Kusturica uz uvrede otjerao Stankovića i oteo snimljeni materijal

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Смешно и наивно! Па они нису одлучивали ни да ли ће је добити!
Онај ко им је дао нацију, може и да је одузме.
Нарочито пошто је то квази-нација.

Ne bi je dobili da je nisu hteli, sad je imaju, imaju svoju drzavu, ko sme da im to oduzme? Mi???

To je gotova prica, mi s njima nemamo nista, ni mi ni bilo ko drugi, u smislu da ZA NJIH odlucuje sta su i ko su.

Svet ih je priznao, oni se tako osecaju i to je to. Sta ce o tome da misli jedan mali deo Srba ili Hrvata - ne zanima nikog zivog na ovoj planeti.

Ne bi je dobili da je nisu hteli, sad je imaju, imaju svoju drzavu, ko sme da im to oduzme? Mi???

To je gotova prica, mi s njima nemamo nista, ni mi ni bilo ko drugi, u smislu da ZA NJIH odlucuje sta su i ko su.

Svet ih je priznao, oni se tako osecaju i to je to. Sta ce o tome da misli jedan mali deo Srba ili Hrvata - ne zanima nikog zivog na ovoj planeti.

Ја нисам говорила о нама, али ти никако да схватиш то. :bye:

niko nema problem s tim da poturice imaju svoj rezervat
problem je shto oni isto pravo da imaju svoju drzavu uskracuju onima koji sa njima ne zele da zive

Niko drugi ne bi pristao na to da je na njihovom mestu, ni Albanci ne zele s nama da zive pa opet ne damo Kosovo, zar ne? A kao sto je Kosovo deo Srbije tako je i RS deo BiH.

Druga je prica sad sto je svet prema nama takav kakav jeste, kad je u pitanju Kosovo i RS, ali tu i sami snosimo deo krivice.

Niko drugi ne bi pristao na to da je na njihovom mestu, ni Albanci ne zele s nama da zive pa opet ne damo Kosovo, zar ne? A kao sto je Kosovo deo Srbije tako je i RS deo BiH.

Druga je prica sad sto je svet prema nama takav kakav jeste, kad je u pitanju Kosovo i RS, ali tu i sami snosimo deo krivice.

bedna paralela
ali shta ochekivati od komuniste koji ochekivano ne poznaje svoju istoriju
malo obrazovanja:
bosna je oduvek bila srpska zemlja ko i kosovo
albanci su se na njoj razmnozili ko termiti i okupirali je
a tvoj dragi joza nakon hrvatskog genocida josh raseljavao srbe iz bosne i izmislio musilane kao naciju
da su srbi u bosnu doshli sa strane a fiktivni boshnjani bili starosedeoci pa bi i moglo tako da se poredi
ovako,priomasheno poredjenje
ali nema veze sve to-brozova zabrana proteranim srbima sa kosova da se vrate posle 45.,naseljavanje shiptarchina na isto,jedino u srbiji od svih 6 republika stvaranje AP,kolonizacija srba iz bih i krajine i izmishljanje crnogoraca makedonaca i muslimana lol
sve su to plodovi sluchajnost
a krivi smo mi ne tvoj mashin bravar

bedna paralela
ali shta ochekivati od komuniste koji ochekivano ne poznaje svoju istoriju
malo obrazovanja:
bosna je oduvek bila srpska zemlja ko i kosovo
albanci su se na njoj razmnozili ko termiti i okupirali je
a tvoj dragi joza nakon hrvatskog genocida josh raseljavao srbe iz bosne i izmislio musilane kao naciju
da su srbi u bosnu doshli sa strane a fiktivni boshnjani bili starosedeoci pa bi i moglo tako da se poredi
ovako,priomasheno poredjenje
ali nema veze sve to-brozova zabrana proteranim srbima sa kosova da se vrate posle 45.,naseljavanje shiptarchina na isto,jedino u srbiji od svih 6 republika stvaranje AP,kolonizacija srba iz bih i krajine i izmishljanje crnogoraca makedonaca i muslimana lol
sve su to plodovi sluchajnost
a krivi smo mi ne tvoj mashin bravar

Tito je u okviru Jugoslavije stvorio i Srbiju, nije je pravno bilo u vreme Kraljevine, Tito nije pravio razlike medju nacijama, a kao takvom normalno je da ce mu nacionalisti svih nacija naci samo mane i greske, ne samo Srbi.

Jedino pod Titom je bila Srbija i svi Srbi u jednoj drzavi, i gl. grad BG.

pa stvorio je srbiju u pravu si ali u kojim granicama je diskutabilno
pre broza mozda nije bilo srbije u sxs ali do izdaje 39. nije bilo ni hrvastke niti ovih brozovih mashtarija tipa baznija,makedonija,montenegro
a sasvim je slucajno da nije stvorio dalmaciju,slavoniju,dubrovachku republiku,istru...

Da je stvorio Srbiju koja bi obuhvatala Makedoniju, Crnu Goru, BiH i pola Hrvatske onda ideja jugoslovenstva i nema vise smisla, ta varijanta bi bila da je kojim cudom rat dobio Draza, a to bi onda znacilo nestanak svih ne-Srba sa svih tih podrucja, pre ili kasnije, ovako ili onako.

Da je stvorio Srbiju koja bi obuhvatala Makedoniju, Crnu Goru, BiH i pola Hrvatske onda ideja jugoslovenstva i nema vise smisla, ta varijanta bi bila da je kojim cudom rat dobio Draza, a to bi onda znacilo nestanak svih ne-Srba sa svih tih podrucja, pre ili kasnije, ovako ili onako.

i ti si protiv draze onda zato shto?...:dontunderstand:
pa normalno da ideja jugoslovenstva nema niti je ikada imala smisao za srbe lol
to je bio trojanac da se porazeni ogrebu na rachun pobednika i chekaju svojih 5 minuta lol

Poslednja izmena:
Кио.
Што ти не ожениш Весницу Песницу... Били би леп пар...:hahaha::hahaha::hahaha:

196_198948331547af7c2c5b0ee.gif

Брате ипак је Весница Српкиња ,мало фангла ал је наша ,небих јој пожелео такво зло

Који бре Муслимани? Па они више не постоје

И ЗА НЕМАЊУ ЕМИРА КУСТУРИЦУ СРБИНА ПРАВОСЛАВЦА

Poslednja izmena:
To mogu samo oni da odluce i niko vise, NIKO, pa da ih drze milion godina pod okupacijom, naciju niko NE MOZE da im oduzme, NIKO! To je smesno, kao da pokusavas dusu da im uzmes.

Pratim malo tvoju diskusiju o nacionalnosti Muslimana- Bosnjaka.
Vrlo si aktivan, ali pravis i dosta gresaka. Nebi bilo lose da potrazis Hegelovu definiciju nacije pa malo procitas. Videces da Muslimanima-Bosnjacima po Hegelu sto sta fali da budu prava nacionalnost. Ali, moje misljenje je da ako oni hoce da takvi kakvi jesu budu po nacionalnosti to sto misle da jesu, njihiva stvar.
Ali, priznaces i sam da promenom religije se ne menja i nacionalnost ili mozda ti mislis suprotno?
Samo, skoro je jedan vrlo uvazeni zapadni istoricar nesto pisao na temu nacionalnosti Bosnjaka i naveo je kao vrlo zacudjujuce da jedan narod tako zdusno prihvati religiju okupatora i poistoveti se sa nom. Naravno da taj narod nije mogao da prihvati nacionalnost okupatora, jer u to doba se o nacionalnosti nije ni govorilo nego samo o veroispovesti.
Covek tvrdi da je tako nesto nepoznato u istoriji od pre stare Grcke i Rima i da je to jedinstven slucaj.

Ma ne, nacije tako nikad nemaju pocetak, za naciju je istorija ono sto je najvaznije, a poznato je da je srpska nacija najstarija na svetu, nastala je kao nacija jos pre Romula...

Hajde malo prestanite da istoriju navodite kao osnovu svega onoga sto jeste danas- i politike, i psihologije, i nauke o escajgu, smarate vise sa tim...

ajde ti ustaso prestani da smaras na srpskom forumu, dosadan si

i ti si protiv draze onda zato shto?...:dontunderstand:
pa normalno da ideja jugoslovenstva nema niti je ikada imala smisao za srbe lol
to je bio trojanac da se porazeni ogrebu na rachun pobednika i chekaju svojih 5 minuta lol

Nije li ta ideja i potekla bas od Srbina? I to onog cijem sinu se i sam Draza klanjao?

Ako ti je vec ta ideja negativna onda uzroke trazi kod onog od koga je i pocela.

A tada su drugi morali da udju u sastav kraljevine bez da ih iko pita za misljenje, ne Srbi.

Tito je od te zaostale tvorevine napravio modernu, jaku i postovanu drzavu u kojoj su svi naroodi bili ravnopravni.

Nije li ta ideja i potekla bas od Srbina? I to onog cijem sinu se i sam Draza klanjao?

Ako ti je vec ta ideja negativna onda uzroke trazi kod onog od koga je i pocela.

A tada su drugi morali da udju u sastav kraljevine bez da ih iko pita za misljenje, ne Srbi.

Tito je od te zaostale tvorevine napravio modernu, jaku i postovanu drzavu u kojoj su svi naroodi bili ravnopravni.

ahahahha koliko nebuloza pa lazi lol
srbi na silu znachi uvukli hrvate u SXS?:D
to neka nova istorija
ideja nije potekla od srba nego nam je mudro poturena a jeste nash deo krivice shto su je politichari bez rezerve prihvatili
ali bar su do copavog hrvata ishli u to iz zablude i dobrih namera
nisu svesno pravili drzavu protiv srpskog naroda kao broz

Pratim malo tvoju diskusiju o nacionalnosti Muslimana- Bosnjaka.
Vrlo si aktivan, ali pravis i dosta gresaka. Nebi bilo lose da potrazis Hegelovu definiciju nacije pa malo procitas. Videces da Muslimanima-Bosnjacima po Hegelu sto sta fali da budu prava nacionalnost. Ali, moje misljenje je da ako oni hoce da takvi kakvi jesu budu po nacionalnosti to sto misle da jesu, njihiva stvar.
Ali, priznaces i sam da promenom religije se ne menja i nacionalnost ili mozda ti mislis suprotno?
Samo, skoro je jedan vrlo uvazeni zapadni istoricar nesto pisao na temu nacionalnosti Bosnjaka i naveo je kao vrlo zacudjujuce da jedan narod tako zdusno prihvati religiju okupatora i poistoveti se sa nom. Naravno da taj narod nije mogao da prihvati nacionalnost okupatora, jer u to doba se o nacionalnosti nije ni govorilo nego samo o veroispovesti.
Covek tvrdi da je tako nesto nepoznato u istoriji od pre stare Grcke i Rima i da je to jedinstven slucaj.

Pa o tome se i radi.

A naravno da ne moze da se skroz zanemari ni daleka proslost, tj. sta je bilo pre turske okupacije.

Ali proslo je dosta vremena, svaka nacija je nekad nekako nastala, njihova eto tako.

Oni tako hoce - eto im.

Zasto da ih ubedjujes u nesto sta ne zele? Zbog cega? Nema svrhe.

ahahahha koliko nebuloza pa lazi lol
srbi na silu znachi uvukli hrvate u SXS?:D
to neka nova istorija
ideja nije potekla od srba nego nam je mudro poturena a jeste nash deo krivice shto su je politichari bez rezerve prihvatili
ali bar su do copavog hrvata ishli u to iz zablude i dobrih namera
nisu svesno pravili drzavu protiv srpskog naroda kao broz

Nisam rekao da su ih Srbi uvukli na silu, ali su bili uvuceni, nije tajna da im ja AU uvek bila draza od Kraljevine, ali ako je samo tako poturena, zasto je kralj bio Srbin a ne Hrvat ili neko treci?

Aco je imao uticaja u Evropi, ni to nije tajna.

Nisam rekao da su ih Srbi uvukli na silu, ali su bili uvuceni, nije tajna da im ja AU uvek bila draza od Kraljevine, ali ako je samo tako poturena, zasto je kralj bio Srbin a ne Hrvat ili neko treci?

Хрват што ти мрзиш Кустурицу Немању Србина православца?

pa logichno
srpski kralj kraljevine srbije koja je bila na strani pobednika u 1. svetskom ratu trebao je nakon pobede da abdicira i da krunu nekom hrvatu koji se borio za austro ugarsku lol
missim koje nebuloze...hrvati su tada molili aleksandra da shto pre ozvanichi formiranje shs jer su veoma dobro znali shta ih cheka ako ih srbi ne zashtite od jedne druge isto tako pobednichke vojske lol

Ово је тешко историјско незнање. Хрвати су утрчали у Краљевину, јер би у супротном били подељени између Србије и Италије као што је требало урадити. Чак су велике силе друго решење сматрале за боље, јер им није одговарала нестабилна држава каква је Краљевина СХС, а потом Југославија била, због продора револуционарних дешавања из Русије. Но Александра је повукла похлепа.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back