Kulturna dešavanja u Kruševcu

• Začetnik teme Začetnik teme raven
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sutra idem u pohod na KCK, pa cu valjda da iskamcim uvid u ovomesecni program.
o035.gif

Kulturni centar Kruševca će u utorak 29. maja 2007. godine biti domaćin promocije proznog prvenca Tamare Lujak, knjige bajki "Vilina planina". Promocija će se održati u Beloj sali, sa početkom u 20 časova, a pored autorke, o knjizi će govoriti i književnik Slaven Radovanović.

Knjigu "Vilina planina" čini jedanaest bajki ispričanih u posebnom stilu, podjednako bliskom kako starijoj, tako i mlađoj generaciji čitalaca. Kako u svom prikazu ove knjige navodi Ilija Bakić: "Tamni nanosi nisu strani bajkama Tamare Lujak, ona se nije opredelila za njihovu uprošćenu i zašećerenu medijsku verziju, već za onu bližu originalu, onu koja balansira između potrebe da se pouči, usmeri a da se, istovremeno, ne stvara potpuno lažna slika, opsena."

Tamara Lujak slovi za jednu od najistaknutijih domaćih autorki kratke horor priče.

Kulturni centar Kruševca će u utorak 29. maja 2007. godine biti domaćin promocije proznog prvenca Tamare Lujak, knjige bajki "Vilina planina". Promocija će se održati u Beloj sali, sa početkom u 20 časova, a pored autorke, o knjizi će govoriti i književnik Slaven Radovanović.

Knjigu "Vilina planina" čini jedanaest bajki ispričanih u posebnom stilu, podjednako bliskom kako starijoj, tako i mlađoj generaciji čitalaca. Kako u svom prikazu ove knjige navodi Ilija Bakić: "Tamni nanosi nisu strani bajkama Tamare Lujak, ona se nije opredelila za njihovu uprošćenu i zašećerenu medijsku verziju, već za onu bližu originalu, onu koja balansira između potrebe da se pouči, usmeri a da se, istovremeno, ne stvara potpuno lažna slika, opsena."

vilinaplaninamini.jpg

Promocija se održava večeras. A razgovor o knjizi će biti propraćen video prezentacijom i dobrom muzikom.

Ulaz je slobodan.

Uskoro u Kulturnom centru Kruševca gostuje Uroš Petrović, predsednik Mense Srbija i zvanično četvrti čovek po visini koeficijenta inteligencije u svetu. Uroš će u KCK-u promovisati svoje knjige "Aven i jazopas u Zemlji Vauka", "Zagonetne priče I", "Zagonetne priče II".

Ipak, posebnu poslasticu činiće najava knjige koja je u pripremi "Sam u džungli", a koja sama po sebi predstavlja veliki izdavački izazov, jer takvo nešto do sada nije objavljeno na našim prostorima. Čitalac će se preko izvanrednih ilustracija koje je Petrović lično uradio, naći usred džungle ispunjene mnoštvom životinja od kojih se mnoge ne primećuju na prvi pogled. Pred čitaocem će se naći mnoge logičko-optičke pitalice vezane za slike i priču koja ih prati, a njihovim uspešnim rešavanjem dolaziće do mnogih interesantnih saznanja.

Uz najavu knjige "Sam u džungli" biće organizovana i izložba slika zastupljenih u ovom delu.

U današnjem izdanju časopisa "Glas javnosti" izašao je intervju sa Petrovićem. Pa, ukoliko želite da se malo bolje upoznate sa delom ovog mladog svestranog čoveka, predlažem da posetite sledeći link:

http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/K07061001.shtml

U utorak, 03. jula 2007. godine, s početkom u 21 čas, u Beloj sali Kulturnog centra Kruševca, gostovaće Uroš Petrović - predsednik Mense Srbije i zvanično četvrti čovek po visini inteligencije u svetu, objavljeno je u poslednjem broju kruševačkog nedeljnika Grad. Ovaj svestrani kreativac - koji se osim pisanjem bavi i dizajnom, umetničkom fotografijom i ilustracijom - Kruševljanima će predstaviti svoje knjige: roman epske fantastike "Aven i jazopas u Zemlji Vauka"; zbirke maštovitih pitalica namenjenih deci i odraslima "Zagonetne priče I" i "Zagonetne priče II"; kao i zbirku kratke horor proze "Priče s one strane".

Promocija bi trebalo da bude sasvim drugačija od uobičajenih promocija knjiga, lišena suvoparnog govora, a fokusirana na interakciju sa publikom. Petrović, koji će sam voditi promociju, za tu priliku će pripremiti i nekoliko interesantnih zagonetki koje će postavljati publici, a svi oni koji budu imali uspeha u njihovom rešavanju, dobijaće male poklone. Poseban deo promocije činiće izložba dvanaest metara duge slike "Čudesna džungla", koja čini okosnicu naredne Petrovićeve knjige "Sam u džungli". Osim što je duga dvanaest metara, slika je specifična i po tome što prikazuje preko tri stotine izmaštanih životinja i gljiva, od kojih je veliki broj skriven i tek pažljivim posmatranjem uočljiv.

Blackeye69, danas sam bila do Takovske, obisla je celom duzinom, ali tu prodavnicu nisam nasla.
Svejedno, hvala.
Doduse, zmaja sam uzela u Cigra shopu.
31.08.2007. 23:47

Sorru Lepoticeja sam mojim klincima zmaja kupio prosle jeseni i u medjuvremenu nisam usao u ul. Takovsku a da ti ne pricam da sam nesto kupovao.Bez obzira drago mi je da si pronasla deci razonodu.Pozzzzzzzzzzzzzz

Back