Kupovina polovnjaka

To za Punta ces znati dali je tako tek kad ga budes imao.:)
Koliko kosta kad ti rikne city servo? Koliko kosta senzor volana?
Vidis tu je drasticno skuplji od ostalih i ne mozes reci da je najpovoljniji za odrzavanje.
Ako pod odrzavanjem smatras samo zamenu ulja i kaiseva onda jeste medju jeftinijima ali nisu ni drugi mnogo skuplji s tim sto moras imati u vidu da se veliki servis radi na 60-80k km ili svakih 5-6 godina otprilike tako da ako neko da za drugi auto 50 eura vise na tih 5 godina sigurno nece propasti.:D
Proveri koliko kosta taj city servo pa nas obavesti dali je Punto jeftin za odrzavanje.

Tek da znaš vozim punta i zato ti i kažem.
Jeste servo košta 600 € sa sve zamenom u ovlašćenom servisu. Prijatelju je posle 4 godine riknuo na zastavi 10.
Evo jedna usporedba. Punto i Sendero, manje više ista klasa vozila. Redovan servis za punta 6000, sa sandera 30000.
Pa sad mi reci da je punto skup za održavanje. 5 godina servisa za punta ko jedna za sandera.
Isto tako taj čuveni servo za punta na oglasima polovan može da se nadje za 50-60€, i majstor da mi uzme isto toliko za zamenu to je 100-120€.
Kako god da ga okreneš mislim da su cene delova za pežo, ford i sl. gradske automobile košta sigurno isto kao i za punta.

v.

E vidis ja sam vozio Thaliu sa istim motorom kao u Sanderu i nije istina da servis kosta 30k din. Veliki servis sa svim kaisevima i spanerima,uljem i filterima kosta oko 150 eura a to isto za Punta kosta 80 eura. Razlika od 70 eura na 60k km mislim da je beznacajna.
Odakle ti da redovan godisnji servis za Sandera kosta 30k din kad tu imas ulje koje kosta 2-3k din i filtere koji su svi zajedno 2-2,5k din? Ispada da majstor uzima 25000 din za ruke???:D

Tek da znaš vozim punta i zato ti i kažem.
Jeste servo košta 600 € sa sve zamenom u ovlašćenom servisu. Prijatelju je posle 4 godine riknuo na zastavi 10.
Evo jedna usporedba. Punto i Sendero, manje više ista klasa vozila. Redovan servis za punta 6000, sa sandera 30000.
Pa sad mi reci da je punto skup za održavanje. 5 godina servisa za punta ko jedna za sandera.
Isto tako taj čuveni servo za punta na oglasima polovan može da se nadje za 50-60€, i majstor da mi uzme isto toliko za zamenu to je 100-120€.
Kako god da ga okreneš mislim da su cene delova za pežo, ford i sl. gradske automobile košta sigurno isto kao i za punta.

v.

Znaci - ne dobijas nista.
Ugradnja plina npr. kosta duplo vise jer moras u ovlasceni servis a novi automobili tu oko 7-8 hiljada izgledaju toliko siromasno i jadno da ti ubiju volju za voznjom.
Polovan auto ne moras da teras u ovl.servis. Koliko ces da izgubis na novom za 5 god.?Ne mora ni 5, cim ga isteras iz salona on vredi manje. itd itd.
Svi se hvatate za tu garanciju kao da nikad necete ici kod majstora.

Izvini gde si servisirao kola?

Sigurno ne u ovlascenom servisu gde su cene nebulozne a usluga nikakva jer smatraju da su najbolji i ne fermaju te 5%. Ja kod mog majstora stojim kraj auta ako hocu i mogu s njim da popricam a u ovlascenom servisu auto i ne vidis nego te posade u fotelju u njihovom kaficu i cekas da zavrse.
I onda platis tih 6000 din za mali servis koji ustvari kosta maksimalnih 3000 dinara a kod mog majstora veliki servis sa svim kaisevima,spanerima,uljem i filterima kosta 8000 din.

To za Punta ces znati dali je tako tek kad ga budes imao.:)
Koliko kosta kad ti rikne city servo? Koliko kosta senzor volana?
Vidis tu je drasticno skuplji od ostalih i ne mozes reci da je najpovoljniji za odrzavanje.
Ako pod odrzavanjem smatras samo zamenu ulja i kaiseva onda jeste medju jeftinijima ali nisu ni drugi mnogo skuplji s tim sto moras imati u vidu da se veliki servis radi na 60-80k km ili svakih 5-6 godina otprilike tako da ako neko da za drugi auto 50 eura vise na tih 5 godina sigurno nece propasti.:D
Proveri koliko kosta taj city servo pa nas obavesti dali je Punto jeftin za odrzavanje.

Dule jos jednom pravo u metu :)

Mislim da boljeg strucnjaka za automobile nemamo od njega tako da deco poklonite se i slusajte :)

Apropo ove tvoje price moj brat od ujaka kupio fiat punta 2003 i nemalo posle nekog vremena dosao kod svog oca mog ujaka da menja lezajeve na autu i kaze ujak "e jel vidis ovo sto ti menjas to ja nikad ni na jednom fordu nisam zamenio" :)

znaci jeftino unapred ne znaci jeftino i u krajnjem rezultatu

Znaci - ne dobijas nista.
Ugradnja plina npr. kosta duplo vise jer moras u ovlasceni servis a novi automobili tu oko 7-8 hiljada izgledaju toliko siromasno i jadno da ti ubiju volju za voznjom.
Polovan auto ne moras da teras u ovl.servis. Koliko ces da izgubis na novom za 5 god.?Ne mora ni 5, cim ga isteras iz salona on vredi manje. itd itd.
Svi se hvatate za tu garanciju kao da nikad necete ici kod majstora.

druze slazem se u potpunosti za mene kupovina novog auta je glupost tj veoma skup sport i ja to prepustam ovima koji se ne razumeju u automobile :)

no kad pogledas sa druge strane da gomila ljudi ne kupuje nove automobile ne bi posle mi imali od koga da kupimo polovne za dosta manje pare :)

Sigurno ne u ovlascenom servisu gde su cene nebulozne a usluga nikakva jer smatraju da su najbolji i ne fermaju te 5%. Ja kod mog majstora stojim kraj auta ako hocu i mogu s njim da popricam a u ovlascenom servisu auto i ne vidis nego te posade u fotelju u njihovom kaficu i cekas da zavrse.
I onda platis tih 6000 din za mali servis koji ustvari kosta maksimalnih 3000 dinara a kod mog majstora veliki servis sa svim kaisevima,spanerima,uljem i filterima kosta 8000 din.

bas tako . ja sam samo jednom otisao u ovlasceni servis, to mi je bio prvi servis u zivotu i NIKAD VISE

u sustini sve je to isto samo sto ovi imaju bolju sminku i DERU i onda ti kao odrana ovca si srecan jer mislis da si platio nesto kvalitetno a ne razumes se da bi mogao da zakljucis da nema nikakve razlike.

Samo proveri da li radi servo.....benzinci su bolje ocuvani.....narocito oni sa pet vrata......troja vrata su uvek bila van.......jeftiniju su bez klime......a servis za punta ti je skoro dzaba.......najskuplji servis ti je oko 100 evra.......dok zamena paknova za ford focus kosta oko 120 evra u ovlascenom servisu......razmisli.....

Back