Parra-Bellum
Buduća legenda
- Poruka
- 40.087
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Veliko je Nemanjino srpstvo... Svaka mu čast na tome...
Veličina njegovog srpsva je u tome, što je on to izabrao, a nije to po rođenju...
Kao Ivo Andrić, možda Meša Selimović, Josif Pančić i sl.
Nadam se samo da to srpstvo nije iz interesa... Zbog imanja, love iz ministarstva kuture i nekih drugih državnih privilegija...
Srpsko gostoprimstvo.
pametni cute, budale su na vlasti, a fukare u NWO organizacijama, a emir je najveci zivi srpski umetnik, bez spora, i ti mozes samo da mu se sagnes,ako ti on dozvoli........
Reko sam... Nadam se da nije iz interesa...
Ali ne menja suštinu...
Svaki sledeći film, mu je gori od prethodnog...
Naravno, pretpostavljas da ovim postom branis umetnika koji je doziveo najvise pljuvanja od strane 'kucnih pljuvaca'- nasu fantasticnu glumicu Mirjanu Karanovic.
Zar mu nije krsteno ime nemanja?
Nemam protiv i da go oslovljavam i sa emirom, to nemenja sustinu.
Поред филма, видим да се Емиру на душу ставља и ово прелепо здање што само говори о величини горепоменутих мишева.
http://www.mecavnik.info/wsw/index.php?p=196
Некада је била пуста планина, данас је једно од мени лепших места у Србији. Овде нема кока коле, само цеђеног сока и домаће ракије. Све је смишљено у духу лепе српске традиције. То наравно некима смета, по правилу онима што су јадни и мали.
Није фантастична глумица, али јесте једна од најбољих. Не треба претеривати у хваљењу некога, јер кад се претера, претвори се у супроност.
Мирјана Карановић није доживела ни "П" од пљувања у поређењу са Кустурицом. Њу пљују маргиналци и агресивци, док иза кампање против Кустурице стоји једна држава, неколико телевизија и барем неколико десетина људи на високим положајима у држави и медијима у неколико држава. Наравно да треба бранити Мирјану Карановић. Узгред, глумила је у неколико Кустуричиних филмова, а у оба која су добила Златну палму.
Реч је о омаловажавању и ругању. Као кад Амфилохиј зову Ристом, или патријарха Павла "грађанином Гојком Стојчевићем".
Не кажем да ти то чиниш, али већина једино због тога наглашава то "Немања"... док он заправо није нити променио име, нити се тако представља и потписује. Барем не још.
А и рекао је једном да се крстио између осталог и због тога да ови Бошњаци не би могли да га једног дана мртвог убрајају у себе, као што чине са Мешом Селимовићем. Мене искрено чуди како нико из ФБиХ није ставио фатву на њега, јер је према исламу казна за напуштање ислама смрт.
М.Карановић је заиста једна од квалитетнијих домаћих глумица и професор на БК универзитету.Мећутим подлегла је макијавелизму и свој дар успешно компонује са дневнополитичким трендовима.Знам да је глумачки посао код нас лоше плаћен, домаћа продукција кубури с новцем као и све гране уметности, али могла је она добити улоге попут оних у "Оцу на службеном путу" . Мећутим одабрала је пут којим се лакше иде.
Емир чачка мечку, зато га мечка и мрзи. Да се само мало суздржао од неких изјава, ови што га нападају би ћутали као заливени.
А искрено, да је на суптротној страни и да је о томе давао изјаве, сви ови што га сада бране, сви до једног би га пљували, а ови што га сада пљују, бранили. Зато и кажем да је читава ситуација јадна и да је јадно што се његови филмови уопште уплићу у ту причу, па, као, ови што га воле мисле да су његови филмови "добри", а ови што га мрзе мисле да су "дно дна". Чињеница је да 90% људи у Србији његове филмове нити воли нити гледа нити види лепоту у њима...
Реч је о омаловажавању и ругању. Као кад Амфилохиј зову Ристом, или патријарха Павла "грађанином Гојком Стојчевићем".
Не кажем да ти то чиниш, али већина једино због тога наглашава то "Немања"... док он заправо није нити променио име, нити се тако представља и потписује. Барем не још.
А и рекао је једном да се крстио између осталог и због тога да ови Бошњаци не би могли да га једног дана мртвог убрајају у себе, као што чине са Мешом Селимовићем. Мене искрено чуди како нико из ФБиХ није ставио фатву на њега, јер је према исламу казна за напуштање ислама смрт.
99% људи је филмски тотално неписмено тако да то није аргумент. Не кажем да свако мора да се одушевљава његовим филмовима, али ћути и поштуј. Његова величина и разлог за поштовање се управо и огледа у припадности ''овој страни'', јер је евидентно геније или довољно храбар да отворено каже оно што други не смеју, а односи се на потурице и уопште однос према Србији.
He a odakle ti podatak da je 99% ljudi filmski nepismeno molim te? Sebe ne smatram nepismenom a ne dopadaju mi se njegovi filmovi, cenim to sto je slavan ali mi se ne dopada svaka slavna licnost. Umetnost je subjektivna, nije normalno da se svima sve svidja samo zato sto je popularno iz nekog razloga. Btw zivot mi ni najmanje nije mizeran kako rekoste da bih morala da imam hodocasnicko strahopostovnje od pojave, lika i dela Emira Kusturice. Ne vidim, zaista ne vidim razliku izmedju njega i Paskaljevica ili Markovica na primer. Da se ovde radi o Paskaljevicu uopste ga ne biste branili argumentima da je vrhunski fimski stvaralac, sto on za moj ukus svakako jeste, kao sto branite Kusturicu. Ovde se radi o tome sto je on portparol svega sto je srpsko i to je bas lepo ali on je zastranio u svemu tome a to ce vreme da pokaze
He a odakle ti podatak da je 99% ljudi filmski nepismeno molim te? Sebe ne smatram nepismenom a ne dopadaju mi se njegovi filmovi, cenim to sto je slavan ali mi se ne dopada svaka slavna licnost. Umetnost je subjektivna, nije normalno da se svima sve svidja samo zato sto je popularno iz nekog razloga. Btw zivot mi ni najmanje nije mizeran kako rekoste da bih morala da imam hodocasnicko strahopostovnje od pojave, lika i dela Emira Kusturice. Ne vidim, zaista ne vidim razliku izmedju njega i Paskaljevica ili Markovica na primer. Da se ovde radi o Paskaljevicu uopste ga ne biste branili argumentima da je vrhunski fimski stvaralac, sto on za moj ukus svakako jeste, kao sto branite Kusturicu. Ovde se radi o tome sto je on portparol svega sto je srpsko i to je bas lepo ali on je zastranio u svemu tome a to ce vreme da pokaze
Него колико је писмено? Волим филмове, гледам их у слободно време, али мој критички став је небитан. А они који су битни говоре позитивно о Емиру. Цела та концепција пљувања нечијег лика и свега што је створио због неког хрватског провокатора, а да си притом Србин, је, сложићеш се, страшна последица комлекса и има везе само са страначком острашћеношћу, а никакве са филмским укусом или људским квалитетом дотичног.
Kusturica je Srbenda . Alal mu vera