Kultura i pravila ponašanja

Kafe i cajeve, po zelji, toga uvek imam svih vrsta.
Kolace.
Alkoholno pice se nikada ne setim da ponudim, to moraju sami da traze.

(Zavisi ko dodje... Neko dobije i kupku, jastuce,... :prstic:)
Hehe,

nisi ti od "juče". :lol:

- - - - - - - - - -

ne otvaram vrata, al ako bas moram, bilo bi lepo da gost dodje sa gajbom piva
Orijentisan sam samo na doček gostiju od strane domačina... :lol:

Posebno je pravilo kad se negde ide, dolazi u goste. :lol:

Goste ne primam i nisu dobrodosli u moj stan posto ni ja ne volim da idem u goste kod bilo koga u njegov stan.U mom domu je sve na mestu i pod konac pa ne bih voleo da za nekim moram da sklanjam i pospremamKafana je idealno mesto gde se ljudi mogu druziti i pocastiti a u svoj dom ne dovodim goste osim kad privedem neku omladinku na trpanje mada i za tu okolnost imam vikendicu u kojoj natezem i opaljujem ludache.Sad kad je zimsko vreme iz razloga grejanja prinudjen sam da ih privodim u svoj stan inace cim malo popusti vreme odmah se prebacujem na vikendasku lokaciju.

Poslednja izmena:
Kada vam dođe neko u posetu, u goste, čime ga/ih sve ponudite?

Šta mislite, da li je to pravilno kako činite? :lol:

Prvo kafu,samo nes ili eventualno jacobs gold jer druge ne konzumiramo,pa i nemamo u kući (ne podnosim tursku a žena mi se prilagodila vremenom). Onda nešto da popiju...sok,kisela uvek nešto ima i naravno alkohol oštrina ko hoće jer ima ili rakijica ili neki napoleon( najčešće) i naravno vino bez greške jer smo vinopije i draga i ja.

Neke grickalice se iznesu,šta se nađe u plakaru,keks ili kolači ako su se zatekli u tom trenutku (ako je preteklo dovoljno).

Naravno ovo je kada neko "bane" iznenada,kada očekujemo društvo onda se i pripremimo pošto otprilike znamo ko šta voli od naših prijatelja ili rodbine.

Ako dolaze moji ortaci da gledamo neku tekmu,napunim frižider pivom i kupim par kesa onih velikih čipsa ili smokija istresem to u činiju i ne dižem se više osim da uzmem pivo.Kakva kafa kakve ponude :D

Kada vam dođe neko u posetu, u goste, čime ga/ih sve ponudite?

Šta mislite, da li je to pravilno kako činite? :lol:

Sok uvek....
E sad, vecina koja dolazi u nasu kucu ne pije kafu ^^
A sad sam shvatila da su to najcesce i bliski prijatelji....retko neko koga ne poznajemo dobro.

Mozda strudla ili kiflice koje cesto pravimo.......

Cesto pozovemo goste na rucak.... pa pripremamo ranije ...^^

Alkoholno pice se nikada ne setim da ponudim, to moraju sami da traze.
Isti slučaj! Ponudim kafu ili čaj.

Može li i komentar sa druge strane - kako izgleda kada sam gost: ponekad mi se ne pije ono što mi ponude a skoro uvek mi se ništa i ne jede. Odvratno je ako domaćin/domaćica navali da po svaku cenu popijem ili pojedem nešto!
Čim sam ponuđen smatram da je to dovoljno - ne treba navaljivati!

Šta pomislite kad vam domačin ponudi neki alkohol, rakiju, viski, itd...? :lol:

Ima li to neki značaj za vas? :lol:

šta pomislim?
uvredim se momentalno.
ali ako mi kaže: možel' sok od rajčice i trave domać'ce? onda ne mrdam dok me ne oteraju:lol:

@tema
kafa, sok, umesto kupovnog često "nametnem" neki domaći koji sama pravim:flert:
od alkohola se uvek nađe neka boca vina ili par piva u friz. i naravno rakijetina.

šta pomislim?
uvredim se momentalno.
ali ako mi kaže: možel' sok od rajčice i trave domać'ce? onda ne mrdam dok me ne oteraju:lol:

@tema
kafa, sok, umesto kupovnog često "nametnem" neki domaći koji sama pravim:flert:
od alkohola se uvek nađe neka boca vina ili par piva u friz. i naravno rakijetina.
1. Ako sam dobro razumeo, bitan je stil, bez obzira što se radi o istom? :lol:

2. Ali šta ponudiš od toga? :lol:

Back