Kusturica uz uvrede otjerao Stankovića i oteo snimljeni materijal

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ostavimo na stranu njegove filmove, covek nije samo filmski stvaralac, vec i osoba koja javno zastupa odredjene politicke stavove.

I sta ja sad ne smem da napadam njegove politicke stavove (koji su glupavi), zato sto je dobio dve Zlatne Palme ? Pa kakve veze sa vezom ima jedno sa drugim ? Pa naravno da cu da napadam njegove glupave stavove o svemu i svacemu.

Мој је став да треба и да смеш. Човек се петља у политику и тиме је своје ставове ставио пред јавну критику.

Само, то треба чинити аргументовано, а не са мржњом, злурадошћу или намерном некоректношћу. Па тако један извали да "нас приказује"™ као Цигане, други га цинично помиње као "Немању", трећи назива овако, четврти онако. А ствар је проста као пасуљ - један врло интелигентан и врло свестан новинар је заказао интервју са планом да га у њему систематски провоцира и током целе емисије чини да се осећа неугодно и због нечега правда. Можемо се само неслагати око тога да ли је неко ко није изабрани политичар дужан да тако нешто трпи зарад гледалаца или не. А нарочито српски редитељ зарад хрватске публике, и то оног њеног дела који му је у старту изразито ненаклоњен.

"Ви се дивите ЕмирИ Ко.. Кустурици..." - од мржње јој се саплео језик! :lol:

Очигледно је зашто толико мрзи Кустурицу - човек не само што се вратио у Српство, већ је и далеко већи Србин у души него што ће она икада бити!

Претпостављам да исто мисли и о Иви Андрићу, Меши Селимовићу, и осталим великим умовима који су схватили величину Српског народа и Српске душе.

Питање је само - за шта је ТЕБИ мерило Весна Пешић па постављаш овакве њене хистеричне испаде, који су само доказ колико је та жена нула и као човек и као Српкиња?

Нападај, ал' гледај да имаш неки аргумент осим ''филмови су му крш''(а он има гомилу међународних награда) и ''опљачкао је мећавник''(а тамо је пре прелепог хотела била ливада).

Za ovaj prvi argument- pa to mi i nikad nije neki bitni argument.
A za ovaj drugi- pa i Miskovic je napravio prelep Delta siti, to ne znaci da nije nista opljackao. Uostalom, meni je to i najmanje bitno, mene najvis iritira njegova politicka ideologija.

A i sta si se toliko uhvatio da branis Mokru Goru, bio si tamo na odmoru pa ti se toliko svidelo, ili...?

. Можемо се само неслагати око тога да ли је неко ко није изабрани политичар дужан да тако нешто трпи зарад гледалаца или не. А нарочито српски редитељ зарад хрватске публике, и то оног њеног дела који му је у старту изразито ненаклоњен.

Zasto je onda uopste i prihvatio intervju, kada nije u stanju da se inteligentno bori sa svim provokacijama koje ce Stankovic da mu predoci? On je znao da je Stankovic takav novinar koji uvek 'cacka' nesto, to mu je stil.

Za ovaj prvi argument- pa to mi i nikad nije neki bitni argument.A za ovaj drugi- pa i Miskovic je napravio prelep Delta siti, to ne znaci da nije nista opljackao. Uostalom, meni je to i najmanje bitno, mene najvis iritira njegova politicka ideologija.

A i sta si se toliko uhvatio da branis Mokru Goru, bio si tamo na odmoru pa ti se toliko svidelo, ili...?

Тога је највише било на теми, погледај и сам. Хаха, значи Кустрица је опљачкао љубитеље филма је је снимио филмове који су популарни.

Да, био сам и саветујем сваком да оде. Са девојком, женом, породицом...

Нападај, ал' гледај да имаш неки аргумент осим ''филмови су му крш''(а он има гомилу међународних награда) и ''опљачкао је мећавник''(а тамо је пре прелепог хотела била ливада).

Аргумент му је да је то његов "филмски сензибилитет".

Претпостављам да и он у потаји гледа "Љуби, љуби ал' главу не губи", а јавно има "сензибилитет" за Џармуша и критику за Кустурицу (због Мећавника). :lol:

"Ви се дивите ЕмирИ Ко.. Кустурици..." - од мржње јој се саплео језик! :lol:

Очигледно је зашто толико мрзи Кустурицу - човек не само што се вратио у Српство, већ је и далеко већи Србин у души него што ће она икада бити!

Претпостављам да исто мисли и о Иви Андрићу, Меши Селимовићу, и осталим великим умовима који су схватили величину Српског народа и Српске душе.

Питање је само - за шта је ТЕБИ мерило Весна Пешић па постављаш овакве њене хистеричне испаде, који су само доказ колико је та жена нула и као човек и као Српкиња?

Slucajno naleteo trazeci nesto o Emiru a ne o njoj, nije mi merilo ona, ne svidja mi se njen komentar kako Srbija nije njegova domovina, ne zbog njega nego uopste, smatram da je Srbija svakom domovina ko to zeli, nezavisno o politickom opredelenju, naciji ili veri. Takodje sto se opredelio za srpstvo ne vidim kao nesto lose, njegova volja i to je ok.

E sad, Emiru nije u redu kako govori o svojim sunarodnicima Bosnjacima, nacin na koji je goovorio o Sarajevu i Sarajlijama, to je ono sto je njegovu moralnu stranu srozalo na najnizi moguci nivo, tamo je sve poceo, tom gradu moze da zahvali za mnogo toga, a on se ponasa kao da je tamo prolazio nevidjene golgote.

On jeste bahat, extreman do kraja, ima svoje dobre i lose strane, filmovi na jednu, a nacionalisticki ispadi na drugu stranu.

Njegov imenjak Hadzihafisbegovic na primer, mi je genijalan glumac, ali kad je politika u pitanju - previse extreman, bas kao i ovaj prvi.

A obojici puna usta pravde i postenja.

Poslednja izmena:
Slucajno naleteo trazeci nesto o Emiru a ne o njoj, nije mi merilo ona, ne svidja mi se njen komentar kako Srbija nije njegova domovina, ne zbog njega nego uopste, smatram da je Srbija svakom domovina ko to zeli, nezavisno o politickom opredelenju, naciji ili veri. Takodje sto se opredelio za srpstvo ne vidim kao nesto lose, njegova volja i to je ok.

E sad, Emiru nije u redu kako govori o svojim sunarodnicima Bosnjacima, nacin na koji je goovorio o Sarajevu i Sarajlijama, to je ono sto je njegovu moralnu stranu srozalo na najnizi moguci nivo, tamo je sve poceo, tom gradu moze da zahvali za mnogo toga, a on se ponasa kao da je tamo prolazio nevidjene golgote.

On jeste bahat, extreman do kraja, ima svoje dobre i lose strane, filmovi na jednu, a nacionalisticki ispadi na drugu stranu.

Njegov imenjak Hadzihafisbegovic na primer, mi je genijalan glumac, ali kad je politika u pitanju - previse extreman, bas kao i ovaj prvi.

A obojici puna usta pravde i postenja.

А шта је говорио о њима?

Njegovi sunarodnici su Srbi! :ok:
A njegova verska pripadnost je iskljucivo NJEGOVA privatna stvar.

He a odakle ti podatak da je 99% ljudi filmski nepismeno molim te? Sebe ne smatram nepismenom a ne dopadaju mi se njegovi filmovi, cenim to sto je slavan ali mi se ne dopada svaka slavna licnost. Umetnost je subjektivna, nije normalno da se svima sve svidja samo zato sto je popularno iz nekog razloga. Btw zivot mi ni najmanje nije mizeran kako rekoste da bih morala da imam hodocasnicko strahopostovnje od pojave, lika i dela Emira Kusturice. Ne vidim, zaista ne vidim razliku izmedju njega i Paskaljevica ili Markovica na primer. Da se ovde radi o Paskaljevicu uopste ga ne biste branili argumentima da je vrhunski fimski stvaralac, sto on za moj ukus svakako jeste, kao sto branite Kusturicu. Ovde se radi o tome sto je on portparol svega sto je srpsko i to je bas lepo ali on je zastranio u svemu tome a to ce vreme da pokaze

Jer mu nijedan nije ni do kolena. on zastranio a ti jednosmerna ko kružni tok

al kako neko reče i u kružnom toku ima izlaz al samo na desno

Ostavimo na stranu njegove filmove, covek nije samo filmski stvaralac, vec i osoba koja javno zastupa odredjene politicke stavove.

I sta ja sad ne smem da napadam njegove politicke stavove (koji su glupavi), zato sto je dobio dve Zlatne Palme ? Pa kakve veze sa vezom ima jedno sa drugim ? Pa naravno da cu da napadam njegove glupave stavove o svemu i svacemu.

Za ovaj prvi argument- pa to mi i nikad nije neki bitni argument.
A za ovaj drugi- pa i Miskovic je napravio prelep Delta siti, to ne znaci da nije nista opljackao. Uostalom, meni je to i najmanje bitno, mene najvis iritira njegova politicka ideologija.

Aj ne laprdaj više ,ja bih vama drugosrbijancima bre stavio svakom po 1000evara u džep i poslo vas u Afganistan na humanitarni rad

Zasto je onda uopste i prihvatio intervju, kada nije u stanju da se inteligentno bori sa svim provokacijama koje ce Stankovic da mu predoci? On je znao da je Stankovic takav novinar koji uvek 'cacka' nesto, to mu je stil.

Е, то је питање. Шта и како су се договорили и шта су један другом обећали када се десило да Кустурица коме ово није ни први ни први провокативни интервју толико полуди. Самим тим што се Кустурица уопште и изнервирао, мислим да је он у читавој причи преварена страна. Имао је Станковић и контра-ситуацију када су му гостовали момци из Лет-3, па је он њих избацио из студија... само, они су ишли другачијом логиком, упропастили су му тотално емисију уживо.

Можда зато што је све то добро избрисано оним лошим? Као и многим Србима оданде, зашто би се Кустина судбина разликовала од њихове?

S tom razlikom da se on dobrovoljno odrekao svega, njegova sudbina ne moze da se poredi sa sudbinama Srba koji su tamo stradali ili koji su morali da odu.

Сутра мало не може да се избрише, ако су ти муслимани први избрисали (а јесу).

Mozes da izbrises ono sta stoji na komadu papira, ali ono sta je bilo stvarno ne moze niko.

On je bio Musliman, ili Jugosloven, ziveo je tamo, odrastao je tamo, radio je tamo.

Jel mozes to da izbrises?

Da mozes svima bi te cinjenice u sekundi nestale iz glave, niko se vise toga ne bi secao, niko ne bi znao, jer nije ni bilo posto je neko izbrisao, zar ne?

:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back