Kung Fu u Beogradu

Igras se igre reci. Nije vestina losa, posebno Cheungova, to je odlicna staza wing chuna. Nego si ti los, neuvezban. Eto pogledaj Sayaha iz Californije, bio sam kod njega, covek radi William Cheungov wing chun i razbija a susta je suprotnost od onoga sto vidim kod tebe. O kvalitetu da ne govorim! Ti samo trtljas po desetine strana ovoga i onoga a tehnika losa.

Igras se igre reci. Nije vestina losa, posebno Cheungova, to je odlicna staza wing chuna. Nego si ti los, neuvezban. Eto pogledaj Sayaha iz Californije, bio sam kod njega, covek radi William Cheungov wing chun i razbija a susta je suprotnost od onoga sto vidim kod tebe. O kvalitetu da ne govorim! Ti samo trtljas po desetine strana ovoga i onoga a tehnika losa.

Posto vidim da si veliki strucnjak, pretpostavljam da imas puno vezbaca. Mi smo diplome menjali sa Cheungom za slicice strumfova. To je obicaj sada u svetu, nije kao pre da polazes pred majstorima.Onda hiljade vezbaca cuju da imas slicice pa dodju i oni da se menjaju i eto saveza. Sada je dovoljno da otvoris nalog na forumu, i postanes grandmaster. To ti onda daje pravo da ocenjujes druge i pljujes po njima. Posebno kad se ne predstavis, onda si najhrabriji i najaci.Niko ti nista ne moze, nepobediv si. Jednim stiskom tastature si u Americi, drugim u Nemackoj. Ako mozes ostavi ime i adresu da dodjemo da ucimo od tebe.
Malocas sam gledao kartu, ta Californija, je li to negde izmedju Radenkovca i Lacarka, ili malo severnije?
_

Ja ti lepo kazem, Joe Sayah je izvrstan majstor sa skolom u Californiji. Glupo bi bilo da se uopste poredis sa njim kao i sa tim Kozlicom koji delje! Ali ne, ti si majstor,najbolji. Dok zora svice, zapad ti se smeje...

Ja ti lepo kazem, Joe Sayah je izvrstan majstor sa skolom u Californiji. Glupo bi bilo da se uopste poredis sa njim kao i sa tim Kozlicom koji delje! Ali ne, ti si majstor,najbolji. Dok zora svice, zapad ti se smeje...
Prijedeli ambijenti prelijepe stvari. Ne znam sto ti kani rijeci ali istina je da je Joe sajah odlican majstor i glumac. On je glumio u tuce Dzeki Cenovih filmova kao i golden harvest produkciji. Dobar pokazatelj Ceungovog tradicionalnog wing chuna. To je visok kriterij i porijedjenje snjim je smijesno!

A ti si ZAPAD, pa sto ne kazes. A ja mislio Platicevo. Cudno nekako pise Zapad. Devojke, zao mi je, ali nemam vremena za gubljenje. Kad skupite hrabrosti javite se.

Poslednja izmena:
Prijedeli ambijenti prelijepe stvari. Ne znam sto ti kani rijeci ali istina je da je Joe sajah odlican majstor i glumac. On je glumio u tuce Dzeki Cenovih filmova kao i golden harvest produkciji. Dobar pokazatelj Ceungovog tradicionalnog wing chuna. To je visok kriterij i porijedjenje snjim je smijesno!

Ne znam ni ja, a jos manje ona.

Poslednja izmena:
Svaka cas tebi Radojkovic.D i onom tvom kolegi na duzini treninga ali malo sam proucavao i stoji da ste dosta aktivni ali ste u zaostatku za drugima u samom kvalitetu. Sa obzirom da vam je David Cheung sada trener ocekivao bi dosta bolji rad jer ipak je David dosta dugo proveo sa Willijamom ili gresim? Doduse sve je stvar vezbe, sve se postize treningom.

Vec ispricano, vec ispricano, ponavljate se!

Svaka cas tebi Radojkovic.D i onom tvom kolegi na duzini treninga ali malo sam proucavao i stoji da ste dosta aktivni ali ste u zaostatku za drugima u samom kvalitetu. Sa obzirom da vam je David Cheung sada trener ocekivao bi dosta bolji rad jer ipak je David dosta dugo proveo sa Willijamom ili gresim? Doduse sve je stvar vezbe, sve se postize treningom.

Vezbamo, jos 100 godina i naucicemo nesto, onda mozemo da se merimo sa vama. ;)

hm,,...
zar je wing chun toliko proklet da privlaci samo ljude koji pricaju gluposti a ne rade?
Svako ko zeli da pokaze znanje neka dodje u srbiju,otvori skole,napravi seminare...
ja sam spreman da radim sa svakom skolom ako napravi povoljne uslove.

Onaj majstor je dobar,ovaj je bolji,onaj radi ovo ono,... sta nama,meni znaci poredjenje sa nekim majstorom u kaliformiji...? Ljudi ovo je srbija,mogu da odem kod onoga ko je tu... da sam Bog drzi skolu u Americi ja i dalje nemam novca da idem tamo,jedino da se svercujem na teretnjaku i da platim tom majstoru bananama koje bih eventualno mogao ukrasti sa teretnjaka... hmmm

Ovde me interesuju LJUDI KOJI RADE,ne misljenja onih koji ce tu nesto napisati,nego oni koje nesto nude u prakticnom smislu rada.

TWC Pozarevac nudi mogucnost da se trenira u Srbiji po ceni dostupnoj za prosecan dzep,jer ljudi placaju prostor i takoreci treneri i nemaju platu,to je rad iz ljubavi prema vestini. Zar je to za osudu?
Zeli neko da kaze da radi bolje? OK,lepo,neka napravi seminar za pet evra,cetri sata,odrzi po gradovima,napravi treninge po mesecnoj ceni od deset evra,do dvadeset... i mozda skupite ljude,i budete dostupni siroj masi... Dokazite SE SVOJIM RADOM,ne vidim svrhe niti smisao pljuvanja po tudjem radu,zao mi je al stvarno to ne vidim.

Pogledajte temu Dzudo,Karate,Taekvondo,il neku drugu vestinu,nikom nije nacionalni sport da pljuje po drugim skolama,napravi se druzenje skola,urade demonstracije,ljudi razmene brojeve telefona,zovu jedni druge da drze seminare,takmicenja,neki sa sastave u saveze,neki sa razidju i jednostavno svako gleda svoja posla.
Ako je neka skola jako dobra,drugi ce zeleti da rade sa njom,ako je neka skola losija,drugi ce reci neku rec podrske da mogu napredovati i to je to.Pokazimo primerom.

Sa druge strane,mit o tome da je neko vestinu mogao nauciti za pet do deset godina negde u kini,a da se u srbiji to isto ne moze nauciti za 50 godina... hmmm pa nisu ni u kini nad ljudi,niti nasi tako glupi,

ovakvim ponasanjem,ne znam sta neko zeli postici,tipa ako neko napise:"taj i taj ima los stav,bla bla,ja sada necu umeti sam da vidim dal mu los stav i kako radi...?" ili ,ne umem sam da vidim dal imam nesto od te osobe da naucim il ne?
Jako je lepo sto u Srbiji imamo razne vrste wing chuna,mozemo videti Davidov rad,Wilijemov,Ebmas,ostatke ranijih Tingovih skola,Yip chun liniju smo imali zadovoljstvo da vidimo(zahvaljujuci seminaru koji je TWC Pozarevac organizovao) itd... pregrst wing chun stilova,
ok neko misli da je jedna skola bolja,primenjivija od druge,normalno je to,zato i vezba tamo,il zato ce tamo nekog i poslati,ali ne razumem taj krstaski zadatak da se ubiju sve skole u kojoj neko nije mozda vezbao,il koja mu se ne cini dobrom.
Na primer taj majstor iz Kalifornije,to je bas lepo moci otici tamo i vezbati sa njime,i ja bih rado obisao i radio sa desetak majstora da imam novca za to.... dal ce recimo taj majstor otvoriti skolu ovde?
da ga neko hvali i kaze:"wow,ovaj covek mnogo dobro radi,pogledajte to..." ..
to je lepo,nista lose u tome,al ne razumem potrebu reci nekome:"ti ne radis dobro uporedi se sa njime:"...
hm... ako neko radi danas bolje nego juce,reklo bi se da je nesto naucio,ako neko moze da nauci nekoga da sutra zna da bolje da se odbrani nego danas,reklo bi se da ima sta da poduci.

Svako ko zeli da uci ima pravo da pogleda vise skola i da odabere sta mu se svidja...
na primer,cudna stvar:kako to da svi ovi ljudi koji znaju bolje majstore i bolji rad nego sto je u srbij ne odu na forume za dzudo i ne pocnu tamo da pljuju po dzudistima kako oni ne rade dobar wing chun?
pa zato sto oni rade dzudo...i nisu skola sa kojom se porede....
ok,..
pa zasto je tesko shvatiti da dve skole koje se porede nisu jedna? i da je zato tu razlika,a da ima dosta kategorija ocenjivanja koja je skola bolja, plus da zadnju rec ima vezbac koji vezba.
Koliko se kulturnim oseca osoba koja vredja neku skolu gde ima deset vezbaca? ili sto? ili vise stotina?
dakle oseca se da ima puno pravo da stavlja svoje misljenje iznad desetina,ili stotina ljudi koji su ocenili da im je to korisno...?

Tako da ako neko ima nesto korisno da napise drago mi je procitati,ali ovo je gore nego tracarenje na cosku medju babama...
ako neko zeli da ukaze da je neki majstor dobar,neka stavi video i to uradi,
to je dovoljno
ne mora da napise koji su sve u svetu i srbiji (po NJEGOVOM licnom misljenju) losiji ili bolji od majstora na videu.

na kraju tuzno,sto moj post nece nista promeniti na ovom forumu.

PANTER : Tvoj tekst podrzavam 100%, uopste nije vazno dal' neko uci kod Predraga, Nenada, Mikica....Dal' je neko dosao iz Bg-ske skole, tako malo vazno...Ako taj neko nije zadovoljan radom u tom i tom klubu, boze moj ,pa hvala bogu moze uvek promeniti drugi klub
Ali sustina su ljudski odnosi i ponasanje, kao i teske reci koje vladaju na ''tim'' i slicnim temama. Upravo zato sam i zapoceo temu ''prokletstvo bor. Vestina'' da ukazem na ono sto si i ti (o)pisao. Ali koliko sad vidim kad treba da se prica kako se resiti tog prokletstva....vidim
druge tekstove , tipa ; zasto ''prokletstvo'' bavljenje bor. vestinom je blagoslov (nije rec o tome)
, da nije tako (valjda se misli na ''prokletstvo'') ne bi bilo zdrave konkurencije ili nastanak dobrih klubova :eek: ( ni o tome nije rec) , rec je kako prevazici nastale probleme i kako ih resiti. Direktnim razgovorima, preko posrednika, putem foruma....kako god. To je sustina cele price...

Pa vjerojatan razlog porijedjenja gospodina Radojkovica sa gospodinom Sajahom je sto je prvi ima 5 majstorski stepen a drugi ima 6 majstorski stepen i tu treba da su samo nijanse u radu a ono je nebo i zemlja. Nivo rada je prenizak u Srbiji, ili nivo gosp.Radojkovica nizak ili sta god? Mislim da je to? Sto vi mislite?

Pa vjerojatan razlog porijedjenja gospodina Radojkovica sa gospodinom Sajahom je sto je prvi ima 5 majstorski stepen a drugi ima 6 majstorski stepen i tu treba da su samo nijanse u radu a ono je nebo i zemlja. Nivo rada je prenizak u Srbiji, ili nivo gosp.Radojkovica nizak ili sta god? Mislim da je to? Sto vi mislite?

Koji nivo imati vi, gospodine kada tako ocenjujete? Hocete li sutra i svog ucitelja tako ocenjivati? Da li je moguce da neznalice kao Dejan i ja ja proizvedu toliko majstora, poloze za svoje rangove kod svetski priznatih majstora, legendi ove vestine, priznaju ih drugi majstori i stilovi, budu odlikovani od Kineske drzave, imaju toliko vezbaca, i svi oni budu u zabludi? Cak sta vise i tvog ucitelja nauce wing chunu i obuce za majstora, licno ga odvedu na polaganje kod Williama, to prizna i sam William, i vi i dalje pljujete po tome. Da li ste vi samo projekcija jednog od nasih nezadovoljnih ucenika koji je previse hteo, pa se tako zahvaljuje. Tu nesto debelo smrdi. Ili su svi slepi, ili vas par forumasa sa par pocetnickih rangova daleko iznad svih. Dela uvek govore vise od reci. Takvih kao vi je bilo od postanka covecanstva, i bice ih, nazalost.
Uostalom dodjite na trening i upoznajte ono o cemu pricate. Niko jos nije demantovao ni jednu cinjenicu koju sam napisao na forumu.Znam da se nekima to ne svidja, ali pljuvanje nije demant, pokazuje vasu slabost i nemoc, cak sta vise potvrdjuje istinitost mojih tvrdnji.

Poslednja izmena:
hm,,...
zar je wing chun toliko proklet da privlaci samo ljude koji pricaju gluposti a ne rade?
Svako ko zeli da pokaze znanje neka dodje u srbiju,otvori skole,napravi seminare...
ja sam spreman da radim sa svakom skolom ako napravi povoljne uslove.

Onaj majstor je dobar,ovaj je bolji,onaj radi ovo ono,... sta nama,meni znaci poredjenje sa nekim majstorom u kaliformiji...? Ljudi ovo je srbija,mogu da odem kod onoga ko je tu... da sam Bog drzi skolu u Americi ja i dalje nemam novca da idem tamo,jedino da se svercujem na teretnjaku i da platim tom majstoru bananama koje bih eventualno mogao ukrasti sa teretnjaka... hmmm

Ovde me interesuju LJUDI KOJI RADE,ne misljenja onih koji ce tu nesto napisati,nego oni koje nesto nude u prakticnom smislu rada.

TWC Pozarevac nudi mogucnost da se trenira u Srbiji po ceni dostupnoj za prosecan dzep,jer ljudi placaju prostor i takoreci treneri i nemaju platu,to je rad iz ljubavi prema vestini. Zar je to za osudu?
Zeli neko da kaze da radi bolje? OK,lepo,neka napravi seminar za pet evra,cetri sata,odrzi po gradovima,napravi treninge po mesecnoj ceni od deset evra,do dvadeset... i mozda skupite ljude,i budete dostupni siroj masi... Dokazite SE SVOJIM RADOM,ne vidim svrhe niti smisao pljuvanja po tudjem radu,zao mi je al stvarno to ne vidim.

Pogledajte temu Dzudo,Karate,Taekvondo,il neku drugu vestinu,nikom nije nacionalni sport da pljuje po drugim skolama,napravi se druzenje skola,urade demonstracije,ljudi razmene brojeve telefona,zovu jedni druge da drze seminare,takmicenja,neki sa sastave u saveze,neki sa razidju i jednostavno svako gleda svoja posla.
Ako je neka skola jako dobra,drugi ce zeleti da rade sa njom,ako je neka skola losija,drugi ce reci neku rec podrske da mogu napredovati i to je to.Pokazimo primerom.

Sa druge strane,mit o tome da je neko vestinu mogao nauciti za pet do deset godina negde u kini,a da se u srbiji to isto ne moze nauciti za 50 godina... hmmm pa nisu ni u kini nad ljudi,niti nasi tako glupi,

ovakvim ponasanjem,ne znam sta neko zeli postici,tipa ako neko napise:"taj i taj ima los stav,bla bla,ja sada necu umeti sam da vidim dal mu los stav i kako radi...?" ili ,ne umem sam da vidim dal imam nesto od te osobe da naucim il ne?
Jako je lepo sto u Srbiji imamo razne vrste wing chuna,mozemo videti Davidov rad,Wilijemov,Ebmas,ostatke ranijih Tingovih skola,Yip chun liniju smo imali zadovoljstvo da vidimo(zahvaljujuci seminaru koji je TWC Pozarevac organizovao) itd... pregrst wing chun stilova,
ok neko misli da je jedna skola bolja,primenjivija od druge,normalno je to,zato i vezba tamo,il zato ce tamo nekog i poslati,ali ne razumem taj krstaski zadatak da se ubiju sve skole u kojoj neko nije mozda vezbao,il koja mu se ne cini dobrom.
Na primer taj majstor iz Kalifornije,to je bas lepo moci otici tamo i vezbati sa njime,i ja bih rado obisao i radio sa desetak majstora da imam novca za to.... dal ce recimo taj majstor otvoriti skolu ovde?
da ga neko hvali i kaze:"wow,ovaj covek mnogo dobro radi,pogledajte to..." ..
to je lepo,nista lose u tome,al ne razumem potrebu reci nekome:"ti ne radis dobro uporedi se sa njime:"...
hm... ako neko radi danas bolje nego juce,reklo bi se da je nesto naucio,ako neko moze da nauci nekoga da sutra zna da bolje da se odbrani nego danas,reklo bi se da ima sta da poduci.

Svako ko zeli da uci ima pravo da pogleda vise skola i da odabere sta mu se svidja...
na primer,cudna stvar:kako to da svi ovi ljudi koji znaju bolje majstore i bolji rad nego sto je u srbij ne odu na forume za dzudo i ne pocnu tamo da pljuju po dzudistima kako oni ne rade dobar wing chun?
pa zato sto oni rade dzudo...i nisu skola sa kojom se porede....
ok,..
pa zasto je tesko shvatiti da dve skole koje se porede nisu jedna? i da je zato tu razlika,a da ima dosta kategorija ocenjivanja koja je skola bolja, plus da zadnju rec ima vezbac koji vezba.
Koliko se kulturnim oseca osoba koja vredja neku skolu gde ima deset vezbaca? ili sto? ili vise stotina?
dakle oseca se da ima puno pravo da stavlja svoje misljenje iznad desetina,ili stotina ljudi koji su ocenili da im je to korisno...?

Tako da ako neko ima nesto korisno da napise drago mi je procitati,ali ovo je gore nego tracarenje na cosku medju babama...
ako neko zeli da ukaze da je neki majstor dobar,neka stavi video i to uradi,
to je dovoljno
ne mora da napise koji su sve u svetu i srbiji (po NJEGOVOM licnom misljenju) losiji ili bolji od majstora na videu.

na kraju tuzno,sto moj post nece nista promeniti na ovom forumu.
Tu si potpuno u pravu!

Cim razgovor krene normalnim tokom , koviljci puste kerove sa lanca da laju i ujedaju kao besni . Kako vas nije sramota da se toliko nekome uvlacite u dupe . Pljuvace i lajavce treba izbaciti sa foruma . A ima ovde onih kojima treba nije mesto na slobodi , nego u nekom KPZ-u . A svi znamo na ko su ti pojedinci .

Koji nivo imati vi, gospodine kada tako ocenjujete?
Dovoljan da ocijenim neciji rad.

Bice i vas ljutitih "majstora" i nas forumasa.

Ja nigde nisam vas pluvao stoga nemojte ni vi. Ja samo iznosim da su vjelike razlike izmedju majstora Sajaha i vas a majstor je a i vi ste "majstor".

Nije KPZ nego KPD. A gde ti treniras Zivane?
Zivan ili se Radojkovic.D sprijema u vrijedjanje. Ne znam sta ste navalili sa tim kpz, kpd, to je zatvor je li? Dajte se spustiti na normalu jer lopovi idu u zatvor i biti ce pritvoreni, kakve to ima veze sa sportasima i vijezbacima. Veoma smijesni napadi od vas i vasih kerova kako kazete i sami a neznam ni koga napadate?

Poslednja izmena:
Dovoljan da ocijenim neciji rad.

Bice i vas ljutitih "majstora" i nas forumasa.

Ja nigde nisam vas pluvao stoga nemojte ni vi. Ja samo iznosim da su vjelike razlike izmedju majstora Sajaha i vas a majstor je a i vi ste "majstor".

Zivan ili se Radojkovic.D sprijema u vrijedjanje. Neznam sta ste navalili sa tim kpz, kpd, to je zatvor je li? Dajte se spustiti na normalu jer lopovi idu u zatvor i biti ce pritvoreni, kakve to ima veze sa sportasima i vijezbacima. Veoma smijesni napadi od vas i vasih kerova kako kazete i sami a neznam ni koga napadate?

Zalosno, trenirajte, mozda cete jednog dana shvatiti."Vrlo sam pocastvovan vasom kritikom". Drago mi je da u susednoj republici ima toliko strucnjaka. Ja vas nisam uvredio, jer je to nemoguce, ko ste vi? Mogu da uvredim osobu, nekog ko ima ime i prezime, ko se ne stidi sebe samog pa se krije iza nikova. Samim tim sto idete na pocetnicki seminar, dovoljno govori o vasem znanju. Proci se jos dosta seminara da bi vi i ja mogli da pricamo, do tada trenirajte, i poradite malo na gramatici, ne znam je glagol i pise se odvojeno. Posvetio sam vam isuvise vremena, tako da vam ubuduce necu odgovarati. Ukoliko imate dodatnih pitanja, znate gde sam. Da se pogedamo u oci, pa sve to ponovite. Ovako, mozda je iza tastature neki bubuljicavi klinac zeljan paznje.....ili neki debeljuca

Poslednja izmena:
Da, wing chun u BIH je veoma masivan, centar je u Sarajevu i Zivinicama a postoji jos desetak klubova po manjim mjestima tako da ga vjezba nekoliko stotina vjezbaca od kako je ispred nas sifu Koviljac i grandmaster Wiliam Cheung. Opet ste ljutiti! Cijenim vas rad ali je primjetna razlika od nasega rada. Dosta ste mlohavi i limbavi sto se vidi na video zapisima dok je William Cheungov wing chun koji mi radimo mnogo cvrsci i samim tim jaci i kvalitetniji. I sve sto od vas mogu cut su zalopojke i uvrede ali na vasu dusu......,,.. Pozdrav "majstore".

Masovnost u prvom planu, jedan od seminara

Prilozi

• 242062 Masovnost u prvom planu.jpg
    242062 Masovnost u prvom planu.jpg
    55,2 KB · Pregleda: 20

Back