Kupovina putem Interneta - Iskustva, funkcionalnost i na koji nacin.

Sto se tice kupovine iz US viaddress se bavi posredovanjem u kupovini. Mnogi sajtovi ne salju za Srbiju ali preko viaddressa mozete da kupujete sa kog god sajta hocete. Registracija je besplatna i uz nju dobijate virtualnu adresu u US koju mozete da koristite za kupovinu. Kad narucite paket stize viaddressu i oni vam prosledjuju paket gde god da se nalazite(U nasem slucaju u Srbiju). Cak iako ne prihvataju vasu kreditnu karticu viaddress ce obaviti kupovinu umesto vas. Pokusajte, njihov sajt je www.viaddress.com

Ukoliko zelite da izvrsite kupovino bilo cega iz US, a Vi ste iz Srbije, sada je to moguce zahvaljujuci uslugama Viaddress.com. Sve sto je potrebno jeste da se registujete (potpuno besplatno) i na taj nacin dobijate potpuno besplatni americku virtuelnu adresu, tako da mozete kupovati online iz bilo koje americke prodavnice, mozete kupovati sa amazona.com ili Ebay-a.. www.viaddress.com moze izvrsiti kupovinu u Vase ime i to besplatno, ako Vasu karticu ne prima prodavnica u kojoj nesto zelite da kupite. Probala sam i radi 100%. Sve neophodne informacije mozete naci na sajtu.

Amazon, Ebay, Newegg, Zappos... Od sada mozete kupovati na ovim poznatim servisima i od prodavaca koji ne nude dostavu za podrucje Srbije. Dovoljno je da se registrujete na www.viaddress.com. Registracijom(besplatnom) oni vam dodele adresu u SAD-u sa kojom mozete kupovati bilo gde, a onda vam ono sto ste kupili dostavljaju na vasu pravu adresu. Prakticno i povoljno, pogotovo ako kombinujete vise narudzbi/posiljki.

Ukoliko zelite da izvrsite kupovino bilo cega iz US, a Vi ste iz Srbije, sada je to moguce zahvaljujuci uslugama Viaddress.com. Sve sto je potrebno jeste da se registujete (potpuno besplatno) i na taj nacin dobijate potpuno besplatni americku virtuelnu adresu, tako da mozete kupovati online iz bilo koje americke prodavnice, mozete kupovati sa amazona.com ili Ebay-a.. www.viaddress.com moze izvrsiti kupovinu u Vase ime i to besplatno, ako Vasu karticu ne prima prodavnica u kojoj nesto zelite da kupite. Probala sam i radi 100%. Sve neophodne informacije mozete naci na sajtu.

Jeste, jeste Stanko99. Cula sam i ja za www.VIAddress.com, jako su povoljni, i sto je najbolje od svega moze da se bira kojom kurirskom službom zeliš da ti pošalju naručenu robu. Povoljno je i pozdano.

Amazon, Ebay, Newegg, Zappos... Od sada mozete kupovati na ovim poznatim servisima i od prodavaca koji ne nude dostavu za podrucje Srbije. Dovoljno je da se registrujete na www.viaddress.com. Registracijom(besplatnom) oni vam dodele adresu u SAD-u sa kojom mozete kupovati bilo gde, a onda vam ono sto ste kupili dostavljaju na vasu pravu adresu. Prakticno i povoljno, pogotovo ako kombinujete vise narudzbi/posiljki.
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Ae sledeci put probaj manje providno... diskretnije...
Ulepsa mi vece...:mrgreen:
:hahaha::hahaha::hahaha:

Kupovao sam i preko Dealextreme-a, Dino Directa, Tiny Deal-a i sa Kinezima nisam imao problema.
Veći problem je naša birokratija i carina.
Evo primera:
Naručio refabrikovani mobilni samsung sa Dealextreme-a za koji sam platio (odbivši kredit poene) 52 švajc.franka(oko 4750din) ili po fakturi 70 USD (zajedno sa kredit poenima).FreeShipping...
Na adresu mi stiže pismo iz carine NS da dostavim fakturu i dokaz o uplati, šta sam i uradio.
Na taj iznos uračunali su mi 3.500 dinara poreza i carine.
Ograđuju se od svega, jer "tako kompjuter izračuna". Izađe da je carina sa porezom oko 55% umesto oko 30% , na iznos koji uopšte i ne podleže carini.
Izgleda da se nekom svideo mali roze polovni (refabrikovani) telefon , pa nešto muvaju. To mi dođe kao jedino "razumno" objašnjenje.

Posle ovoga ne vradi ni pričati o E-bay-u i PayPal-u jer je to najmanja prepreka ka trgovini sa inostranstvom.
Pozdrav

Back