Kupovina golfa

A to da je 1,6 8v jeftin ovde na Zapadu e to jeste i verovatno ih dosta vuku .. ali dobro ja to malo drugacije gledam ..isto tako nikad nebi kupio Audija 1,6 bezninca ili dizela pa ni 2,0 vec bi uzeo VW evt Skodu ili Mecku ispod 2l ne vidim razlog placanja većih cena samo radi znacke ... ali dobro te fuzije to je njihov nacin zarade za one koji pate od statusnog sumbola a ne gledaju sta im te fabrike pakuju u ta auta.

Ma kakvi samo sto ti poredis nesto sto je peslo 100k sa 400k ..dizele bukvalno ne pipas do nekih 200-250k km sto i nije bas slučaj sa benzincima... samo sto dizel trazi da postize radnu temperatutu a benz ne ...
Ja sam imao benzinca koji je imao navodno 100 000 km kada je kupljen ,vozio sam ga jos 70 000 km i nista nisam pipnuo u vezi motora ,a kada dizeli pocnu da se kvare to je rupa bez dna ..Prosla su ta vremena kada su dizeli pravljeni da stvarno traju ,kao recimo stari Pezo motor od 1900 kubika ili Mercedesovi ..

Ja sam imao benzinca koji je imao navodno 100 000 km kada je kupljen ,vozio sam ga jos 70 000 km i nista nisam pipnuo u vezi motora ,a kada dizeli pocnu da se kvare to je rupa bez dna ...
To su tvoja iskustva ja ih imam i ovakvih i onakvih jer je kroz moje ruke proslo dosta auta..pa ti mogu reci da sam imao jednog C3 benzinca sa 1,4 motorom kog sam uzeo na aukciji sa orginalnih 100k km jedan vlasnik servis knjiga sve po PSu ..pa sam se ziv naradio od glave motora dizni elekronike do nzn ti cega ..Pa to opet ne uzimam kao pravilo vec kao izuzetak ..a imao sam i Yaris 1,4d kog sam dobio u zamenu sa +280k km i kog sam dao ženi da ga vozi na posao 120km svaki dan i tako 2g u kog bukvalno nisam nista ulagao osim ulja kocnica i tih nekih sitnih potrosnih delova .... Tako da tu nema nekih pravila ,neka auta jeste bolja kad se gleda prosek ali svi imaju te neke od kojih ce te glava zaboliti ..

Ima boljih,ali zato kada pocnu da crkavaju razni delovi ,sve ce to izaci na nos.
Koji delovi ..sve se kvari sve ima svoj zivotni vek sto komlikovanije to je veća sansa da se nesto pokvari ali to meni nije toliko ni bitno ja gs nadem toliko jeftino da je sve to uracinato u cenu pa mi u 90% slucajeva proce bez bilo kakvih zajebacija .. ..ja kad gledam VW kome nije menjan zamajac ja mu to odbijem od cene isto kao kad nije menjan lanac kod BMW dizela ili Audija VW "benzinca" ... tako da i sko se mora menjati nije nikakv problem ..Zato je vazno da mozes da vidis sta je sve radeno tj da auto ima servis knjigu po kojoj ces moci oceniti evt troskove koji te cekaju u buducnosti .. Ne samo ti vec i ako prodajes dalje a drzis do svog renomea

Imate 1,4 fiatoov motor u Alfama aa 170ks trosi manje od tog Golfa 1,6 a ide mnogo bolje..jedino preskočiti prve serije radi Multi Air i naci nekog ko je odrzavo i nije uzimao dusu ..solidan auto ..

Nova Multiair jedinica je negde oko 300e, kako mi je ostalo u secanju. Nije skupo, jedino cega bih se bojao jeste iznenadni kvar, da te ostavi negde na sred puta. Ne znam da li je moguca takva situacija, samo nagadjam, ne bih voleo da mi se to desi.

Evo benzinca 335i 160k km ne moze da upali 1000 grsaka izbacuje sve lampe gore pa sad kopaj ..
20200831_124811.jpg
20200831_124811.jpg

Prilozi

• 20200831_124051.jpg
    20200831_124051.jpg
    84 KB · Pregleda: 36
Nova Multiair jedinica je negde oko 300e, kako mi je ostalo u secanju. Nije skupo, jedino cega bih se bojao jeste iznenadni kvar, da te ostavi negde na sred puta. Ne znam da li je moguca takva situacija, samo nagadjam, ne bih voleo da mi se to desi.
Malo je skuplja koliko se secam oko 700evra ako nisu cene pale ali to se zna i treba obratoti pažnju dal je menjana ili jedonstavno dici godiste na poboljsanu verziju .. ali ovde ljudi ni kocnice nebi da menjaju jer je trosak koliko sam ja shvatio .. trazi se auto staro jedno +10g da se vozi sledecih 10 u koje se nece ulagati nista .. To je taj neki kont valjda :)

a kakve su alfe guliette i koji bi benzinski preporucili kod njih
Nema ih puno imas 2 ..1,4 i 1,7 ..1,7 ti ne treba kako kazes jer ti ne treba sportski auto, onda je logocno da ides na 1,4 e sad dal 105 120 150 ili 170ks to je tvoj izbor ...alfe su nezni automobili koji zahtevaju kvalitetno odrzavanje tako da obrati pažnju na servisnu istoriju ..manu sam ti rekao ako gledas te prve modele pokisaj da izbegnes Multi air 1 .. Multi air 2 im je solidan

Koliko ste ostari i duhovno i realno...

Ovde turbina kao da je neko zlo najgore (?!?). Pa i da ti rikne to je smesnih 300€ troska za reparaciju u Turbo Uzicu, a smesan je trosak prvo jer: uopste ne crkava tako cesto, osim na ragama sa previse kilometara, i drugo, ocekujete od kola koja su nova kostala 25 000€ da im odrzavanje ne kosta nista, a platili ta ista kola 3200€.
A trajace takav turbo za prosecnog vozaca iha ha. Isto kao i zamajac, novih 80k km je ogromna kilometraza.

Ko prelazi 30 000-40 000 km godisnje, taj ne koristi auto kao uobicajeni korisnik, nego maltene zivi u njemu. Tada bih licno gledao plin ili fabricki metan, da nema zamajac, turbo, ovo i ono.

Ja ne bih vise nikad uzeo auto bez turba, navikao sam se, kad sam probao posle duzeg vremena dva atmoferca, jednostavno nije to to. Dzaba mi snaga ako mi je dostupna na 5000 obrtaja, vise volim da pocupa vuca “odmah”.

BMW i Meecedes su odavno se srozali po kvalitetu, a videcemo sta ce biti sa VW grupacijom nakon ovih diesel gate skandala dal ce imati problema.

E he to kad mi krenu sa slabim tackama aviona kao brrr 200-300€ popravka a predju ko dule 2000 godisnje,sta sam ocekivao sa 35000 nego da ulazem jbt
Ауту који кошта до 5к €, стар је 10 година, дизел, следеће ставке су под обавезно за замену или нису у идеалном стању:

1. квачило
2. дпф и слични системи
3. турбо може бити пред крај.
Те три ствари лагано може отићи до 1500€

Тако је како је

Nije bas 150€... Tj. 150€ otvorenog puta, grad ubija, do posla oko 150 puta krenem - stanem... Prijatelj 1.2 benzincem ispod 16 litara u BgD spicevimannema trika da spusti... Al to je sasvim druga tema.
Elekto auto bi mi najvise odgovaralo 🤣🤣
Pa eto ako je nista bolji od Beograda kako meni Punto 1,2 trosi u gradu 7L? Pritom ne vidi otvorenog puta tj izlaska van grada a ja zivim na kilometar od centra grada.
Naravno da se zato cudim tome sto si rekao i jednostavno ne verujem iako ti pitas sto se cudimo a cudimo se jer to je 1200 ccm a ne 2000 kao sto ti imas.
Proveri ti to samo jos jednom i videces da je prebaceno na km/l.
Kad smo kod potrošnje,
Vidi,meni Punto 1,2 8V trosi po cistom gradu Novom Sadu 7L pa da **** zec zeca u BG ne moze da predje 10L a kako vi vozite ta kola kad 1,2 trosi 16L to je zaista pravo pitanje.
Uostalom imas bord kompjuter na svom autu i daj nam okci tu prosecnu potrosnju gde cemo da se uverimo kako dizelas trosi 12L kako ti kazes.
Tu ocekujemo i da vidimo prosecnu brzinu.

Polo 1.2 TDI, 5 l i to po Bg...prvak u potrošnji..

Prilozi

• 20191222_111943~3.jpg
    20191222_111943~3.jpg
    139,7 KB · Pregleda: 26

Back