Kusturica uz uvrede otjerao Stankovića i oteo snimljeni materijal

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoć slušam da Majkl Mur naplaćuje 1500 dolara za petominutni intervju,kaže da će kupiti sebi avion.Valjda niko normalan ne očekuje od jednog Kusturice da se izdržava obrađujući njive i loveći divljač po planinama.

Bas si ih lepo stavio u isti kos, i jedan i drugi su moralne ljige.
dok majkl mur mrsomudima o velikim bonusima istovremeno mlati kintu za intervju, tako isto i nemanja.
Niko ne ocekuje od nemanje da obradjuje njive, nema potrebe da se ide u krajnjost, ali je isto tako nemoralno da prisvoji tudje njive i na njima pravi kintu, a ovamo mantra o antiglobalizmu. Licemrje, kojim gubi autonomnost i kredibilitet jednog umetnika.

Nadam se samo da to srpstvo nije iz interesa... Zbog imanja, love iz ministarstva kuture i nekih drugih državnih privilegija...

Haha ovde si bas ono lupio da sve zveci

Sigurno da je najpopularnija stvar na svetu devedesetih bila predstavljati se kao Srbin

Sigurno da je to bio odlican put da zaradis gomilu para i svih mogucih privilegija u Parizu

Da se predstavljao kao dobri Bosnjanin i pravio filmove o zlim Srbima do sad bi za njih dobio bar dva oskara

Haha o hbt

Sigurno da je najpopularnija stvar na svetu devedesetih bila predstavljati se kao Srbin

Sigurno da je to bio odlican put da zaradis gomilu para i svih mogucih privilegija u Parizu

Da se predstavljao kao dobri Bosnjanin i pravio filmove o zlim Srbima do sad bi za njih dobio bar dva oskara

Haha o hbt

Reko sam... Nadam se da nije iz interesa...

Ali ne menja suštinu...

Svaki sledeći film, mu je gori od prethodnog...

Kusturica je reagovao emotivno(da je blaziran sigurno ne bi bio umetnik), kada je Stankovic zamenivsi kontekste njega indirektno nazvao nacistom i simpatizerom nacizma(procitajte uvodni post da bi shvatili o cemu se radi). Uporedio je Hitlera i Evu Braun sa Milosevicem i Mirom Markovic, i pritom insinuirao da se oduseljavao Milosevicem, odnosno, po njemu, to je isto kao i da se odusevljavao nekom postupku Hitlera.
Svako normalan bi reagovao kao Kusturica, a dokaz da je ispravno reagovao tako sto im je uduzeo snimak, jesu i komentari na forumu koji su(sto zbog namere, ili, mozda, nedostatka inteligencije) prijemcivi za prihvatanje insinuacije i izvrtanja istine.

Poslednja izmena:
Veliko je Nemanjino srpstvo... Svaka mu čast na tome...

Veličina njegovog srpsva je u tome, što je on to izabrao, a nije to po rođenju...

Kao Ivo Andrić, možda Meša Selimović, Josif Pančić i sl.

Nadam se samo da to srpstvo nije iz interesa... Zbog imanja, love iz ministarstva kuture i nekih drugih državnih privilegija...

Пази кад сам знао да је ово позадина целе приче, а не ни његово филмско стваралаштво, ни овај инцидент са Станковићем. :)

Једнако је Србин рођењем и опредељењем као и било ко од нас. У једној средини попут наше, где међу потомцима једне исте фамилије који и данас живе географски близу, међусобно измешани и говоре истим језиком и имају исте народне обичаје, има националних Бошњака, Хрвата, Црногораца и Срба, нација је и питање опредељења. У случају да није, сви смо исте нације, па се опет враћа на исто. А за Селимовића и Андрића се поставља питање, ако су Срби само по опредељењу, шта су онда по рођењу?

И није Немања, за име света... :roll:

Haha o hbt

Лупио, него шта. Није ми јасно када људи намерно не разликују бунтовништво од опортунизма.

Ni ja ovo ne bih bolje formulisala,svaka cast!
Potpisujem...

Па и није нарочито формулисано, формулисано је прилично глупо. Станковић је очигледно дошао да га прозива и провоцира, што је у реду када су у питању корумпирани политичари или "конроверзни бизнисмени"... мада, тада може да буде и опасно... али није у реду када су у питању личности из културног и јавног живота, још мање када су у питању личности из културног и јавног живота туђе државе.

Зашто такав интервју није правио са Рамбом Амадеусом или са групом Лет-3, који су му у студију прдели и претили да ће показивати полне органе? Да ли је ико из Србије на такав начин могао да оде у Дубровник или Сплит и интервјуише на тако безобразан начин Драгојевића или Кесовију?

Не будите смешни, ни ти ни Ками. Будите реални, иако сте Срби.

Kusturica je reagovao emotivno(da je blaziran sigurno ne bi bio umetnik), kada je Stankovic zamenivsi kontekste njega indirektno nazvao nacistom i simpatizerom nacizma(procitajte uvodni post da bi shvatili o cemu se radi). Uporedio je Hitlera i Evu Braun sa Milosevicem i Mirom Markovic, i pritom insinuirao da se oduseljavao Milosevicem, odnosno, po njemu, to je isto kao i da se odusevljavao nekom postupku Hitlera.
Svako normalan bi reagovao kao Kusturica, a dokaz da je ispravno reagovao tako sto im je uduzeo snimak, jesu i komentari na forumu koji su(sto zbog namere, ili, mozda, nedostatka inteligencije) prijemcivi za prihvatanje insinuacije i izvrtanja istine.

Ма, тотални новинарски безобразлук, није Станковић наиван. За то се темељно припремао, Кустурици није наговестио тако нешто, а надао се да ће овај као попишан да седи пред камерама док овај изводи свој једночасновни програм.

Да би се на такву глупост одговорило, требало би направити паузу да човек сконта каква будалаштина је изречена, па затим да се током целе емисије прича о догађајима у Србији 1990-их и догађајима у Немачкој 1940-их да би се то показало. Кажу људи, нема глупих питања... О, итекако име, постоје читави курсеви где се људи уче како да их постављају.

Bas si ih lepo stavio u isti kos, i jedan i drugi su moralne ljige.
dok majkl mur mrsomudima o velikim bonusima istovremeno mlati kintu za intervju, tako isto i nemanja.
Niko ne ocekuje od nemanje da obradjuje njive, nema potrebe da se ide u krajnjost, ali je isto tako nemoralno da prisvoji tudje njive i na njima pravi kintu, a ovamo mantra o antiglobalizmu. Licemrje, kojim gubi autonomnost i kredibilitet jednog umetnika.

Због чега када исказујете свој презир према Кустурици, наглашавате оно "Немања"?

Човек није променио име, а ако неко при крштењу узме друго име, оно не замењује старо. Зар је могуће да некоме осим муслимана толико смета што се крстио у хришћанској вери? За време Турака, тако нешто се кажњавало смрћу, не знам због чега би неко данас био жигосан због тога.

Zasto divljak.
primio covek novinara,a ne psihickog bolesnika,u kucu da mu da intervju.Ali intervju nije na nivou zute stampe,Kusta je porodican covek i ime u svetu filma.Profesor na univerzitetu u Americi,dobitnik dve Zlatne palme i jos tuce medjunarodnih priznanja.
Pa nece da dozvoli nekoj budali da mu narusava dostojanstvo doma i prosipa bljuvotine kako bi zadovoljio bolesne mentore tog novinara u Zagrebu.
Lepo je otvorio vrata i ,na engleskom,mozda covek ne razume srpski ,iako mu je maternji jezik,ali janicari to zaborave,zamolio tog kretena da se gubi u svoju "lepu".
Sta je tu divlhjacki i ko je divljak?!

u tekstu mi ne izgleda da ga je lepo zamolio,ali ajde.Razumem da je izgubio zivce,nije ni trebao da odgovara na takva pitanja vec da zavrsi razgovor nakon takvog postavljenog pitanja jer se zna ko je taj novinar i kakav je i nije mu trebao dozvoliti da mu se uopste i obrati sa takvim pitanjem koje nema veze sa umetnoscu,rezijom,filmom,mokrom gorom...vec je on ciljno isao na to da ovog iznervira,Emir se upecao i sad je ispao divljak jer im je unistio materijal i isterao ih.Mozda je on i drugacije odreagovao,ali sada ce iskoristiti taj incident za preuvelicavanje.Htela sam da kazem da takav umetnik i covek koji je izgradio svoje ime nije sebi trebao to da dozvoli,a ni tom novinaru.

Ja se nikad nisam hvalio kako me je na VP pogodio snajperski metak i ipak ostao ziv, naravno, spasao me pancir-prsluk, ali sam od siline udara zrna velikog kalibra preleteo preko lafeta ...

:lol:

Ili kako ono bese?

Uglavnom, bilo je jako simpaticno...

A koji je to snajperski metak veci od kalibra 7,9mm..bio zastupljen na ratistu od 91. do 99.god....ako nije strana puska koje koriste i manje ili pod kalibre.....a da nije crna osa ...u sta sumnjam pa ona probija znas sta vec..i sta si trazio ispred lafeta.....................na ratistu su noseni panciri tipa Point Blank sem ako nisi imao one bele od mesavine keblara sa upletenom prokormnovom mrezom i ugljenicnim vlaknima i jos nekih nije za ovde elemenata, koje je UMPROFOR delio vojnim saradnicima ili oficirima za vezu sa istima...................a da je snajperski metak oni u vecini koriste pancirno zrno.......bila bi druga prica.Hvala Bogu pa nije...a ako je veliki kalibar onda je Broving................ e od njega ni zid ne ostaje citav samo sto imenovano oruzje nije snajper.......a pancirne ploce sumnjam da si nosio i sam znas kolika im je ukupna tezina.....ne sumnjam ali i ne verujem.;:think:.............moze biti a i ne mora..........ajd dosta je i ovo...........

Poslednja izmena:
Je ne znam zasto u Srbiji i dalje smatraju da je dobar novinar onaj kod koga se sagovornik oseca ugodno, da je dobar novinar onaj koji ne provocira ? Da li zbog zute stampe koja je obesmislila provokaciju, ili sta...?

Ima on kvalitete,to je cinjenica,ali ova pitanja sto je postavio Emiru nisu bila na mestu,to je bila tipicna provokacija,Emir nije politicar da bi ga tako provocirao,vec sam i rekla da je malo i Emir odgovoran jer je morao da zna kakav mu novinar dolazi i da sa takvim novinarom nema prijatnog razgovora jer taj zivi da nekoga izvede iz takta.To je dobro za politicke emisije,ali kada je u pitanju umetnost,muzika bilo sta drugo,treba imati granicu.

Poslednja izmena:
A koji je to snajperski metak veci od kalibra 7,9mm..bio zastupljen na ratistu od 91. do 99.god....ako nije strana puska koje koriste i manje ili pod kalibre.....a da nije crna osa ...u sta sumnjam pa ona probija znas sta vec..i sta si trazio ispred lafeta.....................na ratistu su noseni panciri tipa Point Blank sem ako nisi imao one bele od mesavine keblara sa upletenom prokormnovom mrezom i ugljenicnim vlaknima i jos nekih nije za ovde elemenata, koje je UMPROFOR delio vojnim saradnicima ili oficirima za vezu sa istima...................a da je snajperski metak oni u vecini koriste pancirno zrno.......bila bi druga prica.Hvala Bogu pa nije...a ako je veliki kalibar onda je Broving................ e od njega ni zid ne ostaje citav samo sto imenovano oruzje nije snajper.......a pancirne ploce sumnjam da si nosio i sam znas kolika im je ukupna tezina.....ne sumnjam ali i ne verujem.;:think:.............moze biti a i ne mora..........ajd dosta je i ovo...........

Nije bila rec o meni, ja sam takve scene samo na filmu video da covek od pogodka leti i ostane ziv.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back