Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ja sam jos uvek tu, a dokle cu ne znamo ;). Teoretski jos dve nedelje. Na zalost nemam nikakav savet, ja sam skoro svake noci budna negde od 2-3 pa do pet, sest ujutru, odgledam jutarnji program, doruckujem i odspavam jos jednu turu do 10-11. Umorna sam ali bolje ne umem. Ako neko ima genijalnu ideju na ovu temu neka nam javi!
Prijalo mi je da sam par puta otisla na masazu jer me je to opustalo i neposredno nakon toga lako utonem u san, ali da me drzi celu noc- jok.

Uh, slično je i kod mene.. Samo što ja ne mogu da spavam preko dana, nikada nisam ni mogla... I tako, jedva čekam da padne mrak, dremnem sat dva i onda u noćnu smenu ;) Sve gluposti na gomili programa sam naučila napamet.. Nema ništa novo na programu :lol:
Izgleda da je tako kako je, nema druge nego da se izdrži :)

Ja na srecu uspevam da dremnem preko dana, ali to ipak nije isto kao kad odvalis u cugu nocni san. Kazu da su to pripreme za nocno bdenje :). Mene podosta nervira sto me tada cesto spopadne i glad a trudim se da nocu ne jedem :x

Cao!
Evo i ja da se malo javim... Usla sam u VI mjesec sa 4 kg u plusu. U principu, nije strasno.
Stomak mi se malo zaokruglio, ostatak tijela je isti. Strija po stomaku i grudima nemam, jedino su noge pocele da mi pucaju i bas me to nervira. Fora je u tome sto sam i grudi i stomak udavila u STRIETU, a noge dosta slabije i eto mi sada! Nije strasno, ali su pored onih pubertetskih dosle i ove trudnicke strije, mozda 3-4 crtice i bas me ljude.
Moj deckic (mislim da sam javila da cekam deckica) se vrpolji, osjetim ga cesto. Mnogo smijesan osjecaj. Eto.
Mucnine me jos ponekad uhvate, osjetljivija sam na neke sokove i na voznju nego inace, ali nema vise onog mucenja sa pocetka trudnoce kada sam umirala po citav dan.

poljubac svim trudnicama!

Lepo da se jos poneko javi, ja sam mislila da vise niko od trudnica ne prati forum :(. Koliko shvatam ta prica sa strijama je takva da ako imas predispozicije tesko je da ih sprecis. Ja sam se mazala mlekcima za telo koja su bila i hidrantna i malcice masna i cini se prosla ok. Koliko mogu da seagledam od ovolikog stomaka cini se da ih nema :lol:. Mislim da je vazno i da se koza hidrira i mazanjam i unosenjem tecnosti. Meni je do daljnjeg prepisano da se setam ne bi li se spustila beba i da cekam, tako da do sledeceg ponedeljka vas pratim a posle ...:lol:kako bude. :kiss:

Cao trudnjace,bas gledam ovih dana neke trudnice na ulici i neka seta me hvata:D
Setila sam se dana kad sam ja bila trudna.Htela bih samo da vam napomenem da se cuvate sada kad su krenule vrucine,jer to trudnicama jako smeta. Ne znam kakvo ce ovo leto biti.Ako bude kao proslo majko moja:(

Ja cu se takve opasnosti resiti, pitanje je dana : ). Cak sam u dilemi da li ce klima koja je u spavacoj sobi ako bude potrebno moci da dovoljno ohladi i spavacu sobu gde ce biti krevetac, mada kapiram da je bolje drzati bebu dalje od klime... Nego, kako ono bese sa flasicama, staklene ili plasticne i koje plasticne niposto? A cucle kaucuk ili silikon?

Cao trudnice,imam i ja jedno pitanje mene izludjuju ona verovanja nemoj ovo nemoj ono te pazi kuda hodas preko cega prelazis nemoj nista uzet krisom sto nije tvoje npr.ako uberes tudju jabuku i gdje se tad dotaknes tu ostane bebi beleg,i jos mnogo toga,zna li neko jos neki primer,samo nemojte mi reci da je sve to glupost ima tu i nesto istine verujte mi

Cao trudnice,imam i ja jedno pitanje mene izludjuju ona verovanja nemoj ovo nemoj ono te pazi kuda hodas preko cega prelazis nemoj nista uzet krisom sto nije tvoje npr.ako uberes tudju jabuku i gdje se tad dotaknes tu ostane bebi beleg,i jos mnogo toga,zna li neko jos neki primer,samo nemojte mi reci da je sve to glupost ima tu i nesto istine verujte mi

Onda mora da sam ja ukrala jabuku i dodirnula se po glavi, jer moj malisa ima biljeg na glavi :D. A ja se nesto ne sjecam da jesam.
Odbijam da vjerujem u bilo sta takvo. Ponekad mislim da takva sujevjerja smisljaju oni koji nemaju pametnijeg posla od toga. Vise pazi na ishranu i na raspolozenje, a, po mom misljenju, na te gluposti slobodno mozes da zaboravis. Jedino sto ipak ne bi valjalo da krades :grin:

Phenomenon i Feelgood, puno srece u narednim danima :heart:

Evo sta sam ja cula od moje bake:trudnica ne smije na groblje,trudnica ne smije preci preko nikakve zice,ne smije se sisat u trudnoci jer se detetu skracuje zivot, ne smije vjesati ves iznad glave jer ce valjda bebi pupcana vrpca biti oko vratica,nesmijes dotaci nogom macku ili psa itd.al ovo sa jabukom znam slucaj gde je tacno tako.Nemoguce da jos neko nezna nesto sl.bilo bi dobro da napise pa ko veruje nek veruje

Onda mora da sam ja ukrala jabuku i dodirnula se po glavi, jer moj malisa ima biljeg na glavi :D. A ja se nesto ne sjecam da jesam.
Odbijam da vjerujem u bilo sta takvo. Ponekad mislim da takva sujevjerja smisljaju oni koji nemaju pametnijeg posla od toga. Vise pazi na ishranu i na raspolozenje, a, po mom misljenju, na te gluposti slobodno mozes da zaboravis. Jedino sto ipak ne bi valjalo da krades :grin:

Phenomenon i Feelgood, puno srece u narednim danima :heart:

I ja se pridruzujem, srecno...pa javite kako ste prosle:kiss::heart:

Hvala svima :) Nekako nisam baš poverovala sto posto da je devojčica iako su tri različita lekara
to potvrdila, kupili smo sve što nam treba u neutralnim bojama ;) tu i tamo jednu-dve roze zekice ali neka bude sve kako treba, ne smeta i da je dečak ;)
phenomenon, sa srećom.. ti si baš ustinila :)

Vala sad sam bas trudnica dzomba :). Evo dodjoh sa vezbi za porodjaj i ustanovismo da su se sve trudnice porodile i da sam ja sledeca na redu. Elem, idem sutra na ctg i kontrolu i javljam ima li sta novo. Ja se nesto ne osecam nista neobicno, kao da se nikad necu poroditi ;).

Bio je ovde negde spisak sa stvarima koje treba poneti u porodilište, dobila sam drugi spisak
u svom savetovalištu, za treći čula od drugarice... Ni jedan od njih ne uključuje tetra i švedske pelene,
svuda samo piše za Pampers... Phen, ti si najbliža porođaju, šta su tebi rekli? Treba da poneseš
ili ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back