Kusturica uz uvrede otjerao Stankovića i oteo snimljeni materijal

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bog visoko, rusija daleko..a kusta..well kusta bez " umetnickog nadahnuca " :)

Ма какво надахнуће, он је нико и ништа, неиснспиративан, неук, необдарен... ма шта да ти причам:

48014794.jpg

За своје кратке филмове награђиван је још у средњој школи. Филмску режију завршио је на Филмској академији у Прагу (ФАМУ). Двоструки је добитник Златне палме филмског фестивала у Кану, за филмове Отац на службеном путу и Подземље). Носилац је „ордена Витеза реда уметности и књижевности“

2007. године му је додељен Орден витеза лепих уметности и књижевности, највише француско признање у области културе. Те године режирао је и спот за насловну песму албума француског музичара Мануа Чаоа - Rainin' In Paradize.

Назив Жанр Награда
1978 Герника Студентски филмски фестивал у Карловим Варима - најбољи кратки филм
1979 Невјесте долазе
1980 Бифе 'Титаник'
1981 Сјећаш ли се Доли Бел Венецијански филмски фестивал - најбољи филм
1985 Отац на службеном путу „Златна палма“
1988 Дом за вешање Најбоља режија на канском филмском фестивалу[7]
1993 Arizona Dream „Златни медвед“
1995 Подземље „Златна палма“[8]
1998 Црна мачка бели мачор „Сребрни лав“
2001 Приче супер осмице „Златни кентаур“
2004 Живот је чудо
2007 Завет
2008 Марадона Кански филмски фестивал

Мислим само две златне палме, пиххх

Па зар није?

Uvrede takodje mogu da se smatraju cinom agresije, tako gledano mozda, medjutim ne verujem da mu je to bio cilj, pitanja mu jesu provokativna, ali to u medjuvremenu svi znaju. To mu je posao. Emira nista nije sprecavalo da mu diplomatski sa smeskom potpuno miran odgovori kako hoce i sta hoce, ali to je vrlina koju jako malo Balkanaca poseduje.

Uvrede takodje mogu da se smatraju cinom agresije, tako gledano mozda, medjutim ne verujem da mu je to bio cilj, pitanja mu jesu provokativna, ali to u medjuvremenu svi znaju. To mu je posao. Emira nista nije sprecavalo da mu diplomatski sa smeskom potpuno miran odgovori kako hoce i sta hoce, ali to je vrlina koju jako malo Balkanaca poseduje.

Питања му нису провокативна него безобразна ,и дозирана као и код сваког острашћеног новинара неком гелда кроз прсте а неког вређа
А сад да те питам нисам знао да си био присутан интервјуу па знаш како се Кустурица Немања Велики Емир понео?

Питања му нису провокативна него безобразна ,и дозирана као и код сваког острашћеног новинара неком гелда кроз прсте а неког вређа
А сад да те питам нисам знао да си био присутан интервјуу па знаш како се Кустурица Немања Велики Емир понео?

OZNA sve dozna!

:lol:

Zasto su mediokriteti uvek najglasniji kada treba popljuvati neku velicinu?

Uzasno mi smeta svo to omalovazavanje,nipodastavanje,cinizam i malogradjanstina koji teraju male nikogovice da se "ostre" na kritikama ljudi koji su se dokazali i licno i profesionalno.

Cinjenica je da nam je drustvena "elita" satkana od takvih,a da njihov nizerazredni ,"blatnjavi" deo cine pljuvaci iz kucne radinosti.Svi zavidni na uspeh i nesposobni za licnu samokritiku sopstvenog bednog zivota,uvek su spremni da iz sve snage napadnu svakog ko je uspeo, jer ako uspe da zamaze blatom njegov lik,onda ni sopstvena kaljuga nece biti tako zalosna.

Vala baš! Svaka ti se pozlatila!:klap:

Muka mi je od toga sto smo postali toliko ostrasceni srpskom velicinom da ne vidimo bahatost, bezobrazluk i nekulturu jednog pukog nacionaliste koji je nadmen, iskompleksiran sopstvenim poreklom i nadignut zato sto je pravio interesantne filmove za taj Kanski festival, da misli da mu se moze sve u zemlji koja je toliko jadna, izmrcvarena i posrnula da ne bi vise uocila kulturu ni da je tresne po sred lica.

Muka mi je i sto ocigledno jako mladi ljudi u Srbiji vise ne razmisljaju svojom glavom vec postaju zatvoreni ksenofobici koji bi se vratili u roman Na Drini cuprija i nabijanje na kolac u cilju dokazivanja nekakve pure srpske nacije. Toga nema na Balkanu kako ne razumete vise...Dokle da nas ovakvi prostaci kao sto je Kusturica brukaju po svetu, otimaju planine, grade sta im gde padne na um. Ko zamislja on da jeste? Zasto neko drugi od nasih velicina, koje hvala Bogu imamo, nema isti status? Mucnite malo glavom pobogu, zasto Stefan Milenkovic ne dobije sansu da gradi po Kopaoniku sta mu padne prvo pod ruku i on je velicina i to kakva. Kusturica je dokaz da mozes biti uspesan covek u poslu ali los covek, prvenstveno zbog toga sto se ponasa bahato. Kada ga pogodite istinom on upotrebi agresiju i ja bih se zapitala da li je sa njim sve u redu ukoliko bih platila odmor u njegovom selu a on mi zabrani da gledam kanal na TV-u zato sto je ON tako odlucio. Zasto ga boli ono sto je radio? Uvek je surovao sa nekim politicarima, nema razlike izmedju njega i onog Velje Ilica sto je jednu zenu ono surovo vredjao. Sam Andric je lepo kazao "Dodje tako vreme kad pamet zacuti, budala progovori a fukara se obogati"...nikada necu stati na stranu coveka koji nije u pravu samo zato sto je Srbin, ljudi se dele na dobre i lose a ne na Srbe i ostale

Muka mi je od toga sto smo postali toliko ostrasceni srpskom velicinom da ne vidimo bahatost, bezobrazluk i nekulturu jednog pukog nacionaliste koji je nadmen, iskompleksiran sopstvenim poreklom i nadignut zato sto je pravio interesantne filmove za taj Kanski festival, da misli da mu se moze sve u zemlji koja je toliko jadna, izmrcvarena i posrnula da ne bi vise uocila kulturu ni da je tresne po sred lica.

Muka mi je i sto ocigledno jako mladi ljudi u Srbiji vise ne razmisljaju svojom glavom vec postaju zatvoreni ksenofobici koji bi se vratili u roman Na Drini cuprija i nabijanje na kolac u cilju dokazivanja nekakve pure srpske nacije. Toga nema na Balkanu kako ne razumete vise...Dokle da nas ovakvi prostaci kao sto je Kusturica brukaju po svetu, otimaju planine, grade sta im gde padne na um. Ko zamislja on da jeste? Zasto neko drugi od nasih velicina, koje hvala Bogu imamo, nema isti status? Mucnite malo glavom pobogu, zasto Stefan Milenkovic ne dobije sansu da gradi po Kopaoniku sta mu padne prvo pod ruku i on je velicina i to kakva. Kusturica je dokaz da mozes biti uspesan covek u poslu ali los covek, prvenstveno zbog toga sto se ponasa bahato. Kada ga pogodite istinom on upotrebi agresiju i ja bih se zapitala da li je sa njim sve u redu ukoliko bih platila odmor u njegovom selu a on mi zabrani da gledam kanal na TV-u zato sto je ON tako odlucio. Zasto ga boli ono sto je radio? Uvek je surovao sa nekim politicarima, nema razlike izmedju njega i onog Velje Ilica sto je jednu zenu ono surovo vredjao. Sam Andric je lepo kazao "Dodje tako vreme kad pamet zacuti, budala progovori a fukara se obogati"...nikada necu stati na stranu coveka koji nije u pravu samo zato sto je Srbin, ljudi se dele na dobre i lose a ne na Srbe i ostale

:per:
196_198948331547af7c2c5b0ee.gif
:per:

Ti stvarno mislis da sujetni i iskompleksirani ljudi ne mogu da budu priznate licnosti u svojoj oblasti ? Pa mnooogo gresis u tome...Sujeta i iskompleksiranost nemaju nikakve veza sa tim da li je neko najbolji ili najgori u nekom poslu.

To da je prostak je pokazao ovom dernjavom,i time sto im nije dozvoljavao da odu dok ih verbalno ne isponizava i oduzme im snimljeni materijal.

Tačno tako, što se ono kaže - odvojimo ličnost od djela.
Ali u ovom njegovom gubitku kontrole, divljanju , ima i nešto pozitivno - ukazuje da ga grize savjest zbog prošlosti.

pametni cute, budale su na vlasti, a fukare u NWO organizacijama, a emir je najveci zivi srpski umetnik, bez spora, i ti mozes samo da mu se sagnes,ako ti on dozvoli........

registra ti li si?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back