KUTAK ZA MAME

'De ste bwe MAAMEEE:-D
Prvo da čestitam svim novopečenim srećnim mamama; bez uvrede ostalima, ali najviše poljubaca šaljem malom Đoletu i njegovoj mamici:razz:

Taman na vreme se vratih da pokupim neke savete i ako uspem i da podelim koji:wink:
Ljubim vas sve i vaše male (i one malo poodrasle) anđele:-)

@mackica
Vec sam se bila zabrinula za tebe i htela da se raspitujem po forumu sta se s tobom desilo.Faja ti, vidis - desilo se puno toga, daj neku Stefanovu slicicu, bjeee!
@mirka
fajaaa!

Fala bogu sve je u redu, nije nam se ništa desilo; smao našem kompjuteru :mrgreen: Pa sam namerno htela malo da se odviknem:p

Stefan je već velik, nisam verovala kad su mi svi govorili kako deca brzo rastu; prva dva meseca su bila ok; a narednih 7 je prošlo da nisam ni osetila:-(
Nabaciću neku sličku na odgovarajuću temu; sad sam se tamo zadržala sigurno sat vremena; deca su preslatka; a Đole (čuk-čuk) BOMBONA:-D :-D :-D

moj msin sad ima skoro 15mjeseci.dudu uzima samo noci kad treba zaspati a cim zaspi odma je izbaci.flasicu mu isto dajem kad ja krenem na spavanje popije nako u snu da se nebi po noci budio a inace je nece.ponekad yna ujutro kad se probudi traziti flasicu.sta mislite bil onda trebala da je skroz ukinem kad je vec netrazi sam.meni nekako zao sve mislim da ce ogladnuti preko noci posto imam srece da dugo spava.zaspi oko 8 ili pola 9 a ustane ujutro oko 9.i sta vi mislite kad je najbolje vrijeme da se pocne uvoditi navikavati na tutu.

te gumene cucle, dude, or whatever su uzasna stvar i ja to mom sinu necu nikad staviti u usta

Ako sam ja znala da je to nebuloza, znace i moj sin, posto nasledjuju inteligenciju od majke (decaci). Samo flasice sa cuclom, nista oni gumenjaci za zapusavanje usta i nista prsti u ustima...

ra-ta-tat:
te gumene cucle, dude, or whatever su uzasna stvar i ja to mom sinu necu nikad staviti u usta

Ako sam ja znala da je to nebuloza, znace i moj sin, posto nasledjuju inteligenciju od majke (decaci). Samo flasice sa cuclom, nista oni gumenjaci za zapusavanje usta i nista prsti u ustima...
Ahaaa, tako sam i ja mislila, ali ne reci 2x! :) Ajde zabrani bebi od mesec dana da gura rukicu i prstice u usta....

Ma garant nećeš dati; SVE što će ga smiriti i uspavati ćeš mu davati:lol:
Moj stefan je dudu koristio možda od drugog-trećeg do šestog-sedmog meseca. Jedan period nije mogao das diše bez nje. A onda sam izbacio. Meni je bilo najbolje to sa dudom zato što onda ništa drugo nije gurao u usta, bolje jedna duda nego sad sve što vidi pravac u usta... I prst ije baš nikada sisao.
Na flašicu pije samo vodu; odnosno jedino što uopšte hoće da pije osim mog mleka je voda. neće ni sokove, ni čajeve, ni čokoladna mleka, ni milk šejkove:roll: Samo sisa, neće čak ni moje mleko iz flašice...
Po tome sam zaključila da svako od nečega mora da odvikava dete kasnije; neko od dude, neko flajdže, a neko od sisanja:-(

Мом сину сам на крају морала да умотавам руке у завој, тј. целу шаку, целе ноћи би крвнички сисао палац а ви сад седите целу ноћ поред детета и вадите му палац из уста! Од два зла боље је изабрати оно мање, дакле, дуда јесте да није здрава, али лакше је са тим, само му узмеш кад буде моменат и ћао, нема више!

molim za odgovor:
ima li u Beogradu da se kupi mleko za bebče:
hipp formula 1?
jako mi j evažno da mi kažete.
takođe me zanima jel ima i huggies pelena svuda?
a ima li huggies vlažnih maramica?
najlepše hvala.
e, da...treba nam i krevetac, onaj "kmperski" chicco, sa svim dodatcima, jeste li to negde videle, a da nije chicco u merkatoru?
eto.
meni bebe porasle p anisam u toku, a treba mi za jednog malog engleza;)

Negooo, ima li neka od vas da je skoro davala dokumenta za roditeljski dodatak? Nije mi jasna sledeca stavka, tj gde se ide, jel u opstinu?!
Uverenja nadležnog organa starateljstva da majka neposredno brine o detetu
za koje je podnela zahtev, te da nije lišena roditeljskog prava u odnosu na decu prethodnog
reda rođenja

Izvod u Opstini, sve ostalo ima oko 5 stavki, u socijalnom, mislim da treba i potvrda o porezu na imovinu (katastar) i onda sve u predajes ponovo u Opstinu. Tako je makar bilo 2004. u Kraljevu.

Goscica:
Negooo, ima li neka od vas da je skoro davala dokumenta za roditeljski dodatak? Nije mi jasna sledeca stavka, tj gde se ide, jel u opstinu?!
Uverenja nadležnog organa starateljstva da majka neposredno brine o detetu
za koje je podnela zahtev, te da nije lišena roditeljskog prava u odnosu na decu prethodnog
reda rođenja
Ja mislim da je to u socijalnom.
Jel znas da moras da predas u roku od 3 meseca? Pozuri sa papirima

Znam da su skratili na 3 mes. - idioti! Imamo fore jos mesec i kusur.Inace hocu da poludim od te administracije, kakvo je to smaranje ljudi, pa to je katastrofa....Evo vec 2 nedelje jurcam za papire, a bebu dojim na 2 sata.Vazno je da oni trube o beloj kugi, a pri tom urade sve da ti maximalno otezaju.

JAO, ZENE STA DA RADIM? MOJA MALA ZADNJIH 4 NOCI NESPAVA KAKO TREBA I TO STO SPAVA JE UZ LJULJANJE ALI TO LIJE ONO NAJGORE NAJVISE ME NERVIRA STO JE POCELA ODJEDNOM DA TRAZI NA SVAKA 2H DA JEDE TJ DA PIJE MLEKO POPIJE PO 1L MLEKA. INACE IMA 10 MESECI (a te flasice nocne smo izbacili jedva kad je imala 6 meseci)pokusavala sam da joj dajem vodu ili caj ali vristi place i nece da spava dok joj nedam mleko

Ja sam mom sinu izbacila flasicu sa nepunih dve ipo godine! I pelene u isto vreme! Sada pije na flasicu sa piskom,i nju nosi u vrtic. Prakticna je zato sto se ne prosipa! (avent) Inace kad je kuci pije iz normalne case! U januaru je napunio 3 godine!

ja imam jedan mali problemcic sa svojim sinom.napravila sam od prvog dana gresku sto sam ga navikla da ga uspavljujem u nasem bracnom krevetu i da lezim pored njega sve dok neucvrsne.ali je poslje toga mirno spavo u svom kreveticu.ali zadnjih dana nece nikako u krevetic, cim osjeti da ga premjestam iz nasseg u njegov krevet onda se budi i place,a i kad osjeti da nema nikog pored njega kome moze vrtiti kosu ( to je nasljedio od tate koji to i dan danas radi) odma se budi i vristi.nemogu ga ostaviti da place jer se zakocene i vristi ko da ga neko tuce pa me sramota komsija.al vako nemoze dalje niti mozemo smirom spavati bez njega u krevetu niti sjediti ako je on zaspo.sta da radim i kao da ga sad naviknem da sam spava. (ima 15mjeseci).

baby84:
ja imam jedan mali problemcic sa svojim sinom.napravila sam od prvog dana gresku sto sam ga navikla da ga uspavljujem u nasem bracnom krevetu i da lezim pored njega sve dok neucvrsne.ali je poslje toga mirno spavo u svom kreveticu.ali zadnjih dana nece nikako u krevetic, cim osjeti da ga premjestam iz nasseg u njegov krevet onda se budi i place,a i kad osjeti da nema nikog pored njega kome moze vrtiti kosu ( to je nasljedio od tate koji to i dan danas radi) odma se budi i vristi.nemogu ga ostaviti da place jer se zakocene i vristi ko da ga neko tuce pa me sramota komsija.al vako nemoze dalje niti mozemo smirom spavati bez njega u krevetu niti sjediti ako je on zaspo.sta da radim i kao da ga sad naviknem da sam spava. (ima 15mjeseci).
Pa nek se navikava da se uspavljuje u svom kreveticu, pa neces morati da ga premestas i budis. Pricaj sa njim, ponavljaj mu kako nije dobro da spava sa tobom zbog toga i toga, iako su mali kapiraju vrlo dobro.

al u krevetu nece nikako da spava,samom sto ga pocnem stavljati u krevetic on vec pocne vristati i plakati.po dani nekad i hoce sam da zaspi ako je bas umoran,onda samo sto ga stavim u krevbet i kazem da odo donijeti soka ( neodem donijeti vec samo da sam zaspi) on odma zapajki, ali i to samo ako je u nasem krevetu, al navece nema sanse da ga samog ostavim.neznam sta cu ali vako neide vise.

Back