Ako hocete kulturu, gledajte RTS 2...
Imate dosta lepih emisija, o svemu i svacemu...
Neukus je zavladao braco i morate sami da se dovijate kako znate i umete, ako hocete da vam dete bude normalno i razumno...
Nazalost, vise nema skolskog programa (osim za studente sudske medicine), nema porodicnih kvizova, nema nekih zanimljivih sou programa, niti humoristickih emisija (evo, onu "Veliku Srbiju" su munjevitom brzinom sklonili sa TV ekrana, jer je ovom narodu smesnije da slusa hiljadu puta prezvakane viceve u Kursadzijama ili kod onog Ciganovica na Prvoj)...
Ja jesam odrastao u 90-im, jesam odrastao u jednom strasnom i turobnom vremenu, ali je moje detinjstvo mnogo ispunjenije, kako u pogledu nekog socijalnog zivota, tako i u pogledu onog sto sam imao prilike da vidim na televiziji...
Ja se jos uvek secam Branka Kockice, Zooteke, Putokaza, Opstanka, onih sjajnih emisija o hemiji i matematici na RTS-u, odlicnih dokumentaraca iz istorije, fenomenalnog Linka Svetolika Mitica...
Zatim, secam se odlicnog zimskog i letnjeg bioskopa, filmskih klasika koji su se davali svako popodne u 16.30 h na Politici, da ne nabrajam dalje...
Danas klinci, umesto skolskog programa, gledaju CSI, SSI, CIA, FBB i slicne gluposti...
Umesto crtaca sa Duskom Dugouskom, Vitez Kojom, Miki Mausom, serviraju im se neke debilne gluposti sa prasicima i Hana Montana...
Roditelji salju decu na neke usrane audicije kod onog Kviska u Grand...
Hoce da im deca budu kao Seka, Ceca, Biki, Viki...
Posto zivim u neposrednoj blizini skole, cesto imam priliku da vidim decu kako se igraju...
Pa to je strasno: oni ne fermaju ni uciteljice, ni ucitelje...
Biju se na sred casa fizickog...
Devojcice roditelji oblace kao Barbike i svako obavezno nosi mobilni telefon, cak bolji nego sto ja imam...
Klinci od 10 godina setaju gradom pola sata posle ponoci...
Izvinjavam se sto sam malo skrenuo u off topic, ali ovo je nesto sa cime ne mogu da se pomirim, jer sa svakom novom generacijom klinaca, oni postaju sve gori i nepodnosljiviji...