Kupovina golfa

Nema plivajuci zamajac ali zato ima izrazen problem sa EGR ventilom koji kosta poprilicno.
Od vecine koji su do sad dosli samo mali broj nije imao upaljen check engine a svima kojima je sijao je EGR bio neispravan.
Cifra je negde oko 250€ ako se ne varam.
Inace motor prelazi bas mnogo km i znam za jedan primerak koji je bio 2011-2012 godiste i imao blizu 500k km a takodje je bio Polo a iz Holandije tako da je ovo jos jedna potvrda da nemate pojma sta kupujete i vozite jer eto mali auto a star 8-9 godina i 500k km tj 180k na satu.
Ja sam zato prestao da radim sa uvoznikom koji je dovlacio kola iz Holandije jer to je sve preslo poprilicno km,mnogo vise nego sto bi ocekivali.

Nema plivajuci zamajac ali zato ima izrazen problem sa EGR ventilom koji kosta poprilicno.
Od vecine koji su do sad dosli samo mali broj nije imao upaljen check engine a svima kojima je sijao je EGR bio neispravan.
Inace motor prelazi bas mnogo km i znam za jedan primerak koji je bio 2011-2012 godiste i imao blizu 500k km a takodje je bio Polo a iz Holandije tako da je ovo jos jedna potvrda da nemate pojma sta kupujete i vozite jer eto mali auto a star 8-9 godina i 500k km tj 180k na satu.
Ja sam zato prestao da radim sa uvoznikom koji je dovlacio kola iz Holandije jer to je sve preslo poprilicno km,mnogo vise nego sto bi ocekivali.
Da da Holandjani razbijaju kilometraze za poslom. Ko prelazi malo uzme elektro kola (mislim na A segment)

Moraću te razočarati, na mom ništa nije svijetlilo, još uvijek ne svijetli...a.neće još dugo, jer je to mali, neuništivi traktor...
Krava mi je isto dobro, otelila se, preživela, neće umreti...

Moraću te razočarati, na mom ništa nije svijetlilo, još uvijek ne svijetli...a.neće još dugo, jer je to mali, neuništivi traktor...
Krava mi je isto dobro, otelila se, preživela, neće umreti...
Ne svetli tebi ali svetli onima koji ih uzimaju za dalju prodaju jer traze sto jeftonija auta a to obocno ide sa greskom .. znas kako to ide, kad imas dobar auto sa malim km i sve tip top uppste ga ne nudis za izvoz jer ces vecu cenu dobito ovde na zapadu nego da ga nudis nekom izvozniku kojeg osim cene puno toga drugog ne inreresuje .. uppste se ne ispalti izvoz tih auta..Na Zapadu je kupovna moc min 10x veca od Srbije tako da nema logoke slati nesto dobro sto se moze prodati bilo gde drigo ..Jedino oni koji sebi uzoze

Poslednja izmena:
Ne svetli tebi ali svetli onima koji ih uzimaju za dalju prodaju jer traze sto jeftonija auta a to obocno ide sa greskom .. znas kako to ide, kad imas dobar auto sa malim km i sve tip top uppste ga ne nudis za izvoz jer ces vecu cenu dobito ovde na zapadu nego da ga nudis nekom izvozniku kojeg osim cene puno toga drugog ne inreresuje .. uppste se ne ispalti izvoz tih auta
To mi je sve jasno, i deca znaju da vraćaju kilometražu, kako drugačije da zarade.....Bitno je da je auto održavan...

1.4 TSI, razvodni lanac se brzo istegli, obično ga treba zameniti nakon nekoliko desetina hiljada kilometara. Metalni zvukovi iz zupčanika i karakteristično zujanje (trljanje lanca o telo motora) signal su da trebate ići u radionicu. Prekomerno istegnuti lanac može „preskočiti“ na lančanike, što rezultira ozbiljnim otkazom motora. Motor 1.4 TSI takođe pati od nakupljanja naslaga na ventilima, što rezultira lošim performansama i neravnomernim radom motora.
Slični problemi sa razvodnim lancem kao u 1.4 TSI takođe imaju 1.2 TSI motor. U ovom slučaju, brz odlazak u radionicu može spasiti motor od ozbiljnih oštećenja. Pored toga, u 1.2 TSI morate uzeti u obzir pregorevanje zaptivke ispod glave i neispravan rad računara za upravljanje motorom. Kao rezultat, motor radi na višim temperaturama, što može dovesti do ozbiljnih kvarova kao što je pregorevanje klipa.

https://ppmauto.com/golf-6-2008-2012-polovnjak-motori-cena/

Razmisljao sam o 1.6TDI motoru ali citao sam da to rizična kupovina (kao i svaki dizel), da moram paziti na dizne, egr ventil, plivajuci i da skuplji za odrzavanje.
1.6 motor je dobar i nije kvarljiv, kad radi klima malo je lenj

motor je common-rail, zbog dizni gorivo mora biti kvalitetno

ako voziš auto kako treba, nećeš imati problem sa plivajućim zamajcem, nemoj da te plaše glupostima
ako voziš kao na trkama, sjebaćeš svako kvačilo

jedini nedostatak je što oće da crkne egr ventil, onaj elektronski deo, i tu nema popravke

motor troši oko 4 litre

Šta mislite o Volkswagen Polo 1.6 16V FRESH BTS sa automatski / poluautomatskim menjačem? Nikad do sada nisam imao auto sa takvim menjačem, pa me interesuju iskustva. A i takođe ako neko zna kako se agregat pokazao?

Back