Kupovina dobrog polovnjaka

Ljudi vidite ovaj

Ford - Fiesta - 1.4​

3500 €

Po dogovoru
NAZAD
Šifra oglasa: AD312332580ME
Broj pregleda oglasa: 598
98000 km
kilometraža
1388 cm3
kubikaža
Benzin
gorivo
Manuelni
mjenjač
2008
godište
  • Stanje artikla:
    Polovno
  • Oznaka:
    1.4
  • Karoserija:
    Limuzina
  • Kilovata:
    59kW
  • Konjska snaga:
    80KS
  • Porijeklo vozila:
    Domaće tablice
  • Vodi se na mene:
    Da
  • Oštećenje:
    Bez oštećenja
  • Boja spoljašnosti:
    Siva
  • Emisioni standard:
    Euro 5
  • Broj brzina mjenjača:
    5
  • Pogon:
    Prednji
  • Strana volana:
    Lijeva
  • Registrovan do:
    05/2023

kukuuu

Znaci i jacina motora je bitna, da ne gledam 1.2 ?
1.2 je super za grad i možeš ponekad da putuješ bez problema. Manja potrošnja po gradu od 1.4 i veće.

Nikako ne gledaj verzije 1.2 sa 100 konja i slično to je nasvirano i raspada se stalno. Dobar je jedinonov.

Drugar ima 1,2 klio nešto oko 100 ks benzinac turbo non stop riknjava i visi po servisima. Svaki put uz kafu slušam šta je popravljao :lol:

Automatik SAMO NOV!
Trocilindraš SAMO NOV!

Ljudi vidite ovaj

Ford - Fiesta - 1.4​

3500 €

Po dogovoru
NAZAD
Šifra oglasa: AD312332580ME
Broj pregleda oglasa: 598
98000 km
kilometraža
1388 cm3
kubikaža
Benzin
gorivo
Manuelni
mjenjač
2008
godište
  • Stanje artikla:
    Polovno
  • Oznaka:
    1.4
  • Karoserija:
    Limuzina
  • Kilovata:
    59kW
  • Konjska snaga:
    80KS
  • Porijeklo vozila:
    Domaće tablice
  • Vodi se na mene:
    Da
  • Oštećenje:
    Bez oštećenja
  • Boja spoljašnosti:
    Siva
  • Emisioni standard:
    Euro 5
  • Broj brzina mjenjača:
    5
  • Pogon:
    Prednji
  • Strana volana:
    Lijeva
  • Registrovan do:
    05/2023
Gledaj oglase gde pise sta je vlasnik ulagao i sta je ostalo da se sredi na autu realno .
Turbo benzince nikako samo atmo 4 cilindricne motore bas ove sto smo ti predlagali 1.2 Fiat i Reno imaju najbolje te 1.2 motore .
To prelazi minimum pola miliona km .

Pozdrav iz Crne Gore ljudi!
cheer.gif

Potrebna mi je vaša pomoć. Naime, namjeravam kupiti svoj prvi auto, budžet mi je najviše 4 000 plus par stotina eura.
E sad, ono što sam primijetila je da je cijena vozila baš porasla u odnosu na napr. prošlu godinu, ispod 4 000 ne možeš naći auto koje je prešlo ispod 230 000 km.
U opciji su tih nekoliko klasičnih auta koja nisu rogobatna za početnika i koja štede na gorivu, tipa reno klio, korsa...
Inače, čini mi se da nije loš ni ford ali nešto me najviše privlači golf jer ga smatram za izdržljivu mašinu. Opet kontam da nije isto napr. klio koji je prešao 250 000km i golf 5 koji je prešao isto toliko. Samo nisam upućena baš u potrošnju goriva za golf. Napr. vlasnik jednog slatkog golfa 5 plus kaže da troši 5l na autocesti i 6.5l po gradu, ali kontam da je potrošnja ipak veća u odnosu na ono što mi kažu.
Preprodavci samo gledaju da uvale...
Znam da je kupovina polovnjaka uvijek mačka u džaku i da mi tu niko pa ni najbolji majstor ne može garantovati da će raditi kako treba, al makar da izbjegnem velike troškove goriva i neke teže kvarove, koju marku biste mi savjetovali?
Hvala puno!
trep.gif
:cao:

Golf 5 ima katastrofalno losu limariju, ja bih ga izbacio iz price. Ford nije mnogo bolji sa limarijom, ali je ok auto.

Nije isto Clio i Golf sa 230.000 km, ali opet zavisi i od vlasnika, nacina eksploatacije, itd. Nije isto 100km u gradu i 100km na otvorenom putu. Za 100km u gradu udjes i izadjes iz auta bar 10/15 puta i isto toliko paljenja i gasenja, a za 100km na otvorenom jedan ulazak i izlazak i jedno paljenje i gasenje.

Kilometraza nije toliko bitna, bitnije je stanje auta.

Ja sam za automatik, ali ne svaki, neki su poznati kao problematicni, neki kao pouzdani.

Nema dokaza da se više kvari, ali popravka jeste skuplja, a i nije uvek lako naći ko će ga popraviti. S njim je i potrošnja bar za litar veća.
Vazi samo za stare automatike, vecina je ili tu negde ili trosi manje. Megane 1.5 sa EDC menjacem trosi manje nego sa manuelnim.

Ja spustila cenu auta kog sam kupovala za lepu cifru jer lik koji je profi vozač ga je održavao do mojega.

Nije tačno da muškarci više brinu o autu ili se bolje razumeju ili su bolji vozači.

Kao sto nije tacno ni da inzenjeri, lekari, itd. odrzavaju automobile dobro, bar prema svom okruzenju i prema onome sto sam video kao kupac.

Gledaj oglase gde pise sta je vlasnik ulagao i sta je ostalo da se sredi na autu realno .
Turbo benzince nikako samo atmo 4 cilindricne motore bas ove sto smo ti predlagali 1.2 Fiat i Reno imaju najbolje te 1.2 motore .
To prelazi minimum pola miliona km .
Znaci ovo je turbo benzinac jel? A po cemu znate da je neko turbo, postavljam laicka pitanja al sta da radim:worth:

Ljudi, sad mi vlasnik ovog forda rece da trosi 7 litara. Da to nije previse za benzinca...

Znaci reno ili fiat 1.2, 16 ventila, 80 konja je pravi izbor.

za ford ne pise da je ista ulagano, pitacu vlasnika al me brine ova potrsonja...
Kaze meni majstor pre par godina za Reno 1.2 to prelazi 300 000 km ,ja mu kazem to prelazi pola miliona i ispostavilo se tacno ako se vozi normalno i odrzava i to su najpouzdaniji motori i Fiat i reno iz te generacije .

Inace zamisljala sam kupovinu auta dosta laksom a ovo je kao da trazis partnera za brak :zcepanje: :zcepanje::zcepanje:

Ima Fiat dobre motore i Twin spark je dobar ,to je Alfa Romeo ustvari ali treba izbegavati prve generacije zbog nepouzdanog varijatora ,a ima i neki Jtm ali nije to taj zvuk ,on jeste pouzdan .
JTD motori su za bas velike kilometraze i to verovatno kod vas najvise uvoze iz Italije sa ko zna koliko km...
e da si mi ti savjetnik...uocavam da od istih auta ima dobrih i losih u zavisnosti od generacije, voljela bi da znam te detalje...

evo jednog malise, ali ima snagu bas

Fiat - Punto Evo - 1.4 16V MultiAir​

4450 €

Po dogovoru
NAZAD
Šifra oglasa: AD311145730ME
Broj pregleda oglasa: 761
131000 km
kilometraža
1368 cm3
kubikaža
Benzin
gorivo
Manuelni
mjenjač
2011
godište
  • Stanje artikla:
    Polovno
  • Oznaka:
    1.4 16V MultiAir
  • Karoserija:
    Hečbek
  • Kilovata:
    77kW
  • Konjska snaga:
    104KS
  • Porijeklo vozila:
    Domaće tablice
  • Vodi se na mene:
    Da
  • Oštećenje:
    Bez oštećenja
  • Boja spoljašnosti:
    Crna
  • Emisioni standard:
    Euro 5
  • Broj brzina mjenjača:
    5
  • Pogon:
    Prednji
  • Strana volana:
    Lijeva
  • Registrovan do:
    04/2023

evo jednog malise, ali ima snagu bas

Fiat - Punto Evo - 1.4 16V MultiAir​

4450 €

Po dogovoru
NAZAD
Šifra oglasa: AD311145730ME
Broj pregleda oglasa: 761
131000 km
kilometraža
1368 cm3
kubikaža
Benzin
gorivo
Manuelni
mjenjač
2011
godište
  • Stanje artikla:
    Polovno
  • Oznaka:
    1.4 16V MultiAir
  • Karoserija:
    Hečbek
  • Kilovata:
    77kW
  • Konjska snaga:
    104KS
  • Porijeklo vozila:
    Domaće tablice
  • Vodi se na mene:
    Da
  • Oštećenje:
    Bez oštećenja
  • Boja spoljašnosti:
    Crna
  • Emisioni standard:
    Euro 5
  • Broj brzina mjenjača:
    5
  • Pogon:
    Prednji
  • Strana volana:
    Lijeva
  • Registrovan do:
    04/2023
To ti je sa turbo motorom ..

Sta mi je jos bitno, da ima opreme jeftine za neki model, sjutra kad se pokvari da ne dajem pola plate...
Francuska vozila imaju obicno dobru opremu ,najvise skrtare Nemci ,pogotovo VW...

Fiat punto su pre gledali nekako podcenjivacki ali se ispostavilo da je to dobar i pouzdan auto ,ali italijanski samo nikako sto smo mi u Srbiji proizvodili jer ima razlike ....njima je limarija pocinkovana ,mislim da je 100 % ali nisam bas siguran .
To mislim na generacije iz 2000 i neke ...

Back