Kusturica uz uvrede otjerao Stankovića i oteo snimljeni materijal

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima on kvalitete,to je cinjenica,ali ova pitanja sto je postavio Emiru nisu bila na mestu,to je bila tipicna provokacija,Emir nije politicar da bi ga tako provocirao,vec sam i rekla da je malo i Emir odgovoran jer je morao da zna kakav mu novinar dolazi i da sa takvim novinarom nema prijatnog razgovora jer taj zivi da nekoga izvede iz takta.To je dobro za politicke emisije,ali kada je u pitanju umetnost,muzika bilo sta drugo,treba imati granicu.

Da kada je u pitanju umetnost, sa tim se slazem, ali kada je u pitanju samo umetnost.
Kada imas umetnika koji stalno iznosi svoj politicki stav, normalno je da ces ga provocirati da ti kaze sustinu svog politickog stava...
Po meni svaki politicki intervju treba da ima provokaciju, a kvalitet intervjua zavisi od toga da li je ta provokacija inteligentna ili nije... Kusturica je takva licnost da ga nije moguce odvojiti od politike. (Kao uostalom i Gorana Markovica i Gorana Paskaljevica, i sve ove umetnike sa 'moje strane', to je cisto tehnicka stvar )

Zasto su mediokriteti uvek najglasniji kada treba popljuvati neku velicinu?

Uzasno mi smeta svo to omalovazavanje,nipodastavanje,cinizam i malogradjanstina koji teraju male nikogovice da se "ostre" na kritikama ljudi koji su se dokazali i licno i profesionalno.

Cinjenica je da nam je drustvena "elita" satkana od takvih,a da njihov nizerazredni ,"blatnjavi" deo cine pljuvaci iz kucne radinosti.Svi zavidni na uspeh i nesposobni za licnu samokritiku sopstvenog bednog zivota,uvek su spremni da iz sve snage napadnu svakog ko je uspeo, jer ako uspe da zamaze blatom njegov lik,onda ni sopstvena kaljuga nece biti tako zalosna.

Uzasno mi smeta svo to omalovazavanje,nipodastavanje,cinizam i malogradjanstina koji teraju male nikogovice da se "ostre" na kritikama ljudi koji su se dokazali i licno i profesionalno.

Cinjenica je da nam je drustvena "elita" satkana od takvih,a da njihov nizerazredni ,"blatnjavi" deo cine pljuvaci iz kucne radinosti.Svi zavidni na uspeh i nesposobni za licnu samokritiku sopstvenog bednog zivota,uvek su spremni da iz sve snage napadnu svakog ko je uspeo, jer ako uspe da zamaze blatom njegov lik,onda ni sopstvena kaljuga nece biti tako zalosna.

Naravno, pretpostavljas da ovim postom branis umetnika koji je doziveo najvise pljuvanja od strane 'kucnih pljuvaca'- nasu fantasticnu glumicu Mirjanu Karanovic.

:tick:

Veliko je Nemanjino srpstvo... Svaka mu čast na tome...

Veličina njegovog srpsva je u tome, što je on to izabrao, a nije to po rođenju...

Kao Ivo Andrić, možda Meša Selimović, Josif Pančić i sl.

Nadam se samo da to srpstvo nije iz interesa... Zbog imanja, love iz ministarstva kuture i nekih drugih državnih privilegija...

On ima dovoljno love , a imanje na mokroj gori nije njegovo . On je samo upravjnik tamo .
A inace ,moze da bira de ce da zivi . Ne moze da zivi samo u Sarajevu i u Zagrebu , a ostatak sveta , za njega je od uvek bio otvoren , ko za tebe Ledena Stena , Durlan, Sopotnica , Grkinja , ili Merosina .

Poslednja izmena:
Da kada je u pitanju umetnost, sa tim se slazem, ali kada je u pitanju samo umetnost.
Kada imas umetnika koji stalno iznosi svoj politicki stav, normalno je da ces ga provocirati da ti kaze sustinu svog politickog stava...
Po meni svaki politicki intervju treba da ima provokaciju, a kvalitet intervjua zavisi od toga da li je ta provokacija inteligentna ili nije... Kusturica je takva licnost da ga nije moguce odvojiti od politike. (Kao uostalom i Gorana Markovica i Gorana Paskaljevica, i sve ove umetnike sa 'moje strane', to je cisto tehnicka stvar )

Jeste,ali pitanja su bila u cilju da isprovociraju coveka koji na njih ne moze znati odgovor kao sto je"zasto je Milosevic pio viski dok je Sarajevo bilo u okruzenju"?,to nije pitanje o politickom stavu vec iznosenje sopstvenog politickog stava u nameri da se isprovocira sagovornik.

Kusturica je reagovao emotivno(da je blaziran sigurno ne bi bio umetnik), kada je Stankovic zamenivsi kontekste njega indirektno nazvao nacistom i simpatizerom nacizma(procitajte uvodni post da bi shvatili o cemu se radi). Uporedio je Hitlera i Evu Braun sa Milosevicem i Mirom Markovic, i pritom insinuirao da se oduseljavao Milosevicem, odnosno, po njemu, to je isto kao i da se odusevljavao nekom postupku Hitlera.
Svako normalan bi reagovao kao Kusturica, a dokaz da je ispravno reagovao tako sto im je uduzeo snimak, jesu i komentari na forumu koji su(sto zbog namere, ili, mozda, nedostatka inteligencije) prijemcivi za prihvatanje insinuacije i izvrtanja istine.

Тако је. Питања која је упутио овај "новинар" су чиста провокација и сумњам да му је циљ уопште и био да у Загреб однесе било какав материјал, већ је желео скандал и сопствену промоцију, а наравно при том да Кустурици "залепи" етикету нацисте.

С обзиром да је Кустурица, веома интелигентан, храбар и бескомпромисан, прочитао је целу причу и поступио на једини исправан начин - мушки и одлучно.

Naravno, pretpostavljas da ovim postom branis umetnika koji je doziveo najvise pljuvanja od strane 'kucnih pljuvaca'- nasu fantasticnu glumicu Mirjanu Karanovic.

Види таких глумица било код нас на кило а има их и сад
Куста је бре један од пар у свету , кад је Куста позво ту Карановићку да буде епизода у његовом филму поломила обе ноге да стигне ,јер ако не стигне на време узеће неку жену са улице да одглуми место ње

Ne zelim da branim ili napadam nikog,ali novinari ponekad stvarno,stvarno preteruju i mnogo puta sam video da ljudi bukvalno polude od provokativnih pitanja...ipak, smo svi mi od krvi i od mesa i mi obicni ljudi i ove poznate face...

Tacno, evo opet navodim intervju koji je sa Kusturicom radio Mato Djakovic, sto treba da bude svim novinarima za primer.
Nije problem postaviti i poneko provokativno pitanje, ali to mora da bude postavljeno tako da drugu stranu ne isprovocira do tog nivoa.
Ako su tacni navodi o pitanjima koje je postavljao Stankovic, onda je ovaj ispao pravi ljakse. Em je posle toliko vremena ovaj uspeo da dogovori intervju, em ga je radio u njegovom domu, em sto ovaj naravno nije uvazavao ni malo cinjenicu da se pred njim nalazi poznati reditelj, covek od glasa i renomea. Tako da je Stankoviceva tragedija tim veca. Zao mi je sto se tako zavrsilo, al sta ces.

Не знам да ли је неко већ поставио чланак из Вечерњих новости, ал' неће шкодити ако још једном чујемо шта је Куста рекао на све то:

"MOKRA GORA - Kada bi se, ne daj bože, virus novog gripa širio brzo kao loše vesti o Kusturici u Hrvatskoj, teško da bi neko preživeo. Odjeknula je u susednoj državi kao bomba informacija da je proslavljeni reditelj, novinara Aleksandra Stankovića i šestočlanu ekipu HRT usred intervjua "ibacio iz Drvengrada i zaplenio im snimljeni materijal". Ekskluzivno za "Novosti", vlasnik dve kanske "Zlatne palme" kaže: Gosti su zloupotrebili gostoprimstvo mog doma!
-
Taj Stanković je ušao u moju dnevnu sobu, a svako njegovo pitanje predstavljalo je pokušaj stvaranja skandala. Zloupotrebio je gostoprimstvo moje porodice, a kada je postalo jasno da intervju nije uspeo, u žurbi je zaboravio snimljene kasete, koje ću mu vratiti - kaže Kusturica.

Dodaje Kusturica da je pomenuti "građanin Hrvatske došao u dobronameran dom, ali je nažalost tragao jedino za najširim spektrom zloupotreba gostoprimstva, i za aferama".

- Ja, za razliku od njega, nisam želeo skandal. Iz straha da se to ipak ne dogodi, jedino mi je preostalo da gostima uskratim gostoprimstvo. Moram da priznam, uplašile su me i oči novinara koje su bile prazne, oči koje jednostavno ne govore ništa - ističe reditelj.
HRT prenosi Stankovićeve tvrdnje, da je od Kusturice doživeo "klasično razbojništvo", kao i da su reditelja "iznervirala pitanja o njegovom odnosu sa Slobodanom Miloševićem".

Tokom intervjua, novinar je pokušao da Miloševićevu Srbiju poistoveti sa Hitlerovom Nemačkom. Kusturica očigledno nije "naseo" na provokaciju, priliku nije iskoristio da novinara podseti na istoriju Hrvatske tokom Drugog svetskog rata. Odsustvo očekivane reakcije, nije dalo traženi televizijski skandal.

Zatim je u formi pitanja, novinar poistovetio sudbinu Hrvatske, sa genocidom koji je tokom Drugog svetskog rata doživeo narod Izraela! Kusturicu je pitao: "Hoćete li Izraelcima reći, kako je dirljiva pažnja kojom je Hitler u Vučjoj jami obasipao Evu Braun?"

Kada je situacija dovedena do besmisla, Kusturica je, navodno, Stankoviću odgovorio pitanjem: "Zašto malo ne pričamo o hrvatskim legionarima koji su ubijali Srbe po Hrvatskoj?". Zatim je Kusturica, tvrde u hrvatskoj televiziji, "uz psovke ustao i završio razgovor".

- To su bila samo neka od pitanja, sve što je taj čovek izgovorio u mojoj dnevnoj sobi predstavljalo je besmislenu i jeftinu provokaciju. Ne pristajem dobrovoljno da me skandal - majstori gađaju blatom, samo zato što im je to palo na pamet - ističe Kusturica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back