Molim vas, forummers, stick to the topic. Molim vas!
Dosta prepucavanja oko necega oko cega se ne mozemo sloziti ( na zalost onih suprotnog misljenja, moram reci da sam na strani gdjice Zle. Mislim... ako je vera u nesumnjivi talenat i dovitljivost krusevackih glumaca, koji pritom rade/unose radost/stvaraju pod nezamislivo losim i skromnim uslovima, nesto cime se ne trebam ponositi, onda mozete da osudite i mene, Borivoje. Ali, licno mislim da imam pravo da verujem u nesto sto je toliko puta vec dokazano, evo sad i osudjivano.)
Kad bismo se svi drzali nasih vrednosti i hvalili svoje, ne bismo kao narod bili gde jesmo. Ne zelim da zavrsimo kao Madjari, koji nemaju svojih fabrika, ne pustaju svoju muziku, vec su se prodali i sada prate svaki korak umisljeno-boljih-od-svih Amerike, Britanije...,  prodajuci bezdusnim silama i poslednje komade sopstvene predivne zemlje i prihvatajuci svaki izraz njihove-TUDJE kulture. A ko je tamo bio u skorije vreme, zna o cemu pricam....
Ova situacija sa nasim pozoristem je ekvivalentna pomenutoj, samo na manjem, parcijalnom planu...U globalu, sve se to odvija istim dahom, ukljucujuci i gasenje ljudskog interesovanja za pozoriste.
Sta da ucinimo...? Ako budemo imali bolje predstave, nasa deca i omladina ce umesto da kupe dvd, ici u pozoriste? Ako budemo vise para trosili na pozorisne sale, omladina ce se odreci bioskopa? Ljudi, vise ni u bioskop niko ne ide!-ali ja da. Nije isto odgledati film na velikom platnu i monitoru kompjutera(sto ne znachi da cu baciti svoj dvd, taman posla...). Bar jednom u dva meseca covek treba da posveti dva sata bioskopu-ne zbog bioskopa i budzeta istog, vec zbog sopstvenog uzitka i dozivljaja.
Kao veliki pobornik umetnosti i nosilac iste, verujem u pozoriste...Da, verujem u knjige, verujem u prozu i subotnje veceri obojene recju Crnjanskog, Abloua, Orvela... Verujem u ono u sta mnogo drugih ljudi ne veruje, u one koje su zaboravljeni, ali su poklonili najveci svitak svog zivota krusevackim daskama...
Verujem, i ne kajem se....