Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i mene sa jednim kasnim postom...
Kockica nam je unela pometnju medju redovez:hi:
Pa dobro, beba prednjaci dve nedelje, nije to tako puno...Mada i meni nije jasno kako nekima pomeraju termin, a nekima ne iako je beba krupna...

Margo, stomacic ti je super, prava loptaz:)...Meni se jos nije toliko zaokruglio, jos se blago suzava od struka ka napred...Sad ce da krene u sirinu verovatno...

Bonzi,
Aman sto is kupovala velicine ispod 54?! Pa to ti dete nikad nece obuci...Uglavnom su bebe u startu duze od 50cm...

Ja ujutro vadim krv i idemo da kupujemo prve stvarcice za bebu...Ja jaedina jos nisam kupovala cini mi se...Nesto cemo sitno, sta nam se svidi, nemamo neki plana...Ima vremena...Samo da ne bude neka ledena kisa i da upale kolaz:cry: Drzite mi fige...
Laku noc devojke, lepo spavajte vi i vase bebez:)

angi,
nema veze ako je bebac krupan moze da ima i 48 ili 50,evo prijateljica sto se porodila pre neki dan u 37ned bebac 2800,i 48cm,a pre mes dana jedna prijatelj se isto porodila bebac 3150,a 49cm,znaci nema pravila,videcemo z:)
Ajde i ti sutra slikaj stomacic,i stvarcice sta budete kupili,joooj ja sad gledam farmerkice sto smo uzeli 56,ma medene su...z:D
Lepo spavajte!Sutra idem opet na vezbice pa vam pisem kako je bilo danas i i sutraz:) laku noc bas sam umorna a nogu su katastofalne z:cry:

Dobro jutro! Ja sam bas nesto lose spavala i ne mogu vise od nervoze...Ogi je kasljao celu noc...
Vidim da ste se raspisale...svima se priblizio termin, a Kockica iskoci nekako ispred svih...
Imam jedan savet...meni su u pocetku(posle porodjaja) najvise trebale spavacice, pidzame i majice sa kopcanjem napred zbog dojenje...mnogo je lakse da se samo raskopcate nego da dojite sa podignutom majicom ili pizamom...bice vam go stomak po celu dan i noc sto uopste nije prijatno...eto toliko od mene...pozz za sve

Dobro jutro! Ja sam bas nesto lose spavala i ne mogu vise od nervoze...Ogi je kasljao celu noc...
Vidim da ste se raspisale...svima se priblizio termin, a Kockica iskoci nekako ispred svih...
Imam jedan savet...meni su u pocetku(posle porodjaja) najvise trebale spavacice, pidzame i majice sa kopcanjem napred zbog dojenje...mnogo je lakse da se samo raskopcate nego da dojite sa podignutom majicom ili pizamom...bice vam go stomak po celu dan i noc sto uopste nije prijatno...eto toliko od mene...pozz za sve

Bljak sto si lose spavala - al da te utjesim - i ja sam
U toku noci me zabolila glava - e, sta mene nece da snadje.....
I sad me boli a imam toliko poslaaaaaaaaaaaaaaaa

Ne znam dal da popijem jedan paracetamol...jel bolje da trpim glavobolju il da gutam tablete?

Od odjecice ja nista nisam kupovala ispod br. 50 - na kraju krajeva, ako beba bas bude mala malo podvrnemo rukavcice i nogavice i dobro. Zao mi je kupovati mini nesto pa ne koristiti....a sin mi je rodjen mali, imao 2280gr i 49cm pa je nosio 50 bez problema....mada je bas da se rasplaces kad vidis te prve slicice :sad2:

Eh, jest mi krivo sto ste vi samo navece aktivne.....ne mogu da vas sustignem u pisanju.

Cao devojke! :)
I ja sam nocas bezveze spavala, po celu noc marsiram na WC, pa onda dok se namestim kad se vratim... A i bebac mi dosta sutira nocu. Srecom, ne moram da ustajem rano, pa sakupim dovoljno sati sna.
Ennna, hvala na savetu, ja sam vec kupila jednu pidzamu sa kosuljom gore, i ja sam kontala da je to prakticno. U spavacici nikad u zivotu nisam spavala, u njoj se osecam ko u vreci, sva se upetljam. Mogla bih da kupim neku kratku za leto. ;)
Mammy, smes Paracetamol bez problema, protiv bolova i temperature, ja sam ga bas pila prosle nedelje.
Angi, pisi sta si lepo kupila...
Poljubac svima od nas! :cmok:

Evo, ja gledam pelene, ziva ne znam koje da uzmem. Koristicu pamucne, pod obavezno, a za vas koje ne znate, pamucne pelene danas nisu ono sto su bile kad smo mi bile deca, dve tetra, pa svedska, pa menli gacice, pa sve to peri, pa peglaj, pa kad se beba ukaki nastane haos...
Danas je to nesto sasvim drugo. :) Pamucne pelene su napravljene da izgledaju kao one za jednokratnu upotrebu, i krajnje su jednostavne za koriscenje. Cak ima i resenje za to kad se beba ukaki: na povrsinski sloj pelene se unapred zalepi papir (izgleda kao gornji sloj na papirnoj peleni), a posle se samo odlepi i baci direktno u WC solju, pelena u vecini slucajeva ostane cista... :)
Imaju dve varijante: pelena+nepropusne gacice ili sistem sve u jednom (koji ima dve varijante).
Evo vam nekoliko sajtova:
http://www.littlelamb.co.uk/itemclas.php/clasrefr/sell
http://www.bumgenius.com/products.php
http://store.tinytots.com/store/product/11287/Fuzzi-Bunz-Funzi-Bunz-Wrap-Sage-Med.-/
Skupe su, ali kad se koriste za samo jedno dete, ustedi se polovina novca u odnosu na papirne, a plus sto se kasnije mogu koristiti i za drugu decu... :) Nema alergija, i sto je najvaznije, nema opasniih materija koje izazivaju hormonske poremecaje, a koje papirne pelene sadrze, narocito su lose za musku decu. Ako vas nesto zanima, pitajte, ja sam bas dosta citala vezano za pelene.

Pelene su strava, ima ih u svakakvim bojama, dezenima, da odlepis... :sanke:
Najlepse kod pamucnih pelena mi je sto je to deo odece, koji se pere i koji beba nosi, a posle drugi mogu da naslede... :) Ne znam da li ih ima u Srbiji na trzistu, znam da u Bosni ima, pretpostavljam da ima i u Hrvatskoj...

jao drustvo mene boli stomak, i to tacno kod desnog rebra taj deo stomaka. bol je kao opekotina, ko da pece. juce me je isto bolelo, i kad sam bila na kontroli doktor je rekao da je to ok, i naglasila sam mu ko da me pece. sad me malo vise boli, jedva cekam da se sutra probudim da vidim da li ce se smanjiti. da li znate nesto o tome?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back