Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci martica nam je dosla sad cekamo i stefana :mrgreen:
Mi smo bolesni,imamo gastro celu noc,i evo sve sam malaksala i bebac i on se uznemirio,pa strasno....pijem caj i jedemo neki dvopek,a i povracala sam celu noc...bas se lose osecam...
Pozdrav za sve vas :cao:

Pozdravljam sve buduće mame i držim im palčeve! I mi ćemo ovih dana na UZ, mislim da ću vam se uskoro pridružiti u pisaniju :D
Moj savet za strije (iz predhodne trudnoće) je da negde od 3 meseca mažete kritične zone maslinovim uljem. Smrdi, ali je delotvorno. Ja sam ovo primenjivala tek nakon perioda mučnina, i samo bih obukla neku pamučnu majicu dok ne upije. Strije sam dobila tek poslednje nedelje jer sam zbog nekih problema sa kožom mazala kortikosteroidnu kremu, ali i to vrlo malo. Onda sam posle porođaja mazala neko nemačko "Frei" ulje, par meseci dok su jos crvene, i vise se uopšte ne vide. A kad vam kažem koliko sam se ugojila, aiiiiiii, sa 56 kg na 84. Ne pitajte! I posle 9 meseci opet sam bila ona stara, bez dijeta, samo dojenje i brži tempo života. Sve ovo pišem mamama prvorotkama da bi manje brinule, jer sve ovo prođe, a mi žene smo jake i sposobne za sve. Videćete kako ćete se moćno osećati par dana nakon porođaja, kad pomislite da ste to divno biće baš vi donele na svet i nosile u svom stomaku.
Srećno svima!

Prvo Kockici sve čestitke!!! :vatromet: :heart: :heart: :heart: :heart:

Hvala svima na dobrodošlici :super:

Laural hvala za savete! Ja se iskreno ne brinem baš oko toga koliko ću se ugojiti, naravno neću dozvoliti sebi da se uprasim jer to može da škodi i bebi i meni. Ko šiša kilograme kako došli-tako i otišli :lol: Kad beban napuni dva-tri meseca stavim ga u kolica i krenemo u dužu šetnju, skinuće se već vremenom ;)

Kockica zahvaljuje na čestitkama...kaže da joj dovode Maki u 13 sati,do tada se odmara,a jedva čeka da je ponovo vidi...rekla je da je Maki baš buckasto bebce sa svim onih jastučićima svugde na telu....neka je živa i zdrava...

porodila se prirodno bez epidurala,i to prilično brzo za prvorotku....kontrakcije počele oko 3 popodne,a u 9 uveče se porodila....radili su joj epiziotomiju,ali malu,dobila samo 3 šava...sve je super,obe se odlično osećaju...sada odmara,doneće joj Maki na dojenje u 1 popodne,a dotle spava,odmara...

porodila se prirodno bez epidurala,i to prilično brzo za prvorotku....kontrakcije počele oko 3 popodne,a u 9 uveče se porodila....radili su joj epiziotomiju,ali malu,dobila samo 3 šava...sve je super,obe se odlično osećaju...sada odmara,doneće joj Maki na dojenje u 1 popodne,a dotle spava,odmara...

Super :super: Hvala ti mila sto nalazis vremena da nas obavestavas :zag:
Ajde pa i ti da nam se uskoro pridruzis ovde :)

kockice, BRAVO ZA MARTU. martica nije toliko bas ni buca, ona je i dugacka, prava bebana, eto broj 50 nema sanse, hehehe

sve cestitke, brz oporavak.... ekstra porodjaj

ja sam dosla kuci, ovog puta su me odmah prozivali, nisam cekala, svaka im cast i hvala im. opet nista ne znam, a nije da nisam ni pitala, radili su samo ctg i ultra zvuk bebe. to je to. kontrola za tri dana.iskreno bih volela da je ne docekam, ne mogu viseeeee. eksplodiracu ovih 15 kg doslo mi ko 30, ne mogu da disem, stalno imam osecaj da mi je zagusljivo, boli me glava ovo je vec drugi dan, moj muz se smrzo preko vikenda, kaze odoh ja u kasarnu, tamo je toplije.kockica nam se resila svih trudnickih muka.

Angi,
Jutros sam osetila stucanje bebca sa desne strane malo vislje od pupka i to bas jako,i kasnije se poprecilo,bilo tvrdo i sa desne i leve strane skroz gole,to znaci da se beba okrece jos uvek,zato nemoj da brines,a i to sto kazu da ti je bebica malo manja,vidis margo su pogresili pa za kockicu,rekli 3300,a ono 4500,neverujem ja uz najbitnije je da je sve u redu sa bebicom a koliko kile ce imati nije bitno,sto kaze babica nama nije bitna kilaza da bude velika beba ,bitno je da je dobrog zdravlja,zato se neopterecuj...
Joooj mene ubi ova diareja :sad2:

i ja sam deo sebe ostavila u porodilistu. kockica mi ukrala termin, hehehehe, ne moze to tako.

pa kaze kao ctg super, nema sta da se komentarise, ja pitam barem za velicinu bebe, ona kaze da ne moze da mi kaze zato sto je u terminu beba velika, pa se cesto pogresi, sto i jeste istina, ali da me je barem zadovoljila da mislim da znam koliki je. ili bilo sta. ja samo citam trudnice pisu, e otvorena sam toliko, beba je tolika, sve znaju. mene nije ni vaginalno pregledala. meni bi bas znacilo da znam da li sam se malo otvorila, da imam neku predstavu sta se desava. joj, bas se vidi da sam se tako unervozila. bitno je da ovde sija sunce. inace i vas bi tu sve pojela, hehe

tina_ns ne brini, možda je i bolje što te nisu vaginalno pregledali, to na kraju trudnoće može da bude i malo bolno, kad osetiš kontrakcije i približiš se porođaju, pregledaće te svako malo da vide koliko se brzo otvaraš. Pošto si prvorotka to ide malo sporije, ali sve zavisi. Ja sam dugo imala kontrakcije a nisam se otvarala (no ništa strašno), a žena do mene bila je otvorena 6 prstiju i rekla mi je da ne oseća ništa. Znam da je taj period isčekivanja najteži, sve misliš "e danas će" , a i ovo vreme je šašavo i promenjivo. Ako imaš glavobolje možda sad na kraju trudnoće smeš nešto i da uzmeš, pitaj dr. Nemoj da brineš za bebu, UZ su pouzdani i moderni, sve se vidi, dr znaju sve parametre, ctg je pouzdan, ti si zdrava, nema nikakvih briga za bebu, ona pliva u svojoj vodici. Ti diši duboko i pripremi se za uzbudljivu avanturu. Ma sve smo to prošle, viđaš nas na ulici, u radnji, i nijedna nije bolja i jača od tebe, zamisli kockicu koja je rodila bebu 1 kg težu od prosečne. Sve će biti dobro, za sve nas, hvala Bogu što živimo u ovom vremenu i ovim uslovima.
Kad se setim prve trudnoće, tad nije bilo ovog foruma pa sam dr zvala svakog dana da pitam zašto štuca, što me steže, šta da jedem, što me boli glava. Ne znam hoće li hteti da mi vodi ovu trudnoću:D

:confused:
Aaaaa!!!!!!!!!!!!!!.....stigla Martica?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joj kako brzo....kakvo iznenadjenje...ja se nasla u cudu....
BRAVO KOCKICE....:okok:

:vatromet::vatromet:MARTICE DOBRO NAM DOSLA...KAKO VELIKA BEBAAAAA:vatromet::vatromet:

Puno poljubaca za vas dve i puno pozdrava Kockic....:cmok::cmok::cmok:

Bonzi kako se osecas sada?

Nove mame....DOBRODOSLE!!!!!!!!!!!:super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back