- Poruka
- 53.717
Đes kuljava.
bh_citadela

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
HTV1 08.11.2009. 14:00
Nedjeljom u dva
![]()
Gost emisije Nedjeljom u dva, pisac i kolumnist, Miljenko Jergović komentirat će najnoviji skandal oko Emira Kusturice i izbacivanja ekipe Hrvatske televizije sa snimanja. Jergović će govoriti i o svom boravku na sajmu knjiga u Beogradu i aktualnoj društvenoj situaciji u Hrvatskoj.
* Voditelj: Aleksandar Stanković
* Urednik: Aleksandar Stanković
Mene je učiteljica naučila da ne valja biti tužibaba, i ja se toga držim.
A ti naviko .. nisi ti kriv - to je do učiteljice.
al nikako da shvate
Nauci li te ona da tako lazes ?
Oda laži :
“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”
Dobrica Ćosić: clan SANU, u svom romanu "Deobe"
Oda laži :
“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”
Ne odlucujem ja vec oni, da li su Muslimani ili Bosnjaci, meni svejedno, njihova stvar.
Da su ostali Jugosloveni imali bi plus Punkt od mene.
![]()
Tacno, oni odlucuju!
Tako da danas imamo situaciju da se izjasnjavaju kao Bosnjaci, Bosanci i Muslimani.
Dobili smo tri nove nacije.
Da ste bili zdravo društvo Vesna Pešić bi zauzimala mnogo bolju poziciju na političkoj sceni. Inače, odmah se može uočiti da je profinjena osoba. I kad takva osoba reaguje afektirano - trebala bi se upaliti sirena za opštu opasnost.
Sad si zaebao vek sa generalizacijom.Po tebi je onda Mile Budak sa svojim trećinama otac hrvatske nacije.
dobro je rekla "Sram ga bilo!" i dobila aplauz...![]()
Da, interesantno zar ne? Citajuci ovde komentare o njoj rekao bi covek azdaja u najmanju ruku, a publika je sva podrzala.
![]()
Da dodje neki hrvatski intelektualac u neku emisiju i pocne blatiti hrvatske ljude i umjetnike dali bi i tada tako aplaudirao?
on je vishe koracev tipКио.
Што ти не ожениш Весницу Песницу... Били би леп пар...
![]()
![]()
Taj vas je čovjek toliko ukopao da je veliko pitanje kada ćete (i da li ćete) se uopće izvući, a što je najgore od svega, vi toga uopće i niste svjesni.
Nejači licemjerna, srblje po forumu gotovo svakodnevno mantra o tome kako roman "Na Drini ćuprija" opisuje sve muslimane, stoga i ona može hladno konstatovati da "Deobe" opisuju sve Srbe. Štoviše, još ga je i napisao Srbin (i to ne bilo koji Srbin nego vaš otac nacije, brrrr), a onaj prvospomenuti nije napisao musliman.
Samo se služi vašim oružjem. No drago mi je vidjeti da ste načitani, i to je nešto.
Stoga čitaj dalje pažljivo, ljigavi velikosrpski forumski talogu, ne odustaj. Suoči se sa činjenicama.
Vaš "otac nacije" tvorac je izjave "laž je srpski državni interes", i od toga nema bježanja i migoljenja. To nije rekao neki lokalni ratar, nego vaš najpoznatiji akademik.
Dobri Dobrica također je tvorac teza o "povijesnoj tragediji Srba koji su stalno bili žrtve svega i svih", zatim o "bliskosti srpske nacije humanističkom idealu čime je ona u svakom pogledu bolja od drugih nacija", kako su "sve druge nacije Srbe uvijek samo iskorištavale i kako su Srbi u miru izgubili bitke koje su dobili u ratovima", te na kraju kako je "svijet prema Srbima zao i nepravedan, a Srbi poniženi"
U njegovim riječima se vrlo lako mogu prepoznati mnoga svakodnevna forumska, javna i privatna laprdanja kojekakvih ravnogoraca, radikala, desničara, "patriota", nedićevaca, ljotićevaca, miloševićevaca i ine krvožedne gamadi. Kako, zašto? Pa zato što je Ćosić postavio osnovu ideologije srpskog nacionalizma druge polovine 20. vijeka i formulisao ga na način na koji će postati općeprihvaćen u širim krugovima. Toliko o njegovom uporištu u narodu. Čak i po zlu čuveni memorandum SANU dobrim dijelom je njegova zasluga i njegovih ruku (ne)djelo. Čovjek koji nosi tako nedužno ime je koncentrirano zlo, toliko koncentrirano da Slobo pored njega izgledakao nestašni dječarac, pa shvatam (i sažaljevam) da je prilično neugodno kad se, o narode nebeski, prepoznate u njegovim riječima i djelima.
Ako neko još ima neke sumnje, da podsjetim da je Dobrica (tatica?) Ćosić bio predsjednik skraćene Jugoslavije i vrhovni komandant srpske vojske u periodu kad su u BiH izvršeni najveći zločini nad nesrbima i praktično zaokružena srpska teritorija (jun 92. - maj 93.). Ova dobrota od čovjeka također je svojevremeno imao i vrlo konstruktivnu saradnju sa Franjom Tuđmanom po pitanju etničkog čišćenja.
"Razgovarajući o mogućnostima srpsko-hrvatskog kompromisa, Tuđman je ponudio razmenu stanovništva zapadne Slavonije sa stanovništvom hrvatske Posavine koja je u Republici Srpskoj. Ja sam tu ponudu prihvatio a Vens je odobrio uz formulaciju da se to nazove 'humanitarno preseljenje' i tako izbegne utisak etničkog čišćenja… Možda je to preseljenje bilo najviši stupanj naše saglasnosti i spremnosti na izvesne kompromise. Naravno, ja nisam mogao da tu razmenu punopravno zastupam bez stava Radovana Karadžića i vodstva Republike Srpske. Radovan se sa predlogom saglasio bez ikakvih uslovljavanja" (D. Ćosić, 2001).
Taj vas je čovjek toliko ukopao da je veliko pitanje kada ćete (i da li ćete) se uopće izvući, a što je najgore od svega, vi toga uopće i niste svjesni.
Sad si zaebao vek sa generalizacijom.Po tebi je onda Mile Budak sa svojim trećinama otac hrvatske nacije.
Po čemu si to zaključio???![]()
Ustase su ustase su ustase
su ustaše,su ustaše,su ustaše,su us us
Najgori ljudi
Dokle vise isto kad se sve zna o njima
pa da i meni je interesantno... a možda se radi o podvojenim ličnostimana krsti pljuju po njoj a u studiju aplaudiraju
![]()
Oda laži :
Udaljili ste se od teme:
HTV1 08.11.2009. 14:00
Nedjeljom u dva
![]()
Gost emisije Nedjeljom u dva, pisac i kolumnist, Miljenko Jergović komentirat će najnoviji skandal oko Emira Kusturice i izbacivanja ekipe Hrvatske televizije sa snimanja. Jergović će govoriti i o svom boravku na sajmu knjiga u Beogradu i aktualnoj društvenoj situaciji u Hrvatskoj.
* Voditelj: Aleksandar Stanković
* Urednik: Aleksandar Stanković