Da li špijunirate bliske osobe preko društvenih mreža

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Redovno pratim sve teme koje Tihi i Obzerver otvore na Krsti, racuna li se to? :think:
Обзервер нас све прати.

Ја сам мислио да само мене прати и прогони и иде на сваку тему на коју ја одем, па сам морао да га блокнем,

а онда су се многи форумаши и форумашице жалили да исто то ради и њима.

Мсм...стално ми се дешавало да се ујутру пробудим, погледам нотификације. А кад проверим које су, од 10 нотификација, 9 обзервер кликће "хаха" репутацију.

После се многи жалили да то исто ради и њима свако јутро. Ваљда му досадно у Сопоту преко ноћи, па иде редом и кликће "хаха". А да се не би посумњало да пати од несанице, измислио је да не куца из Сопота, већ из Америке.

Sta se podrazumeva pod spijuniranjem?

Ako neko postavlja neke slike na drustvenoj mrezi onda valjda zeli da budu vidjene, i s informacijama isto, s moje tacke gledista problem je zapravo obrnut- ljudi ugnjavise s citatima, milion slika i objava, tako da ne samo da ne spijuniram nikog vec i retko zalazim na drustvene mreze.

Није реч о томе да видиш слику.

Него, кад видиш слику кренеш да анализираш. Аха, слика с мора. Да видимо са ким је отишла на море. Да видимо на које је море отишла. Да видимо на коју плажу иде.

Ако је слика са прославе, да видимо која прослава. Ко је био на прослави. Са ким је била. Да ли се сликала са другом или са дечком. Да видимо ко јој лајкује слике. Да видимо ко су ти који јој лајкују слике. Да ли остављају само лајк или срце. Који то остављају лајк или срце. Често су то само интернет фејзбук паћеници. Ипак, буде и нормалних. ДА видимо да ли јој је тај што је ударио срце а нормалан је, брат или дечко. Па да видимо ко су чланови породице. Татко, мајка. Да видимо какве слике објављују родитељи (они често не знају да закључају профил па је све на изволте). Да видимо да ли се сликала са своје терасе. Аха, ако јесте, да гледамо околину, па да провалимо где живи, тј. која јој је адреса. Још, ако може на основу слике са терасе да се утврди спратност, још боље. И тако даље. да не ширим превише пост.

Није реч о томе да видиш слику.

Него, кад видиш слику кренеш да анализираш. Аха, слика с мора. Да видимо са ким је отишла на море. Да видимо на које је море отишла. Да видимо на коју плажу иде.
Pa ako je neko postavio sliku poenta i jeste da vide koji treba da vide- rodjaci, prijatelji, piznanici itd… Ako neko ne zeli onda da bude “vidjen” onda ne mora da postavlja ili se cak ne mora ni registrovati ili moze ugasiti nalog.

kakve drustvene mrexe koristi se gps koji se na kvarno instalira u fon i onda se tacno zna gde je a ima i varijanta da se cuje sve sta se prica na telefonu;)
Ovo je 21 vek

To ako imas pristup necijem telefonu. Ako gledas sa strane ne moze.

Osim toga, kazu ljudi i da te aplikacije koje tajno rade iza zavese trose bateriju.. tako da korisnik moze videti da se nesto cudno desava sa telefonom .

Najbolje je ipak imati novca i platiti privatnog detektiva.

Bila neka priča.. o da, slušala sam na insta od nekog ko je radio u privatnoj agenciji.. da je bio tip oženjen, živi negde abroad, ima love, koji se zaljubio u neku mlađu ženu ovde, ali nije hteo da rastura brak dok je dobro ne proveri. I onda je unajmio njih, tj agenciju. Kaže pratili smo je preko godinu dana i ništa... žena sasvim na mestu, ni sa kim se čak nije ni viđala. Ali on nije verovao, pa je plaćao i plaćao... i na kraju konačno se razveo i oženio sa njom. :)

Eto imaš novca, sve proveravaš, čak i godinu dana ako treba :)

Ups, ovo je forum tehnika i nauka.

Evo sad sam bila na jednom sajtu piše Location Tool. Kaže stavite broj telefona i odmah ćete videti gde se neko nalazi.

Stavila sam svoj broj. No, međutim, telefon je kao lociran, ali moras da se ulogujes. Piše gore cena
125 RSD

24-часовни пробни период

LocationTool ради на основу месечне претплате. Ваша почетна уплата даје неограничен приступ свим услугама платформе током 24 сата. Након тог периода, примењује се претплата од 3.450 RSD месечно.

3.450 RSD

Месечна накнада

Када се пробни период од 24 сата заврши, понуда ће се аутоматски обновити на месечну претплату. Запамтите да можете отказати претплату кад год желите.

Screenshot (219).png

Im i ono videla sam da nude da moyes da udjes u drustvene mreze... ali za to je potrebno da se nesto instalira na samom fonu, znaci kad yivis sa nekim pa uzmes fon i to uradis.. i onda mozes bukv sve kao da znas /tako kayu/ i citas sta neko pise od insta, vajbera itd..

Ali meni se cini da je to ilegalno? Ne znam kako u nasoj yemlji, kod nas nista nije regulisano ?

Imam i ja detektivskog iskustva.
Jedno jutro me direktorica pozvala u kanc. i ,,naredila,, da odem s njenom ličnom kartom po listing tel.poziva. Vjerovatno je to već dan prije sredila, jer listing poziva može samo na lični zahtjev. Odem ja i žena mi da već pripremljenu listu. Platim i uzmem. Pogledam, telefon na ime njenog supruga! Ljubomorna mi direktorica!!! Opa!
Donesem i ona mi kaže zaključaj svoju kanc. i ovdje kod mene imaš posla. Uradim, po naređenju.
Kaže, ovo je strogo povjerljiva stvar. Uzmi olovku i zaokruži brojeve koji su najčešće pozivani.
Tako i uradim. Par brojeva ima poveći broj poziva. Predam joj listu i krenem prema vratima. Stani kaže. Stanem.
Hajde sada zovi i smisli nešto da je banka, anketa, bilo šta da vidimo imena, izvuci imena iz njih. Prvo ovaj broj, taj je. Vidi koliko poziva!?
Uzemem taj svoj spisak i okrećem prvi broj sa najviše poziva. U glavi sam već smislila šta da pitam. Zvoni telefon. Zvoni i direktorici u torbi. Zvoni, niko se ne javlja...
Ona uzima torbu i vadi telefon! Pita, šta mene zoveš?! Vas? Nisam znala da je to vaš broj telefona?! Njen broj ima najviše poziva!!!:rotf:
Kako ljubomora zaslijepi!

Imam i ja detektivskog iskustva.
Jedno jutro me direktorica pozvala u kanc. i ,,naredila,, da odem s njenom ličnom kartom po listing tel.poziva. Vjerovatno je to već dan prije sredila, jer listing poziva može samo na lični zahtjev. Odem ja i žena mi da već pripremljenu listu. Platim i uzmem. Pogledam, telefon na ime njenog supruga! Ljubomorna mi direktorica!!! Opa!
Donesem i ona mi kaže zaključaj svoju kanc. i ovdje kod mene imaš posla. Uradim, po naređenju.
Kaže, ovo je strogo povjerljiva stvar. Uzmi olovku i zaokruži brojeve koji su najčešće pozivani.
Tako i uradim. Par brojeva ima poveći broj poziva. Predam joj listu i krenem prema vratima. Stani kaže. Stanem.
Hajde sada zovi i smisli nešto da je banka, anketa, bilo šta da vidimo imena, izvuci imena iz njih. Prvo ovaj broj, taj je. Vidi koliko poziva!?
Uzemem taj svoj spisak i okrećem prvi broj sa najviše poziva. U glavi sam već smislila šta da pitam. Zvoni telefon. Zvoni i direktorici u torbi. Zvoni, niko se ne javlja...
Ona uzima torbu i vadi telefon! Pita, šta mene zoveš?! Vas? Nisam znala da je to vaš broj telefona?! Njen broj ima najviše poziva!!!:rotf:
Kako ljubomora zaslijepi!

Ok, jasno je d a ima najviše poziva za ženu . A drugi po redu? ;) ili treći četvrti, trebalo bi ići barem do desetog :)

Back