Kupovina putem Interneta - Iskustva, funkcionalnost i na koji nacin.

Mozes ti da radis i za samog PAPU Benedikta ali ne moze dok na akcteptiraju Srbiju(mislim na eBay).!:lol:
... ne,ne,ne :roll: Ne pricam o eBay-u ... :lol: :lol: :lol: :lol: Pitam ako recimo najdem neku firmu na netu i njima ... ne znam ... uradim.... recimo templejt,baner,navigaciju, bilo shta... Da li oni meni zaradjeni novac mogu da shalju preko kartice za za kupovinu preko neta ... ?
 
Pošto nisam JA umeo, niti je iko od pizdurina hteo da mi objasni, kako vršti malverzacije sa karticama u vreme pre 5og oktobra; ne spadam u te (pizdurine) koje su, kao što mi sada sa torrenta skidamo sve i svašta, tako su oni kupovali sve i svašta.

(morao sam da se olakšam)

Lm, pošto sam (plakajući i sa teškim bolom u grudima ovo kucam) ostao u tom "zlatnom" periodu kupovine preko neta - praznih ruku, preostala mi je jedina varijanta, a to je da ono što kupim moram i da platim :D

Tako sam otišao do vojvodjanske banke i izvadio "visa internet" karticu (200din članarina + 20e depozita, koji se može i trošiti). Ona je 99.9% sigurna od krađe, sobzirom da je zbog toga i napravljena. Ima sistem telefonskog otključavanja i zaključavanja kartice. Što znači da pre nego što obavite transakciju na netu, pozovete njihov call centar (u kojem obučno radi nadrkana glibulja, al dobro) i otključate je. Zatim kupite to što hoćete, pozovete ponovo i zaključate. Kartica je debitna, tako da iako neko uspe magijama da otključa ne mož da uradi ništa jer para, šta: nema. Tako da je i to imanje para na računu onoliko koliko vredi transakcija jedan od načina zaštite (mada pre će biti da je jedan od načina artikulisanja paranoje).

Do pre, ne sećam se koliko, u Srbiju niko nije ni 'leba hteo da šalje, a kamoli koji CD ili knjigu, bože ne daj fotoaparat ili mobilni telefon. Stvari su postepeno počele da se menjaju, tako da sada ima dosta firmi/servisa koji šalju i nama. Ja npr. nikad nisam imao takvih problema, ali neki moji su imali. E sad, kada hoćete da kupite nešto, a oni ne šalju u našu zemlju (a šalju u susedne zemlje) ostaje vam da im napišete molbu putem mejla. Svi moji koji su to uradili su bili ispoštovani, osim jednog lika koga su iskulirali neće da šalju u Srbiju, pa neće.

Što se tiče poštarine, ako na sajtu sa koga naručujete ne postoji cenovnik poštarine, onda vidite preko koje firme šalju, da l' DHL, da l' FEDEX itd...i preko njih saznate koliko će vas izaći.

I na kraju carina. Poslednji put kada sam nešto naručio bio je zakon da svi paketi do 100e vrednosti (bez poštarine) ne podležu carini. A onda su naši nedojebani zakonodavci tu vrednost spustili na 20e. Trenutno ne znam kakvo je stanje sa carinom, pošto sam ja iz tog razloga prinuđen da se snalazim :D
 
Zelim da kupim jedan medicinski aparat preko interneta. Na sajtu proizvodjaca postoji opcija kupovine ( ubaci u korpu ). Navedeni proizvodjac nema zastupnika koji vrsi maloprodaju u Srbiji vec samo velikoprodaju zdrastvenim ustanovama. A i ta veliko prodajna cena je mnogo visa nego ona po kojoj je prodaje proizvodjac.

Zato mi treba pomoc nekog ko je eventualno kupovao tako preko neta iz inostranstva.
Interesuje me sledece:

- na koji nacin moze da se izvrsi placanje navedenog proizvoda,
- kakav je postupak za carinjenje i ko ( i da li se ) obracunava porez,
- i jos ako ima korisnih saveta u vezi navedene kupovine
 
Nema problema ;)
Prelistaj pa ako imas pitanje slobodno pitaj. Mada mislim da skoro niko nije kupovao tako velike i skupe stvari preko neta.
Dobro se informisi i u banci i na sajtu...Sigurno je fina suma u pitanju,tako da...oprezno ;)

btw koje su dimenzije aparata..tezina? Mozes staviti i adresu sajta. ;)

Tezina samog uredjaja 2,9 kg, dimenzije 22,9 x 17,8 x 20,3 cm. Jos kada se upakuje u kutiju sa stiroporom. Mlogo veliko. Odustajem od te varijante.
Cena na sajtu 575 USD, a kod nas i kada bi ga bilo u maloprodaji cena bi bila oko 900 i malo vise eura.
 
izvinjavam se ako nisam primetila, ali da li bi neko mogao da mi kaze koliko je bezbedna kupovina preko onog sajta sa hand made stvarima - Etsy, jer sam videla tamo jedne mindjuse cija je cena smesna, i cini mi se da bi mi bilo jeftinije da mi ih posalju iz USA nego da ih kupujem ovde. koliko shvatam, nema smisla kupovati velike i teske stvari, tako da bi dodatak na cenu bio prihvatljiv. ono sto me takodje zanima je ima li neka varijacija na temu kupovine preko kartice, tipa dogovor ili slanje para u koverti, jer ja nemam mogucnosti da otvorim karticu, niti imam od koga da je pozajmim, a i ko bi mi je dao kad bi cuo da je rec o internet kupovini....


HVALAAAAAAAAAA......
 
ako je neko zainteresovan da mi odgovori na ovo pitanje molimo bih vas

poslao sam poruku jednom prodavcu pitao sam ga u vezi dostave i cene kako placati odgovorio mi je

Hi,
I can ship to Serbia, same shipping price for all country, which is US$5.99
I accept paypal, bank transfer, westunion.

Thanks,
Tom

pa sad imam neka pitanja da mi objasni neko. Da li je sigurno to placanje 5.99$ i kada to platim? kada mi dodje postom? i kako se placa sa tim paypal i sta je mislio kad kaze bank trasfer . Molim vas za odgovor.
 
a znaci jel bi bilo najbolje da ja otvorim racun tj karticu nabacim para kolko mi samo treba za to sto hocu da kupim, platim i on posalje. E sad dal oni salju u Srbiju neko mi je rekao da ne salju u zemlje van EU ,e i dal se placa nesto jos carina i taj prevoz to mi nije najjasnije bas kolko bih ja posto bih hteo neki lancic sa priveskom kosta oko 10$ da kupim pa dal se isplati.
 
Kako vršiti online kupovinu iz Crne Gore

Velika većina nas je nekada u životu poželjela da obavi online trgovinu, odnosno da kupi nešto posredstvom velikih internet prodavnica ali se već u startu susretala sa problemima.

Najveći problem takve nabavke željenih proizvoda je što gotovo nijedna ozbiljna online trgovina ne isporučuje robu na adrese u bivšim jugoslovenskim republikama.

Za sve one koji žele da zaobidju ovakve restrikcije uputstvo prilagodjeno našim prilikama možete pronaći na OVOJ ADRESI
 
Moze li neko jasnije objasnjenje oko te Visa Internet kartice ? Kako funkcionise kupovina preko toga, i je l' to ta kartica koja moze da se zakljucava/otkljucava ? Da li je neophodan devizni racun za kupovinu iz inostranstva ?

Na zalost kod nas nemas uopsteno objasnjenje na tu temu. Kod banaka (koje imaju tu uslugu) kod svake je drugacije. Kod nekih mozes i `ovibicne` kartice mozes da koristis za kupovinu preko neta a kod nekih moras da otvaras posebne racune....Malo googlanja i iscitavanja sajtova banaka ce ti vise pomoci....
 
Preko amazon.co.uk cesto kupujem muziku i knjige....Nikad nisam narucivao neku vecu kolicinu - uvek i sve stigne DHL-om i to je to....Ja nemam losa iskustva...

ok, ako nema uopstenih objasnjenja, konkretan primer bi dobro dosao...dakle, koju onda ti karticu koristis, za amazon, posto i ja planiram da kupujem muziku preko amazona ??
 

Back
Top