Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poludecu sad sam videla postu,zamislite vadila sam krv za triple test sad u ponedeljak,rekli su rezultati za 8dana,kad sad vec poslali pismo da su vec rezultati gotovi i da su uruceni ginekologu,i da samo on ima prava da nam ih procita,ko ce da izdrzi do 21oktob,i jer moguce tako brzo da ih urade,mozda nisu dobri :sad2: :sad2:, nemogu sad da se smirim :sad2: :sad2: bojim se da su losi
Koliko se kod nas cekaju ti rezultati triple testa,

Poludecu sad sam videla postu,zamislite vadila sam krv za triple test sad u ponedeljak,rekli su rezultati za 8dana,kad sad vec poslali pismo da su vec rezultati gotovi i da su uruceni ginekologu,i da samo on ima prava da nam ih procita,ko ce da izdrzi do 21oktob,i jer moguce tako brzo da ih urade,mozda nisu dobri :sad2: :sad2:, nemogu sad da se smirim :sad2: :sad2: bojim se da su losi

Alooo polakooooo kroasanu mali... there there... kao prvo je bitno da se smiris, jer znas da svaki stres utice na bebu! Ajd smiruj se! :nono:
E sad za triple test rezultati su meni stigli za 3 dana, u ponedeljak ujutru su ih poslali u cetvrtak u 12 popodne su stigli! Tako da je to ok... i meni su rekli max za 8 dana jer je to tako izmedju 3 i 8 dana, zavisi koliko mama da valjda za taj test, u koji grad salju, itd. ima mnogo faktora... :rtfm:
A jedino sto mozes da uradis je da lepo nazoves tog tvog lekara i da trazis da ti zakazu za sledecu nedelju! Ako nece, onda idi drugom lekaru ili ako hoces procitaj nam to cudo, pa cu ja sve zapisati i pitati mog lekara dal su rezultati dobri...
Samo se zenska smiri jer to za bebu nije dobro... :heart:

Da da sta ce tek biti u 9tom?!:hahaha: Joooj jedva cekam da me udara,sutira i boksuje :hahaha: :hahaha::rotf: Kako jos od sad pupak?:think: meni se jos nije pojavila ona linija od pupka na dole :dontunderstand:

Linea negra... ja je imam jos od Kine... znaci sigurno malo preko mesec dana... :think: a i pupak mi je krenuo ranije od tebe mozda zato sto sam debela a ti ne :think: ma ko ce ga znati... svaka trudnica se drugacije razvija, isto kao i beba... :heart:
Joooj i ja jedva cekam udaranje i ostalo, pa da je mazim i pricam i pevam joj! :mrgreen:

Alooo polakooooo kroasanu mali... there there... kao prvo je bitno da se smiris, jer znas da svaki stres utice na bebu! Ajd smiruj se! :nono:
E sad za triple test rezultati su meni stigli za 3 dana, u ponedeljak ujutru su ih poslali u cetvrtak u 12 popodne su stigli! Tako da je to ok... i meni su rekli max za 8 dana jer je to tako izmedju 3 i 8 dana, zavisi koliko mama da valjda za taj test, u koji grad salju, itd. ima mnogo faktora... :rtfm:
A jedino sto mozes da uradis je da lepo nazoves tog tvog lekara i da trazis da ti zakazu za sledecu nedelju! Ako nece, onda idi drugom lekaru ili ako hoces procitaj nam to cudo, pa cu ja sve zapisati i pitati mog lekara dal su rezultati dobri...
Samo se zenska smiri jer to za bebu nije dobro... :heart:
Hvala ti,ali sam stvarno uplasena ,nemogu da zakazem za sled ned jer se ovde ceka po mes dana dva,u svakom slucaju hvala ti puno ali nemogu da ti ih procitam jer nisu stigli kod mene,samo pismo u kojem kazu da su rezultati poslati kod dokt i da oni nemaju prava da ihnam kazu osim doktora nemogu nista do 21,a ta neizvesnost ubija,mislim da me razumes,bila si u drugu zemlju,kod nas su ipak mnogo bolji,ovi ovde nemaju srca,ubice me cekanje :sad2: i poceo je da me boli stomak od stresa,u pravu si moram da se smirim jer to bebi smeta

Hvala ti,ali sam stvarno uplasena ,nemogu da zakazem za sled ned jer se ovde ceka po mes dana dva,u svakom slucaju hvala ti puno ali nemogu da ti ih procitam jer nisu stigli kod mene,samo pismo u kojem kazu da su rezultati poslati kod dokt i da oni nemaju prava da ihnam kazu osim doktora nemogu nista do 21,a ta neizvesnost ubija,mislim da me razumes,bila si u drugu zemlju,kod nas su ipak mnogo bolji,ovi ovde nemaju srca,ubice me cekanje :sad2: i poceo je da me boli stomak od stresa,u pravu si moram da se smirim jer to bebi smeta

E mojne ti dodjem tamo!!! :nono: ne stresiraj Emmu!!! :evil:
Ok imam malu ideju... nece mnogo pomoci, makar malo ali saljem ti pp sad! :heart:

I znam kako ti je zenska!!! Tu sam za tebe... :cmok:
Idi lezi i odmaraj sad pls... popi neki cajic, mozda i toplu cokoladu da ti bude malo bolje... :sad2:

Poslednja izmena:

ti definitivno moras da se smiris inace kad rodis to malo bebce ima da ti place od jutra do mraka koliko je stresa akumuliralo preko tebe(te toxoplazmoza,te sad tri-test...)
prvo nedaj Boze da nesto nije u redu(a sigurno 100% je sve u redu) nece dr cekati 21.10 da ti to saopsti jer ako nesto ima ide se na dalje pretrage(amniocenteza,vilinocenteza...)da se bolje utvrdi!!!!
Drugo zar ti nisu rekli da tri-test uopste nije siguran,mislim da nedaje pouzdane rezultate!
Stvarno sad smiri lopticu i opusti se malo!!! sve ce biti:super::ok:

ti definitivno moras da se smiris inace kad rodis to malo bebce ima da ti place od jutra do mraka koliko je stresa akumuliralo preko tebe(te toxoplazmoza,te sad tri-test...)
prvo nedaj Boze da nesto nije u redu(a sigurno 100% je sve u redu) nece dr cekati 21.10 da ti to saopsti jer ako nesto ima ide se na dalje pretrage(amniocenteza,vilinocenteza...)da se bolje utvrdi!!!!
Drugo zar ti nisu rekli da tri-test uopste nije siguran,mislim da nedaje pouzdane rezultate!
Stvarno sad smiri lopticu i opusti se malo!!! sve ce biti:super::ok:

Nadam se da ce joj nasi komentari pomoci... iako znam da je tesko! :sad2:
Bonzitice imas muza, drzi se njega, crpi snagu iz njega, tako sam ja izdrzavala! :heart:
I ima elleonora pravo! Ako nesto ne do Bog ne bude u redu, doktor ce ti odmah javiti 100% da dodjes ili ides na dalja ispitivanja... a ima i pravo da i tripl test zna da omane i da bude da nesto nije u redu, a ono sve u redu... :roll:
Samo se opusti, smiri... ovo nije dobro za malu Emmu :sad2: plsssss... :sad2:

Bonzita,

Nemoj da se nerviras, please...Ne znam jesi li radila prethodno double test...Verovatno jesi i to i ultrazvuk u 12-13 nedelji gde se vec moze videti ako nesto nije u redu...
A jesu kreteni sto ne mozes odmah da vidis rezultate!
Sigurno je sve u redu...I zapamti da stres skodi bebi...probaj da ne mislis na to...znam da nije lako, jer sam ja cekala jedan dan rezultate biopsije horionskih cupica i bila na iglama, ali ipak pre tga nisam radila nikakve detaljne ultrazvukove i testove.

Setaj, citaj knjige...Pozzzz

vi ste sve iskusne pa trebam savet. hocu da ostanem trudna ali posto su mi neredovni ciklusi proverila sam hormone i nasli su mi pokaceni testosteron pa dali mi da pijem anti bebi pilule da bi ga neutralizirali.zanima me kada najranije mogu da ostanem trudna odkako prekinem te pilule inace treba da ih uzimam 3 meseca. ili jednostavno da ih zaboravim jedan dan a sta kazete. ako su mi tako sanse vece.ocajna sam pomoc. a imam 30 god

Kori, izvini, svtano ne znam odgovor na tvoje pitanje...Ali naci ce se vec neko ko se razume.
Jao, ljudi, ja sam jutros povracala, jako mi je bilo muka, a jedva sam povratila. I kako sam cucnula taqko me je jako zabolela sa leve strane , kod jajnika. I to me bas jako zabolelo, ustala sam i prestalo je za 4-5 sec. Ne znam sta bi to moglo biti, mozda zato sto sam prehladjena...

Ne brini, Steffi! Sama si rekla da si prehla]ena! A i to povraćanje! :sad2:Ti nagoni su jaki i dosta iscrpljujući! :cry: Znam šta ti pričam! Ja sam imala redovne jutarnje mučnine koje su trajale od jutra do mraka od sredine drugog do sredine trećeg meseca! Toliko su me povraćanja crpila, da posle svakog puta meni popucaju kapilari ispod podočnjaka!!! Na sledećoj kontroli (koliko se sećam to ti je nešto uskoro) obavezno taj bol napomeni doktorki - čisto da budeš mirna!!! :bye:

vi ste sve iskusne pa trebam savet. hocu da ostanem trudna ali posto su mi neredovni ciklusi proverila sam hormone i nasli su mi pokaceni testosteron pa dali mi da pijem anti bebi pilule da bi ga neutralizirali.zanima me kada najranije mogu da ostanem trudna odkako prekinem te pilule inace treba da ih uzimam 3 meseca. ili jednostavno da ih zaboravim jedan dan a sta kazete. ako su mi tako sanse vece.ocajna sam pomoc. a imam 30 god

Kori, ni ja ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali mislim da je najbolje da bez ustručavanja to pitaš lekara koji ti je prepisao anti-bebi pilule! Ipak on najbolje zna i ne bi lutala sa pogrešnim informacijama!!! :bye:

Slusaj svog lekara i pij pilule 3 meseca, nemoj se igrati sa tvojim telom pa da ih namerno ne pijes ili ti zaboravljas! Koliko se ja secam kad prekines pilule za 30 dana maximalno od prestanka bi trebalo da funkcionise... :think:

Kori, izvini, svtano ne znam odgovor na tvoje pitanje...Ali naci ce se vec neko ko se razume.
Jao, ljudi, ja sam jutros povracala, jako mi je bilo muka, a jedva sam povratila. I kako sam cucnula taqko me je jako zabolela sa leve strane , kod jajnika. I to me bas jako zabolelo, ustala sam i prestalo je za 4-5 sec. Ne znam sta bi to moglo biti, mozda zato sto sam prehladjena...

Ajooooj jadnaaa steffica :sad2: ja sam isto povracala svaki dan do 3eg meseca i isto tako me boleo stomak jer je povracanje ipak napor... nista strasno, samo treba izdrzati taj horor... :thumbdown: :sad2: a da i jos si i prehladjena... uzaaas... tebe strefilo sve sto je i mene, zenska! :( Drzi se!!! :cmok: :heart:

Eleeem zanimljivost ja sam sinoc sanjala svoje cedo... :klap: :super: sanjala sam da sam u bolnici i da se budim, dolazi sestra koja mi kaze da je carski prosao dobro, pita me dal imam bolove, ja ih nemam, osecam se ok, pospano samo... i onda mi donosi mali slatkiiii umotuljak! :heart: u njemu preslatkoooo bebce... i ja kazem Marta moja! A sestra mi kaze A neee gospodjo, dobili ste sina! :rotf: :hahaha: :heart: hahahahaha koje ludilooo sta ja sanjam! :mrgreen:

Zdravo trudnice, htela bi nesto da vas pitam, ja sam malo trudna kako se kaze tek 5 nedelja, savetovali su mi da ne idem jos kod ginekologa nego fino da sacekam da dodje 3 mesec, pa tek onda da idem, htela bi da pitam dali mozda treba da pijem neke vitamine za to vreme ili da se ipak savetujem sa svoim ginekologom.

Zdravo trudnice, htela bi nesto da vas pitam, ja sam malo trudna kako se kaze tek 5 nedelja, savetovali su mi da ne idem jos kod ginekologa nego fino da sacekam da dodje 3 mesec, pa tek onda da idem, htela bi da pitam dali mozda treba da pijem neke vitamine za to vreme ili da se ipak savetujem sa svoim ginekologom.

обавезно прво код гинеколога и онда слушај шта ти он каже!!!

Zahvaljujem se od sveg srca na podrsci i razumevanju,prvo kockici,danas sam tek videla sto si mi ono poslala,hvala ti mila,divna si,i tebi elleonora i angi,super ste drugarice,drago mi je sto vas imam kao i ostale zenske na ovom forumu.Ja sam lose spavala,a i danas sam sva nedaj boze,muz mi daje snagu,tesi me,on je drugaciji od mene,jaci,ja sam vam najveci panicar na svetu,i neznam kako cu izdrzati do 21.
Kako ste mi vi danas?Pozdrav i veliki :kiss::kiss::kiss::kiss: za sve vas i base bebice

Dobro nam dosla!:super::klap::klap::klap:
Nemoj da cekas nista,i neslusaj nikoga osim tvog ginekologa,zakazi sto pre,on ce lepo da pogleda jer je bebica unutra,tj da je sve u redu,nema veze sto je mala trudnoca,videce se zuman kesica,dace ti folnu kiselinu da pijes,sto je neophodno za razvijanje bebirona,zakazace ti posle 2-3ned ponovo da vidi srcanu radnju i kako napreduje bebac,i dace ti za laborator za silne nalaze,sto moras OBAVEZNO da uradis.Recice ti za testove koji te ocekuju uskoro.
Do tada sto vise voca,povrca,prirodnih sokova,i mesa,i mlecne proizvode,bar jednu casu mleka na dan,i nemoj da dizes tesko,sto vise odmaraj,izbegavaj voznju kolima,jer rupe i lezeci polic su opasni sada,pricivaj se dok se plod lepo smesti unutra i ojaca,i izbegavaj cigarete,kafu i gazirana pica.Pozdrav i cuvaj se!

dobrodosla u klub :klap:
kao sto su vec rekli i pre mene ,nemas razloga da cekas,pogotovo ne do treceg meseca
srcana radnja moze da se registruje od 6.nedelje
sto se tice vitamina i ostalih preparata to iskljucivo cekaj da ti lekar kaze i prepise u skladu sa tvojim potrebama i nemoj nista na svoju ruku,
nemoj se mnogo muvati u nekim guzvama jer su sad svi nesto bolesljivi i prehladjeni a tebi to sad ne treba
ne znam kako si se hranila do sad ,ali od sad se trudi da jedes sto zdravije i redovnije i sto je najvaznije UZIVAJ U NAJLEPSEM STANJU :super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back