Kusturica uz uvrede otjerao Stankovića i oteo snimljeni materijal

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не, него приказује да и у том "друштвеном талогу" има племенитих људи са узвишеним осећањима и да нису сви Цигани ружни, прљави и зли како их доживљава већина оних који се гаде Кустурице. Што се тиче тог приказивања Срба, баш ме занима да ли умеш да мало аргументујеш то што си написао? Ја тврдим да не можеш и да си употребио празну поштапалицу. :)

Летећа риба се појављује једино у филму "Сан о Аризони" са Џонијем Депом и филм је одличан. Летећих острва нема, постоји једино острво које се одваја од обале у филму "Подземље" који му је уз "Дом за вешање" најбољи филм. Кажеш да је Кустурица дно дна српске кинематографије. Кажи ми ко је онда просек у њој, а ко врх, ако је Кустурица најгори од најгорих?

Посети сајт imdb.com или само потражи клипове на Ју-Тјубу. Пронађи неки српски или југословенски филм да о њему разговарају људи из различитих земаља којима српски није матерњи и да постављају своје омиљене сцене. Осим бугарске фасцинације "Ранама", кинеске "Валтером" и мађарске "Полицајцем са петловог брда", ја не знам пуно таквих филмова.

Pusti floskule, kaži mi dal ti se sviđa film?

Које дилеје! Чуј "контроверзни" редитељ?!

У чему се састоји контроверзност; у светској слави, Златним палмама, Златним лавовима,... или у огромном публицитету који ужива?

Него злобни сусЈеди, криво им што они немају једног таквог. Тешки комплексаши.

У тексту на првој страници су написали и "босанскохерцеговачки".

Контроверзан у овом случају значи: постоји дубока контроверза између онога шта ми мислимо о њему и шта о њему мисли светска филмска јавност. Мени су најинтересантније ове наше пришипетље што се не само поводе таквим ставом, него искрено и фанатично у њега верују. Глуме неку напредност, а уствари се ни не разликују од оних који Кустурицу "воле" само зато што је у Србији и узео крштено име Немања, а да је остао у Сарајеву и радио све исто што и сада ради, причали би обрнуто.

У тексту на првој страници су написали и "босанскохерцеговачки".

Контроверзан у овом случају значи: постоји дубока контроверза између онога шта ми мислимо о њему и шта о њему мисли светска филмска јавност. Мени су најинтересантније ове наше пришипетље што се не само поводе таквим ставом, него искрено и фанатично у њега верују. Глуме неку напредност, а уствари се ни не разликују од оних који Кустурицу "воле" само зато што је у Србији и узео крштено име Немања, а да је остао у Сарајеву и радио све исто што и сада ради, причали би обрнуто.

Svoje homoseksualne fantazije usmjeri na feniksa. Mene ti to ne zanima! :lol:

Ма добро ти акжеш има то неке везе са сексом , ето већ те замишљам под војничком чизмом како те газим по глави док ти цвилиш господару бићу добара и научићу вјерују, а са друге стране Лука Ђанкозо виче
Стипу га ниме ,стипу га ниме

Нисам гледао овде већ поставих списак оних што јесам и свиђају ми се сви одреда

Poslednja izmena:
Kusturica je primitivac kojeg vrijeđa istina.

Stankoviću svaka čast što ga je toliko isprovocirao da je pokazao svoje pravo, primitivno naličje.

Станковић је само показао да није отишао по интервју, него да Кустурицу испрозива и над њиме вербално онанише. Тако нешто може да прође и мора да пролази када су у питању политичари и бизнисмени, али културни и јавни радници нису дужни да тако нешто трпе.

Каква је оно паралела са Милошевићем и Миром и Хитлером и Евом? Па то је таква глупост да или узмеш своју главу и лупаш пола сата о зид, или да узмеш главу онога ко те тако нешто пита, па лупаш његову. Новинар треба да буде провокативан, али не сме да буде безобразан и да користи време како би те отворено заје*авао. Да ли је можда у најави интервјуа наговестио Кустурици какав ће интервју да води? Чисто сумњам.

http://www.imdb.com/title/tt0479519/

Biography for
Emir Kusturica

Date of Birth
24 November 1954, Sarajevо, Bosnia and Herzegovina
Nickname
Kusta
Height
6' 3" (1.91 m)

Mini Biography

Born in 1954 in Sarajevo. Graduated film directing at the prestigious Academy of Performing Arts (FAMU) in Prague in 1978. During the studies, awarded several times for his short movies including Guernica (1978) which took first prize at Student's Film Festival in Karlovy Vary. After graduation, he directs several TV movies in hometown, Sarajevo. In collaboration with the screenwriter Abdulah Sidran in 1981. he made the successful feature debut _Sjecas li se, Dolly Bell (1981)_ which won best first film Golden Lion in Venice Film Festival. Their subsequent work, human political drama Otac na sluzbenom putu (1985) unanimously won top prize at 1985. Cannes Film Festival as well as FIPRESCI prize and was nominated for Best Foreign Language Oscar. In 1989. he won Best Director award at Cannes for Dom za vesanje (1988), movie about the life of gypsy family in Yugoslavia scripted by Gordan Mihic. Was professor of film directing in USA. His first English language movie, Arizona Dream (1993) starring Johnny Depp, Jerry Lewis and Faye Dunaway and scripted by his USA student, David Atkins was awarded Silver Bear at 1993 Berlin Film Festival. Underground (1995), bitter surrealistic comedy about Balkan, scripted by Dusan Kovacevic, took him second Golden Palm at Cannes Film Festival in 1995.

http://www.imdb.com/name/nm0001437/

@Dača Niš

Ни мање ни више Дача из Ниш нашао Прашку школу филма да критикује. :rotf:

Seti se toga sledeci put kada kritikujes Gorana Paskaljevica i Gorana Markovica....

A 'Zavet' je katastrofa od filma, prezvakava jednu te istu stvar po 7000-ti put....

Poslednja izmena:

Флоскуле ти користиш, ја те само питам да ли си у стању да их аргументујеш, пошто ми се чини да немаш појма о чему говориш. Уствари, тврдим да немаш појма о чему говориш. :)

http://www.imdb.com/title/tt0479519/

Biography for
Emir Kusturica

Date of Birth
24 November 1954, Sarajevо, Bosnia and Herzegovina
Nickname
Kusta
Height
6' 3" (1.91 m)

Mini Biography

Born in 1954 in Sarajevo. Graduated film directing at the prestigious Academy of Performing Arts (FAMU) in Prague in 1978. During the studies, awarded several times for his short movies including Guernica (1978) which took first prize at Student's Film Festival in Karlovy Vary. After graduation, he directs several TV movies in hometown, Sarajevo. In collaboration with the screenwriter Abdulah Sidran in 1981. he made the successful feature debut _Sjecas li se, Dolly Bell (1981)_ which won best first film Golden Lion in Venice Film Festival. Their subsequent work, human political drama Otac na sluzbenom putu (1985) unanimously won top prize at 1985. Cannes Film Festival as well as FIPRESCI prize and was nominated for Best Foreign Language Oscar. In 1989. he won Best Director award at Cannes for Dom za vesanje (1988), movie about the life of gypsy family in Yugoslavia scripted by Gordan Mihic. Was professor of film directing in USA. His first English language movie, Arizona Dream (1993) starring Johnny Depp, Jerry Lewis and Faye Dunaway and scripted by his USA student, David Atkins was awarded Silver Bear at 1993 Berlin Film Festival. Underground (1995), bitter surrealistic comedy about Balkan, scripted by Dusan Kovacevic, took him second Golden Palm at Cannes Film Festival in 1995.

http://www.imdb.com/name/nm0001437/

Jel uvek nakonkretno pitanje odgovaraš nekim glupostima...

Kaži mi dal ti se sviđa film?

Флоскуле ти користиш, ја те само питам да ли си у стању да их аргументујеш, пошто ми се чини да немаш појма о чему говориш. Уствари, тврдим да немаш појма о чему говориш. :)

Kaži mi da li ti se sviđa film?

Ne sviđa ali to nije ni naročito važno.Smeće je i Profesionalac pa niko ne razapinje Dušana Kovačevića zbog toga.Takva je i ogromna većina drugih filmova.

Није Професионалац смеће, само пати од неке недовршености и иритирајућих детаља. У смеће-категорију евентуално спадају "7 ипо" и "Мала ноћна музика", а Професионалац је далеко изнад тога.

Jel uvek nakonkretno pitanje odgovaraš nekim glupostima...

Kaži mi dal ti se sviđa film?
:rotf: 7/10
А бре Дачо из Ниш не свуђају ми се ни сви филмови Никите Михалкова, али то не значи да није један од најбољих режисера на свету, укуси су различити.
П.С. Ни мање ни више него Дача из Ниш ударио на Кусту. :rotf:

Ne znam o kakvim floskulama pricas, a film nisam gledala..

Не зна ни он. :) За Завет је најбоља најава коју сам прочитао била: Ко воли Кустурицу, свидеће му се филм, а ко га не воли, неће га ни након њега заволети.

Kaži mi da li ti se sviđa film?

Дакле, ниси у стању да их аргументујеш, нема потребе за повећањем фонта јер би већ искористио прилику да покажеш то није тако. Хвала. :)

А и питање је било више ради питања... оно што си ти написао је немогуће аргументовати јер се ради о празним фразама које си највероватније прочитао негде, а ниси о њима размишљао.

Poslednja izmena:
:rotf: 7/10
А бре Дачо из Ниш не свуђају ми се ни сви филмови Никите Михалкова, али то не значи да није један од најбољих режисера на свету, укуси су различити.
П.С. Ни мање ни више него Дача из Ниш ударио на Кусту. :rotf:

Не зна ни он. :) За Завет је најбоља најава коју сам прочитао била: Ко воли Кустурицу, свидеће му се филм, а ко га не воли, неће га ни након њега заволети.

Kolko ste vi jadnici uplašeni... Ne smete ni da pomislite da uputite kritiku gospodarevom snimatelju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back