Kusturica uz uvrede otjerao Stankovića i oteo snimljeni materijal

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne razumiješ ti to , to ti je kreativna sinteza različitosti.

Kako je mogu biti protiv Hercegovca kad vidim da ga sad savjest grize ..

Ма грешиш то за шта га гризете код нас се зове ***** ал кад си ти научила да га видиш само осакаћеног и мањег па те убедили да је савест

08.09.09.
Sjajna knjiga
Iako je Kusturica u Ankoni izazvao ogromno interesiranje italijanskih medija, nije želio davati izjave ni intervjue nikome osim urednici „Dnevnog avaza“, s kojom je u višesatnom druženju razgovarao o Sidranu i novim filmskim projektima.

- Doći ću u Goražde. Tamo ćemo Sidran i ja na miru razgovarati o svemu. Čitao sam „Balkanski roman“ i mislim da je to sjajna knjiga. Vidim da je ostao prisutan taj Sidranov autentični jezik i to me raduje. Nažalost, nisam pročitao scenarij „Prvi put s ocem na izbore“ - rekao je Kusturica.

Moguća saradnja
Upravo je ovaj scenarij bio povod za susret koji su italijanski domaćini zagovarali, a kako bi razgovarali o tome da ga Kusturica režira. Sidran je obradovan mogućom saradnjom unatoč svemu što se između njih dvojice, nekadašnjeg sjajnoj tandema na filmovima „Otac na službenom putu“ i „Sjećaš li se Doli Bel“, dešavalo proteklih godina.

- Sve je u najboljem redu i onako kako smo očekivali. Festivalske atmosfere nisu za duže razgovore o našem filmskom poslu, pa smo našli da je najpametnije da se nađemo u Goraždu. Drago mi je da Emir dođe tamo, ne znam da li je on ikad nogom kročio u Bosnu nakon 1995. godine. Napravit ćemo najpreciznije dogovore o tome šta jeste naš eventualni budući filmski posao. Ako se pametni ljudi ne slažu politički i ideološki, mogu ostati prijatelji ako se ne dotiču te teme, a u interesu filma, kulture i talenata. Svako je dužan biti spreman na saradnju - rekao nam je jučer Sidran.

http://www.gorazde-x.com/vijesti/ra...otvrdili-razgovori-o-filmu-u-oktobru-u-goradu

pa logichno
srpski kralj kraljevine srbije koja je bila na strani pobednika u 1. svetskom ratu trebao je nakon pobede da abdicira i da krunu nekom hrvatu koji se borio za austro ugarsku lol
missim koje nebuloze...hrvati su tada molili aleksandra da shto pre ozvanichi formiranje shs jer su veoma dobro znali shta ih cheka ako ih srbi ne zashtite od jedne druge isto tako pobednichke vojske lol

Zasto su onda onako docekali naciste 1941 u Zagrebu?

Хекториусе, ти ниси озбиљан саговорник...

Уместо што покушаваш да читаш мисли - читај поруке!
А сад се врати па "понови градиво" које ниси схватио, уназад пар порука.
Да ти помогнем мало - да ли смо им МИ дали нацију?
Онај ко им је дао - тај може и да одузме, и тачка.

A ko im je "dao" naciju?

Puno njih kaze Tito.

A ako Stari vaskrsne bice vatreno.

:per:

Pusti ga nek leži, vidiš da nije sav svoj. Sad će doć lavica da ga nahrani.
Само да преконтролишем шта пишеш!!!

Ако је нешто "противуставно" или не дај Боже противУ Правилника - боље се самопријави!!!

:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:

Не терај ме да читам твоје ингениозности!!!:rtfm::rtfm::rtfm:
:per::per::per:

Izgleda da nisi uhvatio poentu mog posta. Hegelova definicija nacije je opsteprihvacena u svetu, a po toj definiciji, Muslimanima-Bosnjacima dosta toga fali da je ispostuju.
Kako se onda moze govoriti o nastajanju necega sto ne zadovoljava osnovne kriterijume opsteprihvacene definicije da bi uopste postojalo.
Ili ti je mozda ovaj moj post prekomplikovan da shvatis zasto je tesko govoriti o nastanku Muslimansko -Bosnjacke nacie.
Mozda ti je lakse da shvatis apsurd naslova filma: "Let iznad kukavicijeg gnezda"
Ako shvatas apsurd naziva tog filma shvatices i apsurd Muslimansko-Bosnjacke nacije.
Da pokusam da ti malo olaksam. Kukavica ne pravi gnerzdo, ona svoja jaja nosi u gnezda drugih ptica. Pokusaj sada da povuces paralelu sa Muslimansko-Bosnjackom nacijom.
A ako bas nikako nemozes, napisi pa da ja to uradim

Meni su sva ta naglabanja kako njihova nacija nije prava, kako su ovakvi-onakvi, odavde ili odande, pogresna, cesto i sovinisticka, treba postovati njihovu volju i potrebu za tim, to je njihovo pravo koje ni jedan Hegel ne moze da im oduzme, i verujem da se vecina sveta drzi toga, kad su konkretno oni u pitanju. To je ono sto ti tesko shvatas.

Poslednja izmena:
Само да преконтролишем шта пишеш!!!

Ако је нешто "противуставно" или не дај Боже противУ Правилника - боље се самопријави!!!

:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:

[/SPOILER]

Mene je učiteljica naučila da ne valja biti tužibaba, i ja se toga držim.
A ti naviko .. nisi ti kriv - to je do učiteljice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back