Куповина половног аутомобила са другог регистарског пордручја

Nije tacno da mora sve licno.
Procedura uopste nije komplikovana ako znas gde da ides a najlakse je reci ovako nesto kao Sugenzi pa se utronjas u startu.
Tako su mene kad sam nedavno kupio nekretninu uplasili kako cu da cekam i cekam u redovima a ja sam otisao i sve zavrsio u par sati a tu je bila uprava prihoda,katastar,informatika,struja,gas,gradska kuca i nigde nije bilo guzve tako da najlakse je pricati price.
Ono sto moras licno je overa kupoprodajnog ugovora a sve ostalo moze da ti zavrsi agencija koja obicno uzme 1000 dinara za uslugu mada to zna da bude i vise u zavisnosti od grada do grada.
Cak i ta overa moze da se radi pojedinacno u svom gradu ali je nesto skuplja i to pod uslovom da prodavachoce da prihvati takav nacin overe.
Ispise se ugovor sa podacima kupca i prodavca pa se overava tako sto prvo ode u opstinu neko od njih dvojice i overi najmanje tri ugovora jer prlikom svake overe ostaje jedan primerak u opstini. Onda se salju ta dva primerka u grad od drugog ucesnika u overi i kad ga overi ostaje mu jedan primerak ful overen.
Iskopira ga u jos dva primerka i onda moze da ga preda nekoj agenciji koja moze to sve da uradi umesto njega.
Proceduru sam ti vec jednom objasnio i ona je 100% tacna pa ne vidim svrhu otvaranja nove teme.

Poslednja izmena:
^Moras sve licno dakle muka ziva zbog nase opake administracije ima da se akas kao pacenik sa dusom

Administrativna procedura je komplikovana.
I ne samo u ovom slučaju, već u svima gde se sklapaju ugovori,
menja vlasništvo ili traže dozvole.
A, zašto je komplikovana ?
Jer je potrebno pribaviti gomilu drugih papira.
A, koja je neophodnost tih papira, većina je nepotrena !
Da, ali trebaju radna mesta.
A, tu su pogodni ljudi.

Eto kako se nepotrebno uvećava državna administracija.
Slika i prilika parazitizma u režiji stranke na vlasti....

Ja stvarno ne znam jel vi citate sta ja pisem?
Odes overis ugovor u opstini zatim odes u upravu prihoda i platis porez i na kraju u MUP gde odjavis tablice i saobracajnu.
Sta je tu administrativno komplikovano?
Komplikovano je vama jer idete jednom u 5 godina da to obavite ali kad znas sta treba proces uopste nije komplikovan i veoma je jednostavan.
Gde god da odes pise ti sta treba da predas i prakticno je najvise papira potrebno za upravu prihoda gde moras da prilozis pored ugovora i fotokopiju licne karte prodavca i PPI4 obrazac koji se ispuni sa svega nekoliko reci tj. model auta i godiste i potpis.
Veoma komplikovano izgleda jel da?z:)
Najlakse je pricati kako je sve komplikovano a u realnosti nije samo sto bi mi da zavrsimo sve a da ne mrdnemo dupetom.
E pa ne moze tako niti je ikad moglo.

Vidi ovako i ja mogu da kazem da siu ti lopovcina kakve nema u tvom kraju jer mnoga deca placu zbog toga sto im je neko pokrao stvari po kuci!
Jel tako?
Ali posto ja nemam dokaz za tako nesto niti me interesuje tako nesto onda i ti malo prestani da odvaljujes gluposti jer nisi uopste interesantan.
Ja ne znam sta je nekim pojedincima na forumu.
Lazete i samo lazete a da vas vidi covek uzivo pojeli bi ***** da vas neko ne ispostrojava.
I onda se pitate zasto nam generalno ovako ide?????
Pa ide zbog vas lazova sto mislite da ste interesantni i sakrivate se iz kompjutera pa lecite svoje komplekse.

Ja stvarno ne znam jel vi citate sta ja pisem?
Odes overis ugovor u opstini zatim odes u upravu prihoda i platis porez i na kraju u MUP gde odjavis tablice i saobracajnu.
Sta je tu administrativno komplikovano?
Komplikovano je vama jer idete jednom u 5 godina da to obavite ali kad znas sta treba proces uopste nije komplikovan i veoma je jednostavan.
Gde god da odes pise ti sta treba da predas i prakticno je najvise papira potrebno za upravu prihoda gde moras da prilozis pored ugovora i fotokopiju licne karte prodavca i PPI4 obrazac koji se ispuni sa svega nekoliko reci tj. model auta i godiste i potpis.
Veoma komplikovano izgleda jel da?z:)
Najlakse je pricati kako je sve komplikovano a u realnosti nije samo sto bi mi da zavrsimo sve a da ne mrdnemo dupetom.
E pa ne moze tako niti je ikad moglo.

Ево трошкова колико ме је изашло да се одјаве БГ табле и узму нове СТ и саобраћајна ако неког занима. 2.000 дин нотар овери купопродајни уговор и овластим агенцију. 4.000 дин услуга агенције, 7.000 богзнашта ваљда пореско и друго.... 4.000 локалне таблице, саобраћајна. Дакле агенција за 4.000 све за мене урадила. Мени то није много јер да сам ишао у соло варијанти потрошио бих бар 2,3.000 дин на путовање и друге зајебанције.

Standardna beogradska prica.
Odrali te.
JA sam tako trebao da produzim registraciju za jednu Alfu 159 i covek je izasao u susret i pristao da mi produzi iako smo se dogovorili da cemo prevoditi kola ali je Alfa bila 2009 pa porez nije bio mali a posto je on bio zadovoljan BMW-om koji je uzeo od mene a dao mi Alfu i doplatu pristao je da produzi registraciju.
U Beogradu je trebalo produzenje da izadje 32500 dinara a u Novom Sadu prva registracija nije tad izlazila tolika sa sve novim tablicama i saobracajnom.
Platim ja to lepo sve u Novom Sadu citavih 28500 i idem motorom u Beograd i zavrsim sve brzo i jos mi je ostalo skoro 3000 dinara u dzepu.

Back