Bananice, ti si mislila na Cameleon? Gde ces ih uzeti i koliko kostaju?

Hehe, sad pogledah video za Bugaboo Bee, svaka im cast, konacno neko da napravi reklamu da valja.
http://www.bugaboo.com/ (Sa desne strane, Bugaboo bee film) :)
Ne mogu da se nacudim kako neozbiljno pojedini proizvodjaci pristupaju tome da upute kupca u svoje proizvode, mnogi nemaju ni posten sajt.
Bananice, ti si mislila na Cameleon? Gde ces ih uzeti i koliko kostaju?

aha, mislila sam na cameleon...osnovni model je oko 700 funti, ali dok dodas neophodne dodatke koji se dodatno naplacuju (barem stitnik za sunce, zimski muf za noge) izadje na 1000. mislim da ih ima i u beogradu, ali ne znam koliko su i sta se dobija za tu cenu.

aha, mislila sam na cameleon...osnovni model je oko 700 funti, ali dok dodas neophodne dodatke koji se dodatno naplacuju (barem stitnik za sunce, zimski muf za noge) izadje na 1000. mislim da ih ima i u beogradu, ali ne znam koliko su i sta se dobija za tu cenu.
Izgleda da je za tvoje uslove Cameleon odlican izbor, a za moje opet ne stima, pisala sam o tome na temi Decja kolica...

O kavom masiranju se radi, nisam cula nista o tome? :rumenko:

Carobna,
radi se o masazi perineuma pred porodjaj,kako bi se izbegla epiziotomija ili pucanje.Ta masaza se radi svako vece i moze da se pocne mesec dana pred porodjaj a koristi se ulje kao maslinovo,weledino ulje za masazu medjice...ja bih krenula to malo da radim ali neznam kako...moracu da pitam doktorku...jer babica mi rekla da sam nekako tesna...e sad da li je mislila na ulaz ili na moju karlicu, e to nemam pojma....

A sto se tice kolica.....pa sto se vise mucis,hight treck nisu losa a gledala sam sta si pisala na temi o kolicima navela si dosta razloga >za> a samo je jedan protiv i to po meni prilicno slab razlog,jer ne verujem da nisu stabilna na neasfaltiranim povrsinama, a gume na tockovima su toliko jake da nema sanse da se tako lako izbuse....pa ona su i napravljena za teze terene...tako da ja mislim da su to dobra kolica za tebe....

Cao!
BAs zatisje danas...

Carobna, taj puls ti nije nista strasno...Znas da sam ja vise puta imala preko 100, pa mi svi kazu, ukljucujuci i dr, da je to normalno u trudnoci...Naravno, ako je pritisak ok, a meni jeste i malo nizi..Tako da opusteno...
Idem da gledam neki filmic...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back