kupovina preko ebay-a

joca93knj

Početnik
Poruka
5
Pozdrav.

Posto je od skora moguce napraviti paypal nalog i kod nas u Srbiji hteo bih cisto da probam da vidim kako te stvari funkcionisu i da narucim za probu neku sitnicu...
Pa pre nego sto to probam imam par pitanja...

Prvo da li su stvari na kojima pise da je postarina besplatna, stvarno besplatna postarina ili postoje neki skriveni troskovi?
Do kog iznosa se ne placa carina i na koj nacin se vrsi placanje carine?

toliko za sad :D ako se setim jos necega u toku teme postavicu verovatno jos neko pitanje :D hvala

Pozdrav.

Posto je od skora moguce napraviti paypal nalog i kod nas u Srbiji hteo bih cisto da probam da vidim kako te stvari funkcionisu i da narucim za probu neku sitnicu...
Pa pre nego sto to probam imam par pitanja...

Prvo da li su stvari na kojima pise da je postarina besplatna, stvarno besplatna postarina ili postoje neki skriveni troskovi?
Do kog iznosa se ne placa carina i na koj nacin se vrsi placanje carine?

toliko za sad :D ako se setim jos necega u toku teme postavicu verovatno jos neko pitanje :D hvala

Za svaku narudžbu u dnu stranice piše za koju je zemlju free shipping a ako nije piše i koliko plaćaš. Ali mnogo toga je individualno i sve zavisi od onoga koji šalje. Ja sam naručivao baterije za laptope kojima je cijena oko 20 dolara ali je prodavac pisao na pakovanje 10 dolara da bi zaobišao plaćanje carine.....

aha...znaci u principu za bilo koj proizvod ukoliko prodavac to zeli moze da napise nizu cenu radi zaobilazenja carine...?
i od prilike koliko je vremena trebalo da ti stigne to?

Od dvadeset do četrdeset dana....Pa nema veze jeli dolazi iz Velike Britanije ili iz Hong Konga.....Ali ako je paket malo veći onda se na carini otvara i bez obzira što ne plaćaš carinu moraš platiti što su otvorili i pregledali....

Ja bih ti preporucio da probas da otvoris,ako tamo gde biras iz koje si zemlje nadjes Bosnu i Hercegovinu onda moze.a eBay nalog moze bilo ko da otvori,samo mala vajda kad jedno 95% prodavaca trazi da se placanje izvrsi putem payPala,znaci sve ti zavisi dal mozes da otvoris nalog za payPal.

Back